Zajíždění novýho auta
Moderátor: Idaho
Zajíždění novýho auta
Zajímaly by měl vaše názory na zajíždení novýho auta (Ford Fusion, motor 1.4 benzin 59kW bez turba).
Předpokládám hodně řadit, netočit to moc, zvlášť opatrně než se zahřeje... ještě něco? Cpát tam neutrál nebo tam pořád mít rychlost (nebo je tohle jedno).
Předem díky.
Předpokládám hodně řadit, netočit to moc, zvlášť opatrně než se zahřeje... ještě něco? Cpát tam neutrál nebo tam pořád mít rychlost (nebo je tohle jedno).
Předem díky.
MSG
Re: Zajíždění novýho auta
menit casto otacyk, tzn ne jet prvnich 1000km 130kmh v kuse. zahrejvat, jet tak 2/3 max vejkonu. nepodtacet. po 1000 km zacit prasit
- Fáboš
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle většiny odborníků, je auto už zajetý ve chvíly, kdy ho dostaneš z továrny. Tzn. nešetřit, jezdit normálně
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er
[url]http://www.getphoto.cz
[url]http://www.getphoto.cz
tenhle motor mam a zajel jsem ho asi 1000km točit do 3000rpm a pak mu postupně nakládat
jinak teď s nim jezdim stylem zahřát a pak pořád točit a točit,výsledek ,nejede to a žere přes 9l
takže doporučuji dát tam tacho z nafty a nejít přes 3000 a je to v pohodě
jinak teď s nim jezdim stylem zahřát a pak pořád točit a točit,výsledek ,nejede to a žere přes 9l
takže doporučuji dát tam tacho z nafty a nejít přes 3000 a je to v pohodě

Tuto otazku jsem resil pred tremi tydny, za tu dobu jsem najel 1700km a od prvniho kilometru tomu davam...respektive nesetrim. A salonem mi to tak bylo doporuceno.
drtit ho a měnit mu olej 

zahřát a pak už je to jedno
ale zajetý z fabriky určitě není
ale zajetý z fabriky určitě není

vzdělání není zárukou inteligence
Někde jsem četl (možná i tady) že motor má z fabriky najetý nějaký motohodiny při zkoušce a tím by měl být defacto zajetý. Celkem bych tomu i věřil.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
Nový auto je určitě odzkoušeno,při překládání se s ním také jezdilo ale zajetý motor určitě není.Ne natolik aby se mu mohlo naložit pořádných otáček až na omezovač. Každopádně při zajíždění každého auta se mají dodržovat pravidlo že motor se nesmí neustále jen šetřit nebo jen točit-musí se to střídat a potom bude motor pružný.
Naposledy upravil(a) AntonioGT dne 28 bře 2010 20:13, celkem upraveno 1 x.
od kdy si má klika kam sedat
co to je za nesmysl, když je to dobře nabroušeno,vyleštěno a je mezi dosedacíma plochama olej,vše má ty správné vůle.. je to hotovo pro plný redline jediné co pomalým zajíždění vznikne budou tlaky ve válcích nic moc ..

-
- Kontaktovat uživatele:
antonio asi udělal chybu při GO a klika nechtěla sedět v ložiskách,tak se šla podívat ven
hlavně nejezdit jak důchodce,to to pak bude utahaný

hlavně nejezdit jak důchodce,to to pak bude utahaný

QUATTRO 309 kW