LED diodove zarovky, problem se zamenou

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
PepeGSi

LED diodove zarovky, problem se zamenou

Příspěvek od PepeGSi »

Cau chlapi, koupil jsem LED zarovky do celeho auta
led-zarovky-023.jpg
led-zarovky-023.jpg (3.05 KiB) Zobrazeno 1289 x
, s tim ze je zamenim za puvodni, nastal ovsem problem s tim ze mi nektere zarovky odmitaji svitit, napriklad zpatecka, zadni blinkry a tusim ze i druhe vlakno od brzdovych svetel. Kdyz je tam origo zarovka vse sviti jak ma ale jak tam dam LED tak nic, pritom kdyz vezmu jinou objimku s LED zarovkou a pripojim ji rovnou na baterku tak sviti normalne (to me nejvice zarazi u zpatecky). V pripade blinkru tusim ze bude problem nekde v nizsim odporu led zarovky, kdy prerusovac blinkru se asi s timto mensim odporem odmita smirit, ale na druhou stranu vepredu zarovka blika ( ale pouze v pripade ze vzadu je zapojena origo!), a je znat ze prerusovac jede pri teto kombinaci rychleji nez pri zapojeni dvou origo zarovek (z toho soudim ze LED nemaji spravny odpor jako 21W zarovka). U blinkru bych se pokusil jeste o pridavny odpor ktery se k tomu take prodava, ale proc nesviti ta zpatecka a brzdove svetla to nechapu. +/- 12V vse co je treba tam je a stejne nesiti :shock: :? ??? Nema s temito zarovkami nekdo zkusenost? Diky vsem za pripadne rady.
PS: Je to u Opel Kadett GSi 2,0 8V 3dv. (jestli to nekomu k necemu bude)
Lepší ztratit v životě minutu, než v minutě život!

Fifi

Re: LED diodove zarovky, problem se zamenou

Příspěvek od Fifi »

Když píšeš, že ledky v jiné objímce přímo na baterku svítí, tak je možné, že některé origo objímky mají naopak polaritu, žárovce je to jedno, ta svítí pořád, ale ledka je polovodič a tak je potřeba dodržet polaritu, takže zkus prohodit kablíky na objímce kde nesvítí a měla by se rozsvítit, pokud ano, tak to praktikuj i v ostatních "větvích", pokud je možnost změny polarity obrácením ledky (tak jako obrysovky), nemusíš ani "drbat" do elektriky :wink:
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

PepeGSi

Příspěvek od PepeGSi »

No vida hned odpoledne to vyzkousim tohle neni spatnej napad, zkusim to a dam vedet diky

Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 »

určitě je to tím... měl jsem stejný problém když jsem měnil osvětlení spz... přehodil jsem drátky a svítí :)
Volvo

PepeGSi

Příspěvek od PepeGSi »

Tak chlapi moc diky meli jste pravdu stacilo prehodit poly a maka to 8) Diky

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“