Koupě E46 318i (M43TUB19)

Moderátor: T-O-M

Odpovědět
bricktop
Kontaktovat uživatele:

Koupě E46 318i (M43TUB19)

Příspěvek od bricktop »

Zdravím. Plánuju koupi auta a podlo mi do oka tohle: http://bmw-autobazar.sbazar.cz/bmw-rada ... 10266.html" onclick="window.open(this.href);return false; ...motor podle všeho M43TUB19 (88kw)
Auto jsem prolezl a vypadá ok, až na nějaké kosmetické vady. Koncem týdne jsme domluvili zkušební jízdu.
Zajímalo by mě jestli s tím autem (motorem) máte nějaké zkušenosti, eventuelně na co si mám dát pozor.
Zajímají mě konkrétní věci.
Slyšel jsem například že často odcházejí silentbloky na předních ramenech (životnost tak 100k) a že prý se samotné silentbloky vyměnit nedají vyměnit a je potřeba koupit celá ramena z druhovýroby.
Live free, or die!

TomasUL

Re: Koupě E46 318i (M43TUB19)

Příspěvek od TomasUL »

Podle mého nazoru se tento motor nevyplatí.
Lepší volba je 2,0 110kW V6 v benzínu a nebo 2,0D 100kW.
Platíš stejnou pojistku a výkonově si o dost polepšíš.
S motorem 1,9 není E46 žádnej zázrak a moc dlouho se nevyráběl.
Ale určitě se přihlásí někdo, kdo bude trvdit opak :)
Autoservis
Autodíly
STK + EM

bricktop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bricktop »

Samozřejmě že V6 by byl lepší, ale teď je k mání tohle. Na tom, že ten motor přestali vyrábět neshledávám nic závadného. Prostě byl nahrazen novějším typem. I tak díky.
Live free, or die!

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

TomasUL píše:Podle mého nazoru se tento motor nevyplatí.
Lepší volba je 2,0 110kW V6 v benzínu a nebo 2,0D 100kW.
Platíš stejnou pojistku a výkonově si o dost polepšíš.
S motorem 1,9 není E46 žádnej zázrak a moc dlouho se nevyráběl.
Ale určitě se přihlásí někdo, kdo bude trvdit opak :)
někdo nepotřebuje žádné zázraky a stačí mu když se přemístí z bodu A do B.
ty s tou 1,2 a navíc fiatem takže nemůžeš čekat zázraky ;-) ale určo se přihlásí někdo , kdo bude tvrdit opak ;-)
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

paca

Příspěvek od paca »

Tak všechny 4 válce nebo 6 válce jsou řadové motory, žádné "véčka". Tahle 1,8čka motor se dával do e36tek a nebyl špatný. Ramena odcházejí a bohužel v origu ramenu se nedají vyměnit čepy, pouze zadní silentbloky. Proto je lepší koupit pak celé ramena od firmy Meyle HD, kde už ty čepy jdou vyměnit samostatně (sada ramen se dá sehnat za cca 6500,-). Tahle e46tka vypadá pěkně, jen je to taková "sociálka", ale nějaký základ tam je. Zkusil bych ho ještě stáhnout na ceně :wink:

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

mě tedy moc sociální výbava nepříjde 8) pro běžnej provoz naprosto dostačující výbava
komplet v elektrice, digiklima, to že to nemá kůži a podobný věci je naprosto irelevantní 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

paca

Příspěvek od paca »

Tak píšu že "základ" tam je (klima, okna v el...), ale taky tam nějaké věci chybí, které člověk využije = multifunkční volant, PDC, BC, sklopné zadní sedačky, vyhřívané sedačky (kožené nemusí být, já je nemám rád), samozatmívací vnitřní zrcátko, xenony taky nejsou špatné, DSC je taky "vychytanější" než ASC...ale některé věci jdou dodělat, tak třeba časem :wink:
Ale má loketku, kterou zatím nemám :D

Ale jinak auto vypadá pěkně :wink:

Odpovědět

Zpět na „BMW Cars“