BMW v TC, tuning v ČR
Moderátor: T-O-M
BMW v TC, tuning v ČR
Poměrně bedlivě sleduju českou tuningovou scénu, když můžu tak jedu na nějaký ten srázek pokoukat. Asi všichni víte, že poslední dobou jde úroveň sakra nahoru. Zastoupení v Tuning Cupu je hodně luxusní, tuneři se předhání v nápadech do posledního detailu. Vyhrála to koncernová liga, která má však v této soutěži většinové zastoupení, nutno uznat, že ty výtvory jsou moc povedený. Přihazuju fotky (/z netu/z velkého finále) bavorů co soutěžily. Klukum jsem moc fandil a blahopřeju k výsledkum, ale do TOP 10 celkově se BMW neprobojovalo.
Ve vzduchu se tak vznáší filozofická otázka - lidi co dělají Skoda/VW/Audi/Seat i nějaké ty Opely, Fordy mají taková auta, že sklíží úspěchy nejen doma, ale i v zahraničí, kde je konkurence zase o kus dál, ale "světové" BMW tuned in CR jaksi chybí. V žádném případě nechci kritizovat BMW co se TC účastnily, ba naopak zaslouží si pochvalu.
Jaký je váš názor???
Ve vzduchu se tak vznáší filozofická otázka - lidi co dělají Skoda/VW/Audi/Seat i nějaké ty Opely, Fordy mají taková auta, že sklíží úspěchy nejen doma, ale i v zahraničí, kde je konkurence zase o kus dál, ale "světové" BMW tuned in CR jaksi chybí. V žádném případě nechci kritizovat BMW co se TC účastnily, ba naopak zaslouží si pochvalu.
Jaký je váš názor???
Naposledy upravil(a) T-O-M dne 14 říj 2006 21:48, celkem upraveno 1 x.
Re: BMW v TC, tuning v ČR
Ne každý má půl mega na vylepšení auta.
BMW e34/M5 4.0 V8
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
2x dopr.prostředek: 1.3 MPi;
ex BMW e36 1.8i R.I.P
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
ex BMW e36 1.8i R.I.P
Ano u nás je ten problém že většina majitelů BMW a potažmo uživatelů bmwklub.cz uznávají pouze origo stav nebo dvorní úpravce a nechápou že si někdo taky chce postavit auto k obrazu svému, a když se takový člověk někde objeví ať už na stránkách či sraze tak právě zarytí majitelé BMW ho spíš odsoudí, a to logicky plno lidí od nějakého tuningu či stylingu odradí, já si svoje auto dělal pro sebe, a jak psal kdysi jeden polák na diskuzi v polsku k jeho BMW: napište si co chcete já to auto stejně miluju.
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity
Máš naprostou pravdu.Já jsem si tu kritiku na svá bmw zažil. 

BMW e34/M5 4.0 V8
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
ex BMW e36 1.8i R.I.P
BMW e34/M5 3.6
BMW e34 2.5i 24v vanos
ex BMW e36 1.8i R.I.P
Me se treba straaasne nelibi na tvem aute ten motor!!! Mel by si tam radsi dat seriovy V12!!!Fugo píše:Ano u nás je ten problém že většina majitelů BMW a potažmo uživatelů bmwklub.cz uznávají pouze origo stav nebo dvorní úpravce a nechápou že si někdo taky chce postavit auto k obrazu svému, a když se takový člověk někde objeví ať už na stránkách či sraze tak právě zarytí majitelé BMW ho spíš odsoudí, a to logicky plno lidí od nějakého tuningu či stylingu odradí, já si svoje auto dělal pro sebe, a jak psal kdysi jeden polák na diskuzi v polsku k jeho BMW: napište si co chcete já to auto stejně miluju.

R6 twin turbo + V10 + V12
No a je to tady
, je pravdou že lidé na sraze nevěřícně kroutili hlavou potom co jsem si od organizátorů půjčil tu křídou co s ní píšou čísla a dozadu na kapotu napsal 718i 

Moje rec kluci. Taky si auto tvorim k obrazu svymu. Snazim se zachovavat BMW prvky ale zase nechci mit jen obycejnej eMpacket, kterej podle me neni tuning. Je to hezkej doplnek ale tuning to podle me neni. Tuning je o individualite. Mpacketu je hodne. Kazdopadne naprosto souhlasim s T-O-Mem, na nasi scene neni moc upravenejch baworu a na nektrejch srazech je to videt i podle kategorii, kde BMW scene patri mezi ostatni scenu.A je fakt ze hodne za to muzou nekteri lidi z BMW klubu kteri nedokazou uznat jinou vec nez ORIGINAL a ostatni se podle toho ridi.
A jak prezentoval fugo:
"napište si co chcete já to auto stejně miluju"
Tahle veta ma neco do sebe
A jak prezentoval fugo:
"napište si co chcete já to auto stejně miluju"
Tahle veta ma neco do sebe

Wrangler YJ + BMW M3 E92 + BMW E34 525i + BMW E30 340V8 M3look
Tuning ala lamino se na BMW prostě nehodí. Pokud je to nějaký decentní tuning, nebo orig tuning ACS, Hamman atd. popř. M paket tak je to krása. Třeba to první kupéčko na fotce. Má M paket, pěkné kola a je to krasavec. Ještě ho trošku popustit k zemi a je to pecka. 

ex Bmw E36 318i saloon
ex Bmw E36 323i coupe
new BMW Z4 3.0i roadster
ex Bmw E36 323i coupe
new BMW Z4 3.0i roadster
Ten tuning neni jen o plastech, zahlazování a mračení..... Já sám patří taky mezi ty konzervativní co mají rádi origo tvary ať už bmw či m-technik a nejlepší profi úpravci jsou samožřejmě ti dvorní ale je to i technice a hlavně o detailech! Můžu mít (jedno jakej model) na pohled sériovej kabát, ale libový kola, čirou optiku, karbonový doplňky, motor-nápravy-brzdy-atd v chromu, zlatě, interiér komplet v kůži a to vše s nádhernym lakem - a právě tohle všechno mají všechny ty libovky v TC, BMW bohužel i když ta fialová e36 viz obr. má pěkněj lak a bílej interiér 

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsou auta samozrejme nejkrasnejsi.. co si budem povidat..Fugo píše: většina majitelů BMW a potažmo uživatelů bmwklub.cz uznávají pouze origo stav nebo dvorní úpravce
ale s peknym lakem a kolama se leda cloveku v TC vysmejou...
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
I do not feel ashamed
I'm nothing in between
Nevysmějou, ale porotci nebudou mít co napsat do položek: podvozek, motor a motorový prostor, interiér, multimédia a v neposlední řadě čistota. 

Gr33N MoNsT3R
podvozek m-tech-xx -xx,motor AC chip, mot:prostor serepeticky:"karbonovity sragorky"(nejaka tam bude k dokoupi)Shr3k píše:Nevysmějou, ale porotci nebudou mít co napsat do položek: podvozek, motor a motorový prostor, interiér, multimédia a v neposlední řadě čistota.
interier kuze origo,multimedia radie do e46 mit mp3spieler

cisto prace 1A

takze vzdy je co psat

uz vidim ty titulky ..........
brutal vwopel........................................ typ xxx
exterier zrcatka M3 z polska ..............

u bmw min je vic nez vic

-
- Kontaktovat uživatele:
Toto muzes aplikovat na jakekoli auto s osobitejsim dyzajnem...biker píše:u bmw min je vic nez vic
Pro me je vetsim tuningem digitalni klima nez pitomej spojler az k zemi. Nez skorepiny, tak radeji kozene sedacky s vyhrivanim...
Ale to uz je rozdilny pohled na vec

I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between
I do not feel ashamed
I'm nothing in between
no myslím že koupě klimy je tak nákladná věc že je lepší koupit rovnou auto co ji má....AdieuD píše:Toto muzes aplikovat na jakekoli auto s osobitejsim dyzajnem...biker píše:u bmw min je vic nez vic
Pro me je vetsim tuningem digitalni klima nez pitomej spojler az k zemi. Nez skorepiny, tak radeji kozene sedacky s vyhrivanim...
Ale to uz je rozdilny pohled na vec
a pokud namítneš že v tvým BXku nikdy nebejvala ale chceš ji tam zároveň s těma sedačkama, tak ve výsledku do toho nacpeš tolik, že bys za to měla novější auto s těmahle věcma ne?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz tu klimu tam mam. A za praci jsem nedala ani 1Kc, takze ciste jen material a pokud si sikovnej, umis nove veci sehnat levneji.toitoi píše: no myslím že koupě klimy je tak nákladná věc že je lepší koupit rovnou auto co ji má....
a pokud namítneš že v tvým BXku nikdy nebejvala ale chceš ji tam zároveň s těma sedačkama, tak ve výsledku do toho nacpeš tolik, že bys za to měla novější auto s těmahle věcma ne?
Proc bych si mela kupovat nove auto? Me se libi to moje, jinak bych si zadek vozila v necem jinem, ver mi. To je takova uchylka. Investovat a prakticky zrenovovat stare auto.
Jo, ty sedacky jsou mastny (a jeste porad ne hotovy), ale proc by ne?
Ja to auto proste miluju... A taky se mi libi ta originalita... Jinych aut jsou mrte, ale tahle hranata bertoneho krabice se proste upravena nevidi. Neni to prochazka e-shopy a nakupem seriovych tuningovych dilu. Nekdy se clovek cejti dost blbe a rika si, ze se na to vykasle....
ale ja to miluju

I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between
I do not feel ashamed
I'm nothing in between
Stavitelný KW, Bilstein je určitě lepší, než nižší pružiny M-Technic s OEM Boge.biker píše:podvozek m-tech-xx -xx,motor AC chip, mot:prostor serepeticky:"karbonovity sragorky"(nejaka tam bude k dokoupi)Shr3k píše:Nevysmějou, ale porotci nebudou mít co napsat do položek: podvozek, motor a motorový prostor, interiér, multimédia a v neposlední řadě čistota.
interier kuze origo,multimedia radie do e46 mit mp3spieler![]()
cisto prace 1Alinie 1A+
![]()
takze vzdy je co psat![]()
exterier zrcatka M3 z polska ..............![]()
u bmw min je vic nez vic![]()
![]()
Kůže origo - záleží na tom, v jakém stavu, že. Zbytku těch výkřiků do tmy nějak nerozumím.

Gr33N MoNsT3R
foto fotoShr3k píše:Stavitelný KW, Bilstein je určitě lepší, než nižší pružiny M-Technic s OEM Boge.biker píše:podvozek m-tech-xx -xx,motor AC chip, mot:prostor serepeticky:"karbonovity sragorky"(nejaka tam bude k dokoupi)Shr3k píše:Nevysmějou, ale porotci nebudou mít co napsat do položek: podvozek, motor a motorový prostor, interiér, multimédia a v neposlední řadě čistota.
interier kuze origo,multimedia radie do e46 mit mp3spieler![]()
cisto prace 1Alinie 1A+
![]()
takze vzdy je co psat![]()
exterier zrcatka M3 z polska ..............![]()
u bmw min je vic nez vic![]()
![]()
Kůže origo - záleží na tom, v jakém stavu, že. Zbytku těch výkřiků do tmy nějak nerozumím.
kámo, mě rohlíkem neopiješ, neb jsem měl BMW E36 před 7 lety a upravil jsem si ho tak, jak jsem potřeboval.

Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Já osobně teda nemám nic proti tunění BMW,i když je fakt že vidím rudě když někdo zprasí E9 nebo E24 dílama z různých aut a říká tomu renovace. To zase jako myslím že jsou u všech značek modely které prostě tunit je mírně řečeno přitažený za pačesy. Ale proti gustu... Taky si udělám bávo prostě tak jak mě zrovna napadne a na co se budu cítit takže to i chápu.

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
Taky přidám svůj skromný názor ... ať si každej na své BMW udělá co chce, ale pokud to nejsou origo M-packety tak souhlasim, že bude převážně v bmw klubu odsouzen. Já sem řešil na kábru ( jelikož chyběl předem Mtechnik II ) co místo něj ... uvažoval sem o Lummě ... když sem pak zvažoval, že když s tim laminátem někde škrtnu a hned ho poškrábu nebo praskne, tak sem si radši počkal a dlouho sháněl origo Mtechnik II. Nakonec se zadařilo a musim se přiznat, že sem zatim neviděl hezčí spoilery na e30
Má představa o BMW tuningu je asi taková (prostě čistá linie)

Má představa o BMW tuningu je asi taková (prostě čistá linie)

Fikux kecá, on by nejradši chtěl na svý kabro, držák na vlajku co měly vládní 7er aby si mohl do blatníku píchnout jeho oblíbenou vlajku. 

Tak tohle kdyby mi někdo uměl zařídil tak do toho jdu hned ... stačila by o něco menší vlajička a ten držák třeba na přísavku ... to by byl hardcore a hlavně bych nemusel pořád ten stožár držet za jízdyFugo píše:Fikux kecá, on by nejradši chtěl na svý kabro, držák na vlajku co měly vládní 7er aby si mohl do blatníku píchnout jeho oblíbenou vlajku.