Chci si koupit zesilovac
http://www.ahifi.cz/Magnat/Magnat-class ... -g288.html
A potreboval bych vedet jestli bude stacit tahle kabelova sada
http://www.ahifi.cz/Alfatec/Alfatec-V-1 ... g2033.html
diky

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

All píše:Celicův návrh na 35 qmm a 135 A pojistku mi pro daný zesík v pořádku... ...Amen.
 Ve vysokém procentu s ní souhlasím, teď to neber to jako útok, ale neřekl jsi mi nic nového... Proti kabelu jsem celkem nic neměl, je fakt,že se do budoucna může hodit a po určité době (výměna zesu za výkonnější), která ovšem nemusí nastat (né každý má autohifi v krvi) by byl nesmysl zase auto rozebírat (někdy se může hodit i nějaký ten signálový vodič navíc...). Mě spíše nesedí ta pojistka (aď je nebo není adekvátní ke kabelu). Můj osobní názor (byl bych rád kdyby jsi přemýšlel se mnou): Mám zmíněný napájecí kabel,který je schopen přenést xxxA, vím, že spotřebič (zesík) mi nikdy nebude odebírat více než Tvých vypočítaných  +/-52A a proto zvolím (vůči kabelu poddimenzovanou) 55-60A pojistku, tato sestava mi bude fungovat úplně stejně jako kdyby tam byla pojistka 135A a navíc bude citlivější při zmíněné (vlastně jakékoliv) závadě v napájecí větvi, či přímo v zesu. A teprve při výměně zesu či přidání nějakého dalšího spotřebiče s celkovým příkonem větším než je pojistka schopna udržet bych ji vyměnil za větší stejným stylem jako jsem napsal výše, tedy jen o pár A nad celkový příkon. Můj názor co jsem napsal výše je v rozporu s Tvým posledním odstavcem, přesto myslím, že není špatný.Nevím, možná jsem moc opatrný, ale to není nikdy naškodu co myslíš?
 Ve vysokém procentu s ní souhlasím, teď to neber to jako útok, ale neřekl jsi mi nic nového... Proti kabelu jsem celkem nic neměl, je fakt,že se do budoucna může hodit a po určité době (výměna zesu za výkonnější), která ovšem nemusí nastat (né každý má autohifi v krvi) by byl nesmysl zase auto rozebírat (někdy se může hodit i nějaký ten signálový vodič navíc...). Mě spíše nesedí ta pojistka (aď je nebo není adekvátní ke kabelu). Můj osobní názor (byl bych rád kdyby jsi přemýšlel se mnou): Mám zmíněný napájecí kabel,který je schopen přenést xxxA, vím, že spotřebič (zesík) mi nikdy nebude odebírat více než Tvých vypočítaných  +/-52A a proto zvolím (vůči kabelu poddimenzovanou) 55-60A pojistku, tato sestava mi bude fungovat úplně stejně jako kdyby tam byla pojistka 135A a navíc bude citlivější při zmíněné (vlastně jakékoliv) závadě v napájecí větvi, či přímo v zesu. A teprve při výměně zesu či přidání nějakého dalšího spotřebiče s celkovým příkonem větším než je pojistka schopna udržet bych ji vyměnil za větší stejným stylem jako jsem napsal výše, tedy jen o pár A nad celkový příkon. Můj názor co jsem napsal výše je v rozporu s Tvým posledním odstavcem, přesto myslím, že není špatný.Nevím, možná jsem moc opatrný, ale to není nikdy naškodu co myslíš?  

Goldies píše:Fifi: Na souteze jezdit nemusis, ale precist si to muzes, staci ty 3 stranky venovane napajeni a pokud budes i nadale tvrdit, ze ti, kteri tyto pravidla vymysleli by se nemeli do autohifi vubec poustet, tak si o tobe budu myslet sve a nebudu na tebe reagovat...

Sorac ale nemuzu si to odpustit:modry.neon píše:a jeste kdyz dam zesak do kufru vedle plynove bomby tak by to nemuselo vadit ne? nebo ta mam radsi flaknout jinam?

PemaR píše:Sorac ale nemuzu si to odpustit:modry.neon píše:a jeste kdyz dam zesak do kufru vedle plynove bomby tak by to nemuselo vadit ne? nebo ta mam radsi flaknout jinam?

Celica2.0GTI píše:FIFI do baráku si taky dáš na zásuvku 6 jistič až budeš potřebovat větší odběr dáš 16? Nevidím logiku jistit kabel slabou pojistkou jen proto že ten kabel nebudeš plnohodnotně využívat. ceno pojistek je stejná takže si stojím za názorem že pokud kabel tak ho jistím pojistkou nato určenou ne pojistkou takovou jaká bude vyhovovat zesu který je jištěn samostatně a pokud jde o to že některé zesy mají externí pojistku souhlas ale ta není u baterky ale u zesu cca 30cm blízko

Hmm tak jsem cekal ale nikdo se neozval ze by mnel nejake pripominky tak jsem to obednal... uvidim co to bude az to prijdePemaR píše:Sorac ze rusim vasi debatu v tomhle tematu ale mam stejny dotaz jako autor...
Chci si koupit zesilovac
http://www.ahifi.cz/Magnat/Magnat-class ... -g288.html
A potreboval bych vedet jestli bude stacit tahle kabelova sada
http://www.ahifi.cz/Alfatec/Alfatec-V-1 ... g2033.html
diky