Yamaha XJ 550 - Dovoz a jiné pneu - rada?
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Yamaha XJ 550 - Dovoz a jiné pneu - rada?
Ahoj,
dovezl jsem si z DE Yamahu XJ 550 rok 81. Stav jak nová. V TP mám rozměř předního pneu 3.00 19H, ale na motorce je 3.25 19 54H. Bohužel mi na STK jako vždy dělají problémy, že pneu není ta co je v TP a že si jí mám sehnat. Bohužel mám z několika shopů potvrzeno, že tento typ pneu již není a je možné tam dát tu co tam nyní mám - je to nejbližší možná varianta. Tzn. je o 3mm na každé straně širší. Motorka s tím pneu bez problému fungovala v DE, ale zde je problém.
Prý se mám obrátit na Importéra Yamahy, ten mě zase posílá na DEKRU atd..
Je nějaký lepší postup? Nemáte někdo nějaký nápad? Radu?
Dík
J.
dovezl jsem si z DE Yamahu XJ 550 rok 81. Stav jak nová. V TP mám rozměř předního pneu 3.00 19H, ale na motorce je 3.25 19 54H. Bohužel mi na STK jako vždy dělají problémy, že pneu není ta co je v TP a že si jí mám sehnat. Bohužel mám z několika shopů potvrzeno, že tento typ pneu již není a je možné tam dát tu co tam nyní mám - je to nejbližší možná varianta. Tzn. je o 3mm na každé straně širší. Motorka s tím pneu bez problému fungovala v DE, ale zde je problém.
Prý se mám obrátit na Importéra Yamahy, ten mě zase posílá na DEKRU atd..
Je nějaký lepší postup? Nemáte někdo nějaký nápad? Radu?
Dík
J.
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yamaha XJ 550 - Dovoz a jiné pneu - rada?
klasická česká buzeračka
...............kontaktuj F.l.a.n.e.la 

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Odesláno SZ.
Pokud by k tomu měl někdo něco dalšího sem s tím.
Jinak to není žádný vrak.
Pokud by k tomu měl někdo něco dalšího sem s tím.
Jinak to není žádný vrak.
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Prostě si technik říká o úplatek... je to smutné, ale je to tak. Sami vědí, že je to nesmysl to řešit... ještě na motorce straré 30 let, tak čekají že z veteránisty něco vytáhnou.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- H.o.m.i.e.
Pak jedině zkusit kontaktovat nějakého jiného majitele zda nemá obuto to co máš v TP a zkusit si domluvit aby ti půjčil celý kolo třeba na den... ale to už je dost extrém. Jinak jak říká kolega..úplatek.
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na úplatek jim z vysoka seru. Motorka není žádnej vrak, pneu jsou nové, tak nevím proč kupovat něco jiného. Jsou to prostě zmrdi. CHtěl jsem si na ní užít sezónu a než vyřeším papíry, dovoz atd, tak jsou dva měsíce v čoudu..

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen mám dotaz ohledně STK. Kdo je nad ní? Jaký úřad?
budu mít kopii jiného TP na stejnou motorku, kde je jasně vidět, že tam ten rozměr je napsaný. Bude jim to stačit?
budu mít kopii jiného TP na stejnou motorku, kde je jasně vidět, že tam ten rozměr je napsaný. Bude jim to stačit?
- H.o.m.i.e.
Řekl bych že ministerstvo dopravy. Jinak řešil jsem něco podobnýho s Elefantem 750... nakonec jsem mu strčil pár bankovek do obálky a byl klid. Celkově bylo všechno to přihlašování o nervy
. Stejně je to všechno k smíchu, se mnou se hádal že ta motorka je o pár cm delší než v TP (měřil o metrem od oka prosím....) s tebou o něco širší gumy....pak si vem nás co máme motorky naprosto v luxusním stavu a oproti tomu ty street vraky co lítaj po silnicích a oba máme stejnou placku na RZ 

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To člověk nepochopí, ale hlavně že ho nezajímal na zakázku postavený štít.. (který má mimochodem štítek a je zapsán v TP) , ale toho si vůbec nevšiml, vzhledem k tomu, že se normálně na tu motorku nedával. Ani ho nezajímá, že ta guma je prostě nová, prostě je na každá straně o 3mm širší a nazdar.
Pak vidím jak z TK, jezdí vraky jak auta, tak motorky..

Pak vidím jak z TK, jezdí vraky jak auta, tak motorky..

Ahoj,
Jeď na jinou stk, popř si řekni o změnu rozměru TP z důvodu přestavby. Tohle maji na STK dělat normálně. Na Yamahu bych se obracel až v krajním případě.
U nás na STK chtěl jen vidět, jestli to svítí, troubí a čus. Nezajimal ho kod motoru, ramu, ani rozměr pneu.
Zeptej se spíš m.cz, tam se ty přestavby a veteráni řešej neustale.
Jinak gratuluju za pěknej kup, vypadá suprově
edit (aha tak koukam že tam máš téma, jinak k tvymu dotazu tam. Rychlostní index ti může byt fuk, pokud nejezdíš na trati tak rozdíl beztak nepoznáš a hlavně zátěž gumy je dělana na větší extrémy)
Jeď na jinou stk, popř si řekni o změnu rozměru TP z důvodu přestavby. Tohle maji na STK dělat normálně. Na Yamahu bych se obracel až v krajním případě.
U nás na STK chtěl jen vidět, jestli to svítí, troubí a čus. Nezajimal ho kod motoru, ramu, ani rozměr pneu.
Zeptej se spíš m.cz, tam se ty přestavby a veteráni řešej neustale.
Jinak gratuluju za pěknej kup, vypadá suprově
edit (aha tak koukam že tam máš téma, jinak k tvymu dotazu tam. Rychlostní index ti může byt fuk, pokud nejezdíš na trati tak rozdíl beztak nepoznáš a hlavně zátěž gumy je dělana na větší extrémy)
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů
- bejvávalo :/

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsem si našel ještě nějaké info:
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidla.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ale pěkně mě to sere, nechci tam dávat další novou gumu, když tam nová je a běžně se tam dává.
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidla.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ale pěkně mě to sere, nechci tam dávat další novou gumu, když tam nová je a běžně se tam dává.

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
.. ja vim, ze jde o princip, ale radeji bych technikovi na svacu dal. 

www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže věc se má takhle. Yamaha žádný papír nevydá, Dekra v Praze chce motorku vidět aby guma prošla nějakým atestem, že na motorku sedí. Když jsem psal, že mám tp kde je zapsána, jestli jim to stačí zaslat, že motorka je stejná, stejný rok. Tak mi bylo řečeno, že musí být schváleno na VIN motorky, takže každý VINKO stejný motorky musí mít stejný schválení který se platí.

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak přihlášení motorky má další pokračování...
Pneu splnilo normy a máme doklad od DEKRY, že je vše v pořádku, pneu se již nedělá a toto je vhodná alternativa. Přesně jak jsme říkali technikovi. No nic.. Včera jel otec na STK ( na druhou, jelikož na první pán neviděl výrobní číslo a řekl aby se rozebralo kus motorky aby na něj viděl
). Na druhé nám jen řekl, že je špatná pneu a pak se jelo na DEKRU.
ALE...!
Jak se otec dostal včera na STK, tak měl mít doklady připravené již v pátek, ale raději jel v pondělí aby na to měli čas a nespěchal na ně. Tak mu v pondělí 2x řekli aby si počkal půl hodiny, že to ještě nemají, ok čekal tedy hodinu. Pak přišel a opět mu řekli, že musí čekat další půl hodinu, to otec vypěnil a začal na ně tahat právníka, že si z něj snad dělají srandu. Do toho mu technik začal říkat, že motorka ještě něco neplňuje a "bububu". Otec, že ok, ale že chce na to vše papír co to nesplňuje. To mu nikdo nedal. Řekl jim, že chce okamžitě všechny papíry a papír, kde bude napsáno, jestli udělal a nebo ne a z jakého důvodu. Pán "technik" mu papíry prý rychle vypsal ale..! Znovu je v závažných chybách napsáno, že pneu nesouhlasí a že je STK jen na 30 dní, které běží již skoro měsíc!
Tak na to konto jsem mu již volal a řekl, mi že ho vlastně jiný papíry vůbec nezajímají, jen to co je napsaný v TP, ale při tom, po nás chtěl papír od DEKRY a nebo YAMAHY, že tam může být pneu a prý budeme muset platit další STK..
No kurva kde to jsme. Nevíte někdo jaký je nadřízený úřad nad STK? Rád bych si stěžoval, protože tohle není normální. Člověk chce přihlásit motorku, vždy jedná slušně. Ok.. nemá dobrou gumu, dle rad a požadavků si zařídí od dekry schválení na daný typ pneu a STK ten papír stejně nerespektuje?
To je prostě na pěst, omlouvám se za překlepy, píšu to v nasrání.. Asi si STK mezi s sebou volali. A vzhledem k tomu, že na první STK nám na peníze nedali žádný doklad, jen útžek papíru s razítkem, tak to půjde i na finančák..
Pneu splnilo normy a máme doklad od DEKRY, že je vše v pořádku, pneu se již nedělá a toto je vhodná alternativa. Přesně jak jsme říkali technikovi. No nic.. Včera jel otec na STK ( na druhou, jelikož na první pán neviděl výrobní číslo a řekl aby se rozebralo kus motorky aby na něj viděl

ALE...!
Jak se otec dostal včera na STK, tak měl mít doklady připravené již v pátek, ale raději jel v pondělí aby na to měli čas a nespěchal na ně. Tak mu v pondělí 2x řekli aby si počkal půl hodiny, že to ještě nemají, ok čekal tedy hodinu. Pak přišel a opět mu řekli, že musí čekat další půl hodinu, to otec vypěnil a začal na ně tahat právníka, že si z něj snad dělají srandu. Do toho mu technik začal říkat, že motorka ještě něco neplňuje a "bububu". Otec, že ok, ale že chce na to vše papír co to nesplňuje. To mu nikdo nedal. Řekl jim, že chce okamžitě všechny papíry a papír, kde bude napsáno, jestli udělal a nebo ne a z jakého důvodu. Pán "technik" mu papíry prý rychle vypsal ale..! Znovu je v závažných chybách napsáno, že pneu nesouhlasí a že je STK jen na 30 dní, které běží již skoro měsíc!
Tak na to konto jsem mu již volal a řekl, mi že ho vlastně jiný papíry vůbec nezajímají, jen to co je napsaný v TP, ale při tom, po nás chtěl papír od DEKRY a nebo YAMAHY, že tam může být pneu a prý budeme muset platit další STK..
No kurva kde to jsme. Nevíte někdo jaký je nadřízený úřad nad STK? Rád bych si stěžoval, protože tohle není normální. Člověk chce přihlásit motorku, vždy jedná slušně. Ok.. nemá dobrou gumu, dle rad a požadavků si zařídí od dekry schválení na daný typ pneu a STK ten papír stejně nerespektuje?
To je prostě na pěst, omlouvám se za překlepy, píšu to v nasrání.. Asi si STK mezi s sebou volali. A vzhledem k tomu, že na první STK nám na peníze nedali žádný doklad, jen útžek papíru s razítkem, tak to půjde i na finančák..

Hele upřímně... v kdybys na to měl nervy jeď k nám do ústí do STK habrovice, bude je jen zajimat jestli to bliká,troubí,svítí a nic víc.
Jinak pokud bys z ty Yamahy chtěl dělat cafáče (má na to skvělej potencial), tak se připrav na 4x takovou buzeraci.
Jinak nad STK se řadí dopravní inspektorát
Jinak pokud bys z ty Yamahy chtěl dělat cafáče (má na to skvělej potencial), tak se připrav na 4x takovou buzeraci.
Jinak nad STK se řadí dopravní inspektorát
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
- bejvávalo :/

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A už nikdy neuděláš ve svém kraji STK na ničem...
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
no tvl.
kde jsi byl na ty technicky? kde jsou takovy bambule? chodov? jenisov? sokolov?
jj, u nas v kraji ma jeden majitel vsechny technicky, to by byla fakt poprava.

kde jsi byl na ty technicky? kde jsou takovy bambule? chodov? jenisov? sokolov?
jj, u nas v kraji ma jeden majitel vsechny technicky, to by byla fakt poprava.

www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
AR166:
SZ
m.artty:
To nebudu dělat už ani potom, raději příště pojedu do Brna.
MartyCZe:
To by byli další peníze již za třetí STK, ale i tak díky..
Na inspektorát se velice rád obrátím.
SZ
m.artty:
To nebudu dělat už ani potom, raději příště pojedu do Brna.
MartyCZe:
To by byli další peníze již za třetí STK, ale i tak díky..