Poslední návštěva: 17 zář 2019 09:17 Právě je 17 zář 2019 09:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 935 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 09 pro 2013 23:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 pro 2013 23:12
Příspěvky: 3
Zdravim,
potřeboval bych od někoho kdo má alfu romeo 159 a na předku má čtyřpístky od bremba a nebo někoho kdo má tyto třmeny aby mi napsal rozteč šroubů. Fotka není nic moc, ale takhle by snad měly vypadat. Díky za pomoc.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 15 úno 2014 18:18 
Offline

Registrován: 12 čer 2007 16:00
Příspěvky: 574
Bydliště: ostrava
Radiálně 130mm -zrovna je mám k repasi na stole doma


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 10:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Nevíte, jak jsou na tom s kvalitou třmeny MD Components? Četl jsem dost negativních recenzí, ale to se týkalo kotoučů nebo adaptérů. Jde mi jen o ty třmeny, kotouče a desky by se sehnaly od jiné firmy. Adaptéry by se případně daly udělat i jinde.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 11:22 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
Gooder: Mám pár zprostředkovaných zkušeností a rozhodně nebrat 8) Brzdiče některých sérií jsou ze špatných materiálů a tečou apod.

_________________
" www.autowerks.cz "


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 12:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 říj 2013 16:21
Příspěvky: 3841
Kotouče jsou v pohodě :-) aspoň ty s lehčenými středy co mám(taková ta pavučina)
O třmeny je třeba se hodně starat, rozhodně nejsou bezúdržbové

_________________
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 12:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Tak na to peču, radši nějaká Bremba.

Mimochodem, co znamená hodně starat? :D

Nevíte někdo, jak velké pístky mají Bremba z Alfy 159 pro 305mm kotouč? Pro 330mm by měly mít 42mm, ale ty menší jsem nenašel.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 13:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 říj 2013 16:21
Příspěvky: 3841
Jestli si na dílně vzpomenu, tak ti je změřím :D
No co sem viděl, tak se to dost zanáší brzdovým prachem, takže minimálně tohle čistit :-) I když co vím, tak Kábrt začal osazovat nějaké líp řešené prachovky před nedávnem, tak těžko říct jak to funguje teď...

_________________
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 13:55 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
Gooder: Neres blbosti..a dej tam proverene a funkcni veci: ap racing/brembo/r32 K tem jsem toho tady psal milion..pasuji plug and play..zadne adaptery...pokid budou v poradku nemusis se o ne ve sve podstate vubec starat. Na nahradni dily nemusis milostive par let cekat (az se pan kabrt uraci) apod.

_________________
" www.autowerks.cz "


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 14:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Já vymýšlím právě alternativy, protože za ty prověřené chtějí docela dost peněz mi přijde, když to porovnáš s Bremby z Alfy nebo Eva. Ale s tou náročností na údržbu máš pravdu. Po koupi bych je nechal zrepasovat a měl bych klid :) Pořád tak pokukuju po těch APčkách a Brembech, tak se uvidí. Času je na to dost.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:21 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
Gooder: Tak a teď přemýšlej proč jsou ty AP a bremba tak drahý a proč MD tak levný? Asi proto že to první jen tak někdo dávat pryč nebude a to druhý je většinou horký (spíš až pálivý) zboží ...

Pořeš s weslym polský allegro tam je to za pusu kolikrát. Tom406 ti to zrepasuje odvádí špičkovou práci..a máš vystaráno 8)

_________________
" www.autowerks.cz "


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Já bych spíš potřeboval někoho, kdo mi prodá jen třmeny. 13 tisíc se mi za celou sadu dávat nechce, když kotouče a desky stejně budu kupovat nové :(

Jinak ty MD vycházejí dráž nebo stejně. Tady šlo jen o třmeny za 7500Kč, případně celá sada 330mm za 13tisíc.

S weslym průběžně něco na Allegru řeším, ale ti Poláci jsou divní :D Jedny Bremba z Cupry se tam válejí, ale nemají adaptéry a když si to sečtu, tak mě to vyjde nechat udělat dráž, než je koupit u nás. Navíc se ten prodejce hádal, že k tomu adaptéry být nemají. To nemělo smysl. Pak jsem zvažoval ty alfácké a zatím bez odpovědi(tam mám podezření, že jsou z něčeho jiného).


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:35 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
Hele pokud máš O1RS tak ti bremba z cupry pásnou plug and play ne? 12tis je obvykle cena za sadu brzdičů 8) Kotouče a desky jsou spíš vždy jen do počtu..

_________________
" www.autowerks.cz "


Naposledy upravil tholis dne 24 bře 2014 15:51, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Právě Cupra používá z výroby adaptéry k Brembům ;) A tohle podle mě je trochu předražené, když stejná Bremba používá Focus RS a Romik za ně chtěl 5000Kč(měl je ale u něj zamluvené kamarád), v Anglii jsem je taky viděl a cena byla podobná. Jak jsem psal výše, Bremba z Alfy nebo Eva seženeš levněji, ale holt jsou častější. To bude asi kámen úrazu ceny u těch z Cupry. Časem uvidím, zatím brzdy nechám být. Stejně se momentálně u nás APčka nebo Bremba neprodávají :D

Edit: Foto origo adaptérů Seat
Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:50 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
Aha jsem si doplnil vzdělání díky 8) Věděl jsem že to jde přendat, nenapadlo mě že tam mají adaptér v originále 8) No jsem blbec sorry :?:

_________________
" www.autowerks.cz "


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
V pohodě, já to taky nejdřív nevěděl, ale co jsem se o ně začal zajímat, tak jsem to taky zjistil. Ten prodejce v Polsku to asi taky nevěděl. Jen sundal třmeny a bylo :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 17:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 říj 2013 16:21
Příspěvky: 3841
On kámen úrazu , co se ceny týče, u těch třmenů z Cupry je právě to radiální uložení řekl bych, protože takové třmeny jsou mnohem jednodušeji uzpůsobitelné na cokoliv, kdežto u těch z Eva a Alfy se musí vymýšlet složitější adaptér na montáž. Viz. třeba můj projekt a uchycení těch mojich 6 pístků. Tytéž třmeny s radiálním uchycením z Porsche se prodávají za neskutečný ranec...

_________________
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 17:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Bremba 330mm z Alfy Romeo 159/Brera bych nejspíš mohl mít za 4tisíce Kč. Mají taky radiální uložení. Ale pístky 42mm :D

Tyhle
Obrázek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 18:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 říj 2004 17:43
Příspěvky: 705
Bydliště: Prague, North Moravia
Tak je kup, to je hezka cena :)

_________________
babyCupra


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 18:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Nejsou to přímo tyhle, to je jen příklad z netu. Ale mělo by se jednat o tenhle typ brzdiče. Jenže ty pístky jsou moc velké. Ty z Cupry mají 38/40mm a chod pedálu se nezmění. Těch 42mm si myslím asi už poznám :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 21:17 
Offline

Registrován: 11 bře 2006 16:38
Příspěvky: 1347
Bydliště: Praha - venkov Bydliště2: Litvínov
objevili se na prodej bývalý moje a pak tolisovi AP

http://auto.bazos.cz/inzerat/33608683/B ... -Cupra.php

_________________
QUATTRO 309 kW


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 22:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 říj 2013 16:21
Příspěvky: 3841
Gooder: řešíš blbosti, brzdit to bude tak či tak a na o chlup jiný chod pedálu si rychle zvykneš

_________________
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 22:19 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
Gooder jdi do tech mych Apecek...Fotka v inzeratu je jeste z me garaze...naposled byli na mem aute...je to zajety a funguje to...Mas vyreseno...

_________________
" www.autowerks.cz "


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 23:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Škoda, na ty mi teď chybí 5000Kč :twisted: Zkusím prodat RS nárazník :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 25 bře 2014 00:04 
Offline

Registrován: 12 čer 2007 16:00
Příspěvky: 574
Bydliště: ostrava
hoši hoši hoši to je zase něco pro mě. Plácáte hrušky a jablka dohromady. Je potřeba si uvědomit že samotný průměr kotouče není důležitý protože se vám zrovna hodí tyto nebo jiné BREMBA.
Ty průměry pístků různých brzdičů je potřeba brát v potaz a to že dva brzdiče mají shodné kotouče ještě neznamená že oba mají stejný stisk. Průměry pístků dle typu kde jsou osazeny rád zašlu tomu kdo bude chtít do SZ. Pozor také na náběžné pístky a ten kdo neví co to je, tak ať raději nelaboruje s brzdami vůbec. Jak víte brzdič je buď před kolem nebo za ním a když je dáme z auta které má brzdy za kolem a dáme si je před kolo, tak musí opakuji musí dojít k záměně L/P brzdiče mezi sebou. Né všechny brzdiče ale dovolí variantu přehození obráceně. Např brzdiče z alfy 159, kde se musí dodatečně frézovat drážka pro propojovací trubku. Tyto brzdiče mají sice všechny pístky stejného průměru ale náběžná strana je řešena vyosením pístků. U rozdílných průměrů pístků v brzdiči je vždy náběžný pístek ten malý! Tedy kotouč musí nabíhat do brzdiče po malém a opouštět brzdič po velkém.

Nebudu se dál vykecávat více info na subitomo@seznam.cz


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 25 bře 2014 07:37 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 16 dub 2009 06:33
Příspěvky: 2973
tom406: přesně proto se radši do ničeho neseru a dávám jen to co pasuje plug and play :D A co na té platformě standartně jezdí.

_________________
" www.autowerks.cz "


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 25 bře 2014 12:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
To já bych taky šel odzkoušenou cestou. O tom frézování u brzd z Alfy vím. Ty jsou taky vyzkoušené, ale pořád si říkám, že rozdíl v chodu pedálu tam oproti 36/40 z Cupry být musí. Už takle mi přijde, že je dost dlouhý, než to začne brzdit agresivněji(ale bůhví, co tam mám za komponenty). Budu si hlídat AP, Brembo z Leona nebo Focuse RS atp. Prostě to, co na 100% funguje 8)

Škoda těch AP, že se neobjevily dřív nebo později. Včera odpoledne jsem akorát objednal jiné věci na auto :kladivo: :D

Ještě si říkám, jestli 323mm z Leona nejsou zbytečně moc velké. Myslím si, že stačí seriový kotouč 312mm. Hlavně cenově vychází podstatně lépe.

Nemáte někdo zkušenosti, možnost porovnar výrobce kotoučů Tar-ox, Zimmermann Formula Z, Black Diamond? Pořád nevím, co za značku potom zvolit. Slyšel jsem chválu na BD, ale musel bych je objednat z Anglie a to se mi moc nechce. Proto mě zajímají Zimmermanny nebo Tar-ox, které jsou u nás k dostání.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 29 bře 2014 20:22 
Offline

Registrován: 29 bře 2008 22:29
Příspěvky: 366
Bydliště: F-M
Jen takový dotaz o kolik jste zvýšili výkon u svých aut, že řešíte výměny komplet brzdičů? Vždyť v dnešní době se dají sehnat náhrady lepší desky lepší kotouče atd. a hlavně není třeba laborovat. Koupíš nasadíš a jezdíš a brzdíš.. Jedině, že by jste řešili vzhled v tom případě toto neplatí.. Každopádně je třeba vzít v potaz, že záměna brzdy jakož třmenů je veliký zásah do konstrukce a mne by neuspokojila rada druhého, že to měl a že to funguje... Já udělal hodně přestaveb brzd dle přání zákazníka a upřímně si dovolím říct, že ani polovina nefunguje tak jak auto s originál, ale kvalitnější náhradou... Jak jsem psal mi jde o funkci a nedám na pocit, protože ten klame :wink:
p.s. nikoho nechci urazit je to jen můj názor a samozřejmě beru, že jsem na Tuning foru :D

_________________
Zakázková výroba na CNC strojích výroba různých držáků adaptérů podložek a provádím různé úpravy dílů mrkněte na foto

http://petjess.rajce.idnes.cz/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 29 bře 2014 20:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 říj 2013 16:21
Příspěvky: 3841
Kdybys radši místo vypisování esejí dělal ty držáky na ty zadní brzdy :D
Jestli seš ten co myslím, tak tvoje práce je hodně precizní, fakt parádička 8) u mě to funguje hodně dobře :-)

edit: jak se tak dívám na tvoje galerie, tak seš určitě ten co myslím :D

_________________
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 29 bře 2014 21:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2107
Bydliště: Středočeský kraj
Kulisek: Až budu mít auto po technické stránce v pořádku, tak bych rád na okruh. Samozřejmě koukám na velikost pístků a jejich plochu. Pokud bych zvětšil plochu vpředu, stejně tak chci v tomhle poměru upravit zadek. Případně koukám po třmenech s malými pístky(konkrétně zadky z Porsche 996 mají malé pístky a jsou ozkoušené). Vím, že to není jen výměna třmenů :wink:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Brzdy
PříspěvekNapsal: 29 bře 2014 22:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 17 srp 2008 19:56
Příspěvky: 4738
Bydliště: Sokolov-Březová
kdyby nekdo chtel mam na sklade zanovni sportovní a snížené kotouče o prumeru 240mm a k tomu sportovní destičky sotva zajeté ...cena dohodou .... :) myslim ze pro vsechny supersporty tohoto fora super zalezitost .... :)


Obrázek

_________________
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Škoda Fabia Combi 1,9 TDI rv02 -familywagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 935 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO
Zpracování osobních údajů