Brzdy
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
-
Re: Brzdy
Mohl by prosím někdo poradit kde sehnat 4,75? Nikde jsem se po tom nedopátral....a ještě jeden dotaz, jde na tom udělat pertlovaní lehce s klasickou malou pertlovačkou nebo musím mít nějakou profi jako na klasické potrubí?tom406 píše:SZTom_ píše:nevíte kde se dájí koupit Cunifer trubky o průměru 8mm a metráži cca 7m ?Chci to použít na nové palivové vedení
Díky
-
- Moderátor
8mm jsem kupoval na palivo a 4,75 nebo tak nejak jsem kupoval na brzdy a to vse na http://www.karban.info" onclick="window.open(this.href);return false; a spokojenost. Jinak staci obyc pertlovacka a da se tim udelat i ty brzdove....Brzy se tam opet chystam,potrebuju koupit jeste brzdove trubky na predni cast vozu od ABS k Phersnum....
Audi Coupe Quattro
-
Jasně já jsem stará škola kdy nebylo z čeho vybírat tak se vymýšlelo kde co. No a dnes je všeho moc, ale používá se to na něco jíného.. No jo roky přibývají a myšlení se mění, ale nebojte taky ladím brzdy a podvozek na svém autě, ale po svém co jde vyrobit tak vyrobimGooder píše:Kulisek: Až budu mít auto po technické stránce v pořádku, tak bych rád na okruh. Samozřejmě koukám na velikost pístků a jejich plochu. Pokud bych zvětšil plochu vpředu, stejně tak chci v tomhle poměru upravit zadek. Případně koukám po třmenech s malými pístky(konkrétně zadky z Porsche 996 mají malé pístky a jsou ozkoušené). Vím, že to není jen výměna třmenů

Zakázková výroba na CNC strojích výroba různých držáků adaptérů podložek a provádím různé úpravy dílů mrkněte na foto
http://petjess.rajce.idnes.cz/
http://petjess.rajce.idnes.cz/
-
Kluci, vyměnil jsem brzdy na autě, předek komplet TRW a zadek jsou kotouče brrembo a desky texar nebo jak se jmenujou. Prvních cca500-700km jsem je zvolna zajížděl, žádné hamtání na pedál atd.. Momentálně už na nich mám asi 2tis km a začali mi pískat.. Nevíte jestli jim dát ještě nějak po krku nebo se srovnají časem? Popravdě ani nevím jaký pískaj, ale předpokládám, že asi ty bremba na zadku.. Jelikož jsem o nich čet, že pískaj rády.. 
Navíc táta má trw komplet na autě a v pohodě..

Navíc táta má trw komplet na autě a v pohodě..
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro
-
Mě pískají kotouče MDc s deskami ATE fest, s deskami BDP pískají zcela výjimečně a malinko..... Asi ty komponenty dobře "nespolupracují".
Možná to ale může být úplně něčím jiným
tohle jsou jenom moje poznatky...
Možná to ale může být úplně něčím jiným

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
-
Nepískají pořád. Při jemnějším dobržďování se neozvou, ale jak potřebuju zpomalit z cca 100km/h na 50km/h tak se ozvou krásně no
Zase jsem čet, že někomu takto nějak pískali bremba, tak po zajetí jim dal kouř a od té doby měl klid.
Jinak dosedací plochy na třmenech byly obroušené, aby destička volně chodila a stříknuté tou měděnou pastou, či co to je. Takže vyset určitě nezůstávají.

Jinak dosedací plochy na třmenech byly obroušené, aby destička volně chodila a stříknuté tou měděnou pastou, či co to je. Takže vyset určitě nezůstávají.
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
-
Mě ty ATE pískají právě zase jenom při jemném dobržďování, když tomu víš šlápnu, tak skoro nepískají a když je pořádně zahřeju, tak jsou úplně potichu
a vyzznej se v tom.... 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
-
jj je to děs. Dneska jsem zastavoval u penny takovým způsobem, že celej parking se ohlížel co to přijelo za plečku
Nicméně jsem po zastavení doma zkoušel přeměřit teploty na kolech, jelikož na kotouč se nedostanu kvůli kolum které mám.
Takže zhruba ve stejném místě na všech kolech jsem přeměřil. Předek +-50°C zadek +-40°C Podotýkám, že se jedná o teplotu disku.
Takže předpokládám, že destičky vyset nezůstávají.
Hold je musim zajet trošku razantněji.. 

Nicméně jsem po zastavení doma zkoušel přeměřit teploty na kolech, jelikož na kotouč se nedostanu kvůli kolum které mám.

-
Hledám někoho na případnou výměnu kotoučů a destiček na 206 cc, nejlépe v okolí Prahy 5 a Prahy západu. Po konzultaci by byly brzdy objednány a vyměněny. Hledám někoho spolehlivého, jelikož po výměně ramena přední nápravy, seřízení geometrie nápravy a výměně pneu mi začalo po cca 2 dnech po opravě něco křupat v v okolí brzdy. Myslím, že je na ní něco špatně. Na dílně jsem se ještě dívali na brzdy a bylo mi řečeno, že jsou v naprostém pořádku a že je není zatím ještě třeba měnit. A ejhle- 2 dny a je něco špatně. Kdo by měl zájem, dejte mi prosím vědět do zprav. Prosím o orientační cenu výměny a kontroly. Potřebuji opravit do konce příštího týdne.
Díky moc.
Díky moc.
-
To krupani s brzdama nema nic spolecnyho, maximalne tak eventuelne pojebany ulozeni trmenu by mohlo neco takovyho pusobit, ale rozhodne ne desky nebo kotouce. Podle tvyho popisu tam nejspis neco neutahli a povolilo se to - rameno, nekterej cep, brzdovej trmen, tezko rict..
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
-
- Moderátor
Jaky desticky doporucite? Rozhoduji se mezi
EBC Yellow stuff (3 500 kč ebcbrake.cz)
FERODO DS PERFORMANCE (2500 autodily.cz) Sice se v tom oznaceni Feroda az tak nevyznam, vim, ze kdysi byly 2500 a 3000
Hawk Performance Plus (zatim nevim jak jsou u nas cenove dostupne,pokud vubec jsou)
Diky
EBC Yellow stuff (3 500 kč ebcbrake.cz)
FERODO DS PERFORMANCE (2500 autodily.cz) Sice se v tom oznaceni Feroda az tak nevyznam, vim, ze kdysi byly 2500 a 3000
Hawk Performance Plus (zatim nevim jak jsou u nas cenove dostupne,pokud vubec jsou)
Diky
Audi Coupe Quattro
-
Napiš Liborovi, on ti poradí/objedná, už přesně nevím jak se ty směsi označovaly. Ale cenově vycházely hodně dobře, jenom poštovné z UK není zadarmo, ale aji tak to bylo v klidu
-
Dostali se mi do ruky brzdiče nejmenovaného českého výrobce. Po rozebrání a pískování jsem se nestačil divit. Jestli toto má někdo na autě tak je sebevrah. http://filigran.rajce.idnes.cz/brzdy_md_components" onclick="window.open(this.href);return false;
-
no ty vole... jako homemade asi jo, ale tohle od profiku?! renovovalo se to vubec?
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
-
klient byl upozorněn a před koupí to už jezdilo, tak že udělám vše pro to aby to fungovalo, ale s tím odlitkem nenadělám nic. To ani nezvodí jako dural ale jako obyč měkký hliník. Závity pro odvzdušňováky se musí vyvložkovat. Jinak ten stejný výrobce dodal do vlastních brzdičů opravnou sadu s pístkama a čtvercové standartní těsnění nahradil O kroužky a prý že to bude těsnit. No nevím čtvercové zápichy a v nich O kroužky. Ještě podotknu, že všechny ty porézní místa byli pod původním lakem zamaskovány silikonem a zbytek zaleté barvou.Goldies píše:no ty vole... jako homemade asi jo, ale tohle od profiku?! renovovalo se to vubec?
-
Však to jsou ty slavné brzdy co prodává Miguel
A mimochodem... http://www.mdcomponents.wbs.cz/Dalsi-ne ... znici.html

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Toyota RAV4 2.5 Hybrid '16 (114 kW/213 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
-
A ja si nemohl vzpomenout kdo je tady tak vychvaloval 

Japonci na konci
-
Nevadí, podle těch referencí stojí za prd i ty kotouče 

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
-
Jo, jeden kotouč na kámošově se začal povolovat. Kábrt poradil co s tím, poslal novou sadu šroubů.atd na smontování(zdarma), oprava u soustružníka za 300kč. Jezdí, funguje. S deskami Black Diamond ani nepíská
Edit: Tohle zacházení snášejí celkem běžně https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... kwKDnCYAY4" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty příspěvky na fórech jsou už taky 4 roky staré, asi to od té doby vychytal
Edit: Tohle zacházení snášejí celkem běžně https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... kwKDnCYAY4" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty příspěvky na fórech jsou už taky 4 roky staré, asi to od té doby vychytal