milosh píše:Taky jsem vcera prezul ale kdyz jsem vecer koukal na pocasi kdy rikali ze ma byt pristi tyden misty i 15C tak z toho moc radost nemam, ale co 14 dni uz to ty gumy vydrzej
Nestresuj, už jsem tu psal, že mi kRAVka jezdí na M+S celoročně a no problemo. Za víc jak rok z pneumatik ubylo max. polovina vzorku. Má to dvě výhody - M+S mi zabírají dobře i mimo silnici, nemusím řešit přehazování kol nebo přezouvat a ob dva roky mám nový gumy, takže není třeba řešit ani jejich stárnutí. Nehodí se to praktikovat na běžných autech, ale dokazuje to, že ty pneumatiky fakt nezmizí za měsíc provozu na suchu
Naposledy upravil(a) Beaver dne 21 říj 2011 09:41, celkem upraveno 1 x.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
budou nejak policajti rozlisovat, jestli jedete na zimnich se vzorkem mensi jak 4mm, nebo rovnou letnich? Nebo nebude zadne prihlizeni k zimnim a vezmou to vsechno do jednoho pytle?
Astra přezuta a felda si ještě počká líbí se mi na ni ty alu
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
njn to sou ty pikapáři..... znám taky jednoho ma garaz vedle me...neska rilal že taky bude prezouvat.... gumy zepredu da dozadu a ze zadu da do predu....
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD Renault Clio1,816V-letadlo..SOLD Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD Renault Clio1,816V-letadlo..SOLD Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
hned jak bude čas tak určitě .. ale ted má přednost barák
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
no, zatím se přezouvat nebude... Co se týče souvislé vrstvy sněhu, případně předpokladu, k tomu slouží http://www.yr.no/place/Czech_Republic/M ... /long.html - a umí se to zobrazovat krásně i v mobilu pro všechny případy . Nehodlám za ty dva týdny sjet zimní pneu v 15stupňových "teplech"
Přesně tak,osobně jezdím na zimákách pořád,na cestách kolem kostela se nesjedou a není při těch mých najetých km za rok ani potřeba to přezouvat,to se nevyplatí vůbec. U mě pneu odcházejí stářím,ne sjetím.
XM už je na zimních,s tím jezdí žena a nic nenajede,tak je to jedno,dodávku nechám až bude sníh,nebudu si rajtovat zimáky,protože než napadne,můžu najet taky 15 tkm.
Jen by mě zajímalo, proč jsou pro někoho ty zimní pneumatiky taková modla, že nemůžou jezdit o 14 dní déle. Letní se jako nesjíždějí nebo jak?
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Beaver píše:Mohl bys mi to prosim ukazat jak se sjizdi zimni pneu za dva tydny ? Mne se to porad nepovedlo za dva roky.
Ukázat, to bych je musel vážně dnes nasadit, změřit hloubku a po týdnu ježdění (ideálně výlet Ostrava-Praha a zpět), rychlost cca. 160-170km/h znovu změřit hloubku. Možná bys byl překvapen, jak rychle by vzoruku ubylo. Bavím se o Barumkách Polaris II. Pneu se při vyšších rychlostech zahřívají měkčí zimní směs (navíc při teplotách okolo 16stupňů) skutečně mizí mnohem rychleji. Toto je dokázaný a všeobecně známý fakt.
Co se týče "sjetí pneu", použil jsem tento příměr vzhledem ke skutečnosti, že mám připraveny právě čtyři Barumky, na každé cca. 6mm vzorku. Akceptované minimum jsou 4mm. Dovedu si představit, že za výše popsaných podmínek by 2mm ubyly .
Beaver píše:Mohl bys mi to prosim ukazat jak se sjizdi zimni pneu za dva tydny ? Mne se to porad nepovedlo za dva roky.
Ukázat, to bych je musel vážně dnes nasadit, změřit hloubku a po týdnu ježdění (ideálně výlet Ostrava-Praha a zpět), rychlost cca. 160-170km/h znovu změřit hloubku. Možná bys byl překvapen, jak rychle by vzoruku ubylo. Bavím se o Barumkách Polaris II. Pneu se při vyšších rychlostech zahřívají měkčí zimní směs (navíc při teplotách okolo 16stupňů) skutečně mizí mnohem rychleji. Toto je dokázaný a všeobecně známý fakt.
Co se týče "sjetí pneu", použil jsem tento příměr vzhledem ke skutečnosti, že mám připraveny právě čtyři Barumky, na každé cca. 6mm vzorku. Akceptované minimum jsou 4mm. Dovedu si představit, že za výše popsaných podmínek by 2mm ubyly .
pokud bys je vzal na okruh, pak by se to i dalo předpokládát, nicméně za 2 týdny ježdění v těchto podmínkách ti 2mm prostě neubydou, pokud nebudeš gumovat na každý křižovatce
VW - Very Wonderful ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK