plechace -> Al

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Tacmud

Příspěvek od Tacmud »

no ja si to najdu :-)

nicmene moh by to nekdo teda zvazit jaky je ten rozdil?

imho vyhazovat nake tisice jen pro pohled se mi nechce, ja od toho cekam hlavne to co sem napsal 8)

amogh

Příspěvek od amogh »

Tacmud píše:no ja si to najdu :-)

nicmene moh by to nekdo teda zvazit jaky je ten rozdil?

imho vyhazovat nake tisice jen pro pohled se mi nechce, ja od toho cekam hlavne to co sem napsal 8)
no kdyz zvazim svoje kolo tak ti asi moc nepomuzu, zvaz si svoje a potom vahu novyho litaku vyrobce musi udavat:-)
Touran BMM

Tacmud

Příspěvek od Tacmud »

vidis to me nenapadlo ze to vyrobce udava 8)

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

no já mam origo 14" Peugeot a váhu nikde nemůžu sehnat :( a svlékat se mi to nechce.Porovnávat to se zimákem,no nevim.
Možná tak s rezervou :shock: ,teď mi svitlo

Tacmud

Příspěvek od Tacmud »

no tak sem se ptal kamose z vysky co to pred casem nak pocital, ale pocitak to nak pres rozdil potrebne energie na roztoceni kola a vyslo mu to *3 rozdil hmotnosti, ale pocitalo se to strasne slozite a sam rikal ze to ani nemusi byt presne, nejlepe se zeptat nakeho fyzikare

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

Tacmud píše:no tak sem se ptal kamose z vysky co to pred casem nak pocital, ale pocitak to nak pres rozdil potrebne energie na roztoceni kola a vyslo mu to *3 rozdil hmotnosti, ale pocitalo se to strasne slozite a sam rikal ze to ani nemusi byt presne, nejlepe se zeptat nakeho fyzikare
nejlépe to poznat na vlastní kůži :wink:

Tacmud

Příspěvek od Tacmud »

no ale rad bych vedel co by mel clovek konkretne poznavat :-)

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

Tacmud píše:no ale rad bych vedel co by mel clovek konkretne poznavat :-)
no asi lepší zrychlení díky liťákům z 17ti na 7 sekund :lol:

Tacmud

Příspěvek od Tacmud »

hele favo ma 14s :lol:

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

Tacmud píše:hele favo ma 14s :lol:
nemyslel sem to na favo,jen tak nahodile :wink:
v tom případě ze 14ti na 4 :lol:

amogh

Příspěvek od amogh »

Tacmud píše:no tak sem se ptal kamose z vysky co to pred casem nak pocital, ale pocitak to nak pres rozdil potrebne energie na roztoceni kola a vyslo mu to *3 rozdil hmotnosti, ale pocitalo se to strasne slozite a sam rikal ze to ani nemusi byt presne, nejlepe se zeptat nakeho fyzikare
no to vesmes potvrzuje to co jsem rikal :D
ten vzorecek na moment setrvacnosti co jsem sem daval vychazi s vyjadrine kineticke energie rotujiciho telesa - to je proste ono

a to ze to nemusi bejt presne jsem taky rikal, zalezi na tom kde ma kolo hmotu rozmistenou, jestli vic po obvode nebo blize ke stredu, tzn u kazdyho lityho kola to muze bejt jinak pce naky ma vic paprsku naky min naky vetsi limec naky mensi atd a to vsechno rozhoduje :D
Touran BMM

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

tak teď sem po ICQ kontaktoval fyzikaře.
Co mi řekl?že to stejně při váze auta 1300kg nepoznam(to neznamená že při 1299 jo :D ), moment setrvačnosti je menší
Toť vše

amogh

Příspěvek od amogh »

eric píše:tak teď sem po ICQ kontaktoval fyzikaře.
Co mi řekl?že to stejně při váze auta 1300kg nepoznam(to neznamená že při 1299 jo :D ), moment setrvačnosti je menší
Toť vše
co moment setrvacnosti je mensi? jak to myslis
Touran BMM

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

amogh píše:
eric píše:tak teď sem po ICQ kontaktoval fyzikaře.
Toť vše
co moment setrvacnosti je mensi? jak to myslis
to co tu bylo řečeno, že to kolo lepe otočiš ale taky ztrácí rychlost, prostě jako když odlehčiš setrvák

Tacmud

Příspěvek od Tacmud »

pro lepsi predstavivost ale stejne vedet kolik tech kg je to jako rozdil, ja treba vim jaky je rozdil kdyz vezu 100kg spolujezdce nebo jedu sam, je to znat :-)

Paolo.n

Příspěvek od Paolo.n »

Tak ja sice fyzikalni vzorecky neznam, ale je to cca 3 tejdny co jsem vymenil 14 plechace (5,5x14) za 15 alu (6,5x15). Pneu na plechacich bylo 185/65 Brigdestone SF322 a na tech Alu mam Kumho Ecsta Supra 712 195/55. Vaha je stejna takze jsem cekal ze sirsi guma bude mit vetsi odpor, takze se to patricne projevi. Nicmene vliv na akceleraci jsem nepoznal ale zato klesla spotreba o cca 0,3 l/100km.
Ale prave jsem namaloval brzdy cervenou barvou, tak to ted urcite pojede rychlejc. :lol:

Komár 1981
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Komár 1981 »

Paolo.n píše:Tak ja sice fyzikalni vzorecky neznam, ale je to cca 3 tejdny co jsem vymenil 14 plechace (5,5x14) za 15 alu (6,5x15). Pneu na plechacich bylo 185/65 Brigdestone SF322 a na tech Alu mam Kumho Ecsta Supra 712 195/55. Vaha je stejna takze jsem cekal ze sirsi guma bude mit vetsi odpor, takze se to patricne projevi. Nicmene vliv na akceleraci jsem nepoznal ale zato klesla spotreba o cca 0,3 l/100km.
Ale prave jsem namaloval brzdy cervenou barvou, tak to ted urcite pojede rychlejc. :lol:
Chyba!!!! Ty brzdy mely byt na zeleno, ta jede rychleji. No chybama se clovek uci.... :lol:

:: STSC :: Styling & Tuning Scene Czakowitze ::
::Stránky Komára 1981 o Škodě GarPid ZDE!
::

Obrázek

amogh

Příspěvek od amogh »

no ono to ze je guma sirsi jeste neznamena ze musi mit zakonite vetsi valivej odpor (leda ze by to byl stejnej typ) :D
Touran BMM

Henges

Příspěvek od Henges »

Tak třeba co bude lepší na sprinty? 13" plech 165/65 nebo alu 16" 205/45 ? Předpokládám že ty plecháče. A pneu je velká blbost na sprinty tam mít zimní :?:
B16A2 - Black samurai

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: plechace -> Al

Příspěvek od PJ »

Henges: bude zalezet asi i na aute, pac pro nejaky by ty plechace mohli bejt moc uzky a hodne by si hrabal, chce to hold najit co presne ti sedi
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

FCS
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FCS »

Henges píše:Tak třeba co bude lepší na sprinty? 13" plech 165/65 nebo alu 16" 205/45 ? Předpokládám že ty plecháče. A pneu je velká blbost na sprinty tam mít zimní :?:
Ty mi přijdou dost uzoučký abys přenesl koníky na asfalt...ale taky záleží na autě...nějaké mrtvé 1,4 by to bylo fuk..

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

OT>FCS: budes/te na tomhle HSM?
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Henges

Příspěvek od Henges »

FCS píše:
Henges píše:Tak třeba co bude lepší na sprinty? 13" plech 165/65 nebo alu 16" 205/45 ? Předpokládám že ty plecháče. A pneu je velká blbost na sprinty tam mít zimní :?:
Ty mi přijdou dost uzoučký abys přenesl koníky na asfalt...ale taky záleží na autě...nějaké mrtvé 1,4 by to bylo fuk..
No mám právě 1.4 ale i s těmi 16"tkami hrabe solidně :roll: má něco kolem 100ps a na 400m to natřu i některým silnější. Objem se projeví za čarou 400m kdy přijde za chvíli čtverka a ta je už v celku mrtvá a i ta trojka už není ouplně ono. Ale právě zvažuju jestli by menší kola tomu nepomohli...
B16A2 - Black samurai

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“