Zimní pneu-rada

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Mr.Stilisimo

Re: Zimní pneu-rada

Příspěvek od Mr.Stilisimo »

Tak já jsem nakonec objednal ty Kleber Krisalp,kolega je měl na Fabii Combi 5 let a nestěžoval si,hlavně se mi líbí,že skoro vubec nemizí a to na nich jezdí aktuální majitel i v létě :lol:

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

po pěti letech asi žádnej zimák moc mozet nebude,jelikož ta guma trvrdne tak, že to už v zimě bude pěknej hazard
zimní gumu max 3 roky a pak pápá
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

4 roky bobe mi bylo receno v Moste na skole smyku :?:

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

Mildo u vás v ustí máte prd sníh, přijeď na zimní vepřové hody a uvidíš jak jsme na tom se sněhem, proto gumy 3 roky a papa
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

nojo ale jezdim pracovne obcas a taky do hor nekdy, ale precejen prevazne po meste a po dalnici prevazne 8)

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Já měl na sedmě po koupi zimní Uniroyal a nelze než pět ódy a nešetřit chválou. 8) V zimě ani jeden smyk,měly horší vzorek a tak jsem na nich odlítal ještě většinu roku a seděly jak žádný jiný i ve dvoustovce. 8) Teď jsou na sračku teda takže se musím poohlédnout po jiných,ale nevim teda,235/60R16 se sháněj dost blbě. :( Možná tam dám užovky nějaký 215ky ale to zase bude vypadat dost blbě. :| Obecně jaký máte názor na šířku gum na zimu? Já myslím že čím užší tím líp,podle mě tam není taková plocha a tudíž ty gumy musí zákonitě líp držet stopu a nebudou náchylný k prokluzu. Ale nevim jestli je to dobrý názor. :?
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

dřív byla móda na zimu co nejužší pláště, aby se lépe prožezával ten sníh, ale pak se zase začalo tvrdit široký ať to líp sedí, takže pravda bude tak nějak mezi 8) 8)

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Takže v podstatě když na ty 7J nebo co to mám ty druhý kola obuju nějaký 215/65 tak se nic nestane. :lol: No ty bych asi sehnat mohl,už mě nebaví ty dotazy u prodejců gum... To máte na offroada ne? :lol: :lol:
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

nic se nestane na 7J jsem měl 205/45 8)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

BIGPAPA píše:po pěti letech asi žádnej zimák moc mozet nebude,jelikož ta guma trvrdne tak, že to už v zimě bude pěknej hazard
zimní gumu max 3 roky a pak pápá
zas tak horký to není, možná tak u nějakýho vraníku nebo obnovy
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

mě se hlavně líbí jak tady někteří prodávají zimáky staré 10+ let a říká že tvrzení že ta guma tvrdne je jen marketingový tah :lol:

jinak k té šířce, je fakt že užší jsou lepší na asi bych na sedmu necpal 195 žejo. Všechno s rozumem. Já měl na A4 205 a byly dobré ale teď koupím 195 pač jsou o dost levnější.
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Rolljoin píše:mě se hlavně líbí jak tady někteří prodávají zimáky staré 10+ let a říká že tvrzení že ta guma tvrdne je jen marketingový tah :lol:

jinak k té šířce, je fakt že užší jsou lepší na asi bych na sedmu necpal 195 žejo. Všechno s rozumem. Já měl na A4 205 a byly dobré ale teď koupím 195 pač jsou o dost levnější.
na 10 let starejch jezděj blázni nebo češi, aby ušetřili :lol:
VW - Very Wonderful

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

milosh píše:4 roky bobe mi bylo receno v Moste na skole smyku :?:
Já tušim v autosalonu? slyšel pravidlo 4 - čtyři gumy, čtyři roky, minimálně 4mm vzorek
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

ano :wink:

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

tak dneska vysel test zimnich pneu 205/55R16 H ve svete motoru, nu skoro opak vysledku ADAC.... treba Debica frigo 2 jako jedna z nejlepsich na mokro, kdyz v teto oblasti v adacu vyhorela....a je tam vice takovych veci... tak pak se ma clovek rozhodnout no...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

tak já nakonec koupil ty kumho co sem hodil odkaz milosh a mrknu na dot a je tam napsané Y09P myslim bo tak něco. nechápu :? vysvětlí mi někdo co to je?

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

Tak jsem nasraný ale můžu si zato sám, neměl jsem šetřit jak pyča. Včera jsem konečně obul ty kumha. Už když je přivezli tak se mi zdály takové hadráky, bočnice měkké jak šprcka, no ale už jsem měl domluvené přezutí tak jsem je tam hodil a to co to dělá na cestě tomu jsem ani nechtěl věřit, se divím že něco takového schválily.
Když jedu 20 a otočím volantem o 1/4 otáčky tak se nic neděje až mám tak 1/2 otáčky tak teprv začne zatáčet po ujetí několika metrů. Na suché silnici! Houpe se to jak kdybych jel na člunu a to mám gumy fouklé na 2.5 opravdu nepřeháním.
Ty recenze museli psat lidi co to prodávají jinak fakt nevim. Auto mám v pořádku, na letních reaguje okamžitě jen na mírné ťuknutí do volantu.

Myslíte že si to nějak sedne bo něco? Jel jsem už na různých sračkách ale s tímhle co to auto dělá se to absolutně nedá srovnat. Uplné hovna nebezpečné do provozu! Má je tady ještě někdo?

Sry za vyjadřování ale muselo to ven.

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Mám ty nové matadory MP59 V 17tce...dobrá volba? Ty staré (MP58) jsou prý mizerné, ale ty nové by mohli být lepší ne?
" www.autowerks.cz "

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

Myslíte že se nové gumy musí nějak zajet bo ojet trochu? nikdy jsem novoty nekupoval. Asi budu ještě trochu experimentovat s tlakem v gumách ale přece není možné aby to byly takové sračky.
Najel jsem na nich asi 20 kiláků a v zatáčce do kopce na takový posraný nájezd jsem bez problému utrhl zadek plynem :?
heh dost nezvyklé na suché cestě s mou motorizací.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

tholis píše:Mám ty nové matadory MP59 V 17tce...dobrá volba? Ty staré (MP58) jsou prý mizerné, ale ty nové by mohli být lepší ne?
jediný hectory byly goodd, jinak sračky
VW - Very Wonderful

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

Rolljoin píše:Myslíte že se nové gumy musí nějak zajet bo ojet trochu? nikdy jsem novoty nekupoval. Asi budu ještě trochu experimentovat s tlakem v gumách ale přece není možné aby to byly takové sračky.
Najel jsem na nich asi 20 kiláků a v zatáčce do kopce na takový posraný nájezd jsem bez problému utrhl zadek plynem :?
heh dost nezvyklé na suché cestě s mou motorizací.
samozřejmně že se gumy musi zajet .. vetšinou když přidou sou jakoby mastny od formy .. chce to par kilaku a sednou si ..
muj ukol? sp(r)asit svět:)opravy a upravy vozu 739208725

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

já jsem koupil matadory MP59 a i s MP58 jsem byl spokojený

Ale mám 225/40/18
Cadillac seville V8 4.6 :D
zatím ještě žiju...

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

Globus píše:
milosh píše:4 roky bobe mi bylo receno v Moste na skole smyku :?:
Já tušim v autosalonu? slyšel pravidlo 4 - čtyři gumy, čtyři roky, minimálně 4mm vzorek
možná tak u pražáků kde se solí jako o závod, každopádně mám na zimákách 6 mm a loni jsem měl dosti problemy na sněho :nono:

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

to bude spš problém v řidiči :lol:
zatím ještě žiju...

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

hmm, to není pravda :kladivo: :kladivo: :kladivo:

Simmy

Příspěvek od Simmy »

Já už loni kupoval Matadory MP59 a docela luxus, nikdy mě nenechaly ve štychu, nehučí a přijde mi, že ani výrazně neubyly a to sem jezdil ještě málem do léta na zimních, než sem sehnal něco litého, obstojného, letního :)

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Rolljoin:Musí se to trochu ojet,nevěřím,že by byly tak špatný,měl jsem Kumho na Puntu a i když moc nejezdilo,nic špatnýho jsem neidentifikoval.

Jinak s tím věkem to úplně marketing není,kdysi jsem si spároval 2 ,,nový" pneu z rezerv a nechutně klouzaly.

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

no zitra jim dám kouř na parkingu a jak to nebude stačit na ojetí tak nevim. Ale stejnak jsou to hrozně měkké sračky uplně se celé auto houpe. Asi je budu muset fouknout tak na 3 aby byly trochu tvrdší. Fakt člun hadra

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

Jakou máš velikost? Jaký máš index zatížení?
zatím ještě žiju...

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

Rolljoin píše:no zitra jim dám kouř na parkingu a jak to nebude stačit na ojetí tak nevim. Ale stejnak jsou to hrozně měkké sračky uplně se celé auto houpe. Asi je budu muset fouknout tak na 3 aby byly trochu tvrdší. Fakt člun hadra
tak mame podobny auta... a ty savy co mam v 205/55R16 T jsou taky mekky, zvysil sem tlak na 2.6 a 2.4 a trochu to pomohlo, ale ze bych urval zadek jak pises to ee, vyzkouseno uz i na snehu ledu a drzi good
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“