Brzdy
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
Re: Brzdy
Tak, riesim teraz predne brzdy... No mam dilemu, ako vy poradite? Problem je v tom, ze chcem menit kotuc za nie o moc vacsi, a sice moja alfa 75 ma predne kotuce ventilovane o velkosti 268mm, chcem zamenit za kotuce o 284mm velkosti, to je rozdiel 16mm, dalej.
Moje povodny brzdy maju na sebe dvojpiestikove strmene brembo, tieto 156kove, ktore tam chcem dat je strmen plavajuci jednopiestik, tento jednopiestik je vsak ale o dost vacsi ako tie dva, ktore mam na predku teraz (keby sa to spocitalo, mozno tento jeden velky = ako dva male), s uchytenim by asi taky problem nebol, vyrobit adapter. Prikladam aj fotky.
Dalsia vec je, ze PLATNICKY na tych vacsich brzdach su O DOST vacsie ako tie, ktore tam mam teraz na dvojpiestikoch, takze vlastne by som ziskal vacsiu treciu plochu. Co vy na to, stoji za to takyto upgrade? Hadicky asi budu sediet, adapter sa vyrobi a kotuc sa snad prichyti nejak o naboj. Prikladam aj foto. Najvacsi prinos by som videl v tom, ze dosticky maju vacsiu treciu plochu a tym padom to bude lepsie brzdit. Vdaka za postrehy.
Moje povodny brzdy maju na sebe dvojpiestikove strmene brembo, tieto 156kove, ktore tam chcem dat je strmen plavajuci jednopiestik, tento jednopiestik je vsak ale o dost vacsi ako tie dva, ktore mam na predku teraz (keby sa to spocitalo, mozno tento jeden velky = ako dva male), s uchytenim by asi taky problem nebol, vyrobit adapter. Prikladam aj fotky.
Dalsia vec je, ze PLATNICKY na tych vacsich brzdach su O DOST vacsie ako tie, ktore tam mam teraz na dvojpiestikoch, takze vlastne by som ziskal vacsiu treciu plochu. Co vy na to, stoji za to takyto upgrade? Hadicky asi budu sediet, adapter sa vyrobi a kotuc sa snad prichyti nejak o naboj. Prikladam aj foto. Najvacsi prinos by som videl v tom, ze dosticky maju vacsiu treciu plochu a tym padom to bude lepsie brzdit. Vdaka za postrehy.
Alfa Romeo 75 3.0V6 185ps 246Nm
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Prvni co me napada, ze kotouc bude na prumeru vetsi o 15mm, tj, musis vysunout ten plovouci trmen o 7-8mm, kdyz koukam na obrazek, asi se ti to bude tlouct a adapter se nevejde. Videl bych to na jeste o fous vetsi kotouc, pokud chces pouzit tuhle konfiguraci, ten novej kotouc je i silnejsi? A musis zjistit, jestli ten novej kotouc bude sedet i hloubkou, aby kdyz nasadis trmen, aby se ten adapter dal prisroubovat k tehlici.
Abych rekl pravdu, tak ta deska v tom plovoucim i ten pistek mi nepripadaj nejak markantne vetsi, nez u toho dvoupistu.
Jo a jeste musis vzit v uvahu kola,ktery mas nebo chces pouzit, aby se to tam veslo.
Chce to merit, zkouset, koumat.
Jo, jeste malickej dodatek a neber to, ze bych chtel nejak rejpat, kdyz uvazujes, jestli pudou puvodni hadicky, tak pokud to chces mit fakt dobry a funkcni na tuhle filosofii zapomen a pocitej, ze to muze stat vic, nez predpokladas.
Abych rekl pravdu, tak ta deska v tom plovoucim i ten pistek mi nepripadaj nejak markantne vetsi, nez u toho dvoupistu.
Jo a jeste musis vzit v uvahu kola,ktery mas nebo chces pouzit, aby se to tam veslo.
Jo, jeste malickej dodatek a neber to, ze bych chtel nejak rejpat, kdyz uvazujes, jestli pudou puvodni hadicky, tak pokud to chces mit fakt dobry a funkcni na tuhle filosofii zapomen a pocitej, ze to muze stat vic, nez predpokladas.
Naposledy upravil(a) futura dne 05 kvě 2010 12:33, celkem upraveno 1 x.
Novy kotouc je mozna o fous tlustsi, to musim zmerit, jdu akorat vydrbat stary kotouc z naboje a pridelat ho tam, v jake hloubce by byl ten novy kotouc... Kola ted 14", na ty 156kovy brzdy se daji min. 15" to by mi nevadilo, stejne pod 15" nejezdim... A kdyz to ma prispet k bezpecnostifutura píše:Prvni co me napada, ze kotouc bude na prumeru vetsi o 15mm, tj, musis vysunout ten plovouci trmen o 7-8mm, kdyz koukam na obrazek, asi se ti to bude tlouct a adapter se nevejde. Videl bych to na jeste o fous vetsi kotouc, pokud chces pouzit tuhle konfiguraci, ten novej kotouc je i silnejsi? A musis zjistit, jestli ten novej kotouc bude sedet i hloubkou, aby kdyz nasadis trmen, aby se ten adapter dal prisroubovat k tehlici.

Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
No ze je tlustsi je jen ku prospechu, ten trmen je delanej na nej, akorat u toho sesazeni muzou vzniknout problemy. Tak pokud budou roztece na trmenu o dost vetsi, nez na tehlici, tak by se treba dalo, ono tohle fakt zalezi na konkretnich komponentech, z ceho to delas.
Koukal jsi, jestli spagetaci nemaji nejaky osvedceny reseni treba? Tohle auto by u nich mohlo bejt docela popularni,ne?A je fakt, ze idealni je vychazet z osvedcenejch reseni, nez vymejslet neco svyho, zvlast, kdyz nechci aby to stalo vic jak auto a fungovalo to.
Koukal jsi, jestli spagetaci nemaji nejaky osvedceny reseni treba? Tohle auto by u nich mohlo bejt docela popularni,ne?A je fakt, ze idealni je vychazet z osvedcenejch reseni, nez vymejslet neco svyho, zvlast, kdyz nechci aby to stalo vic jak auto a fungovalo to.
Co sem cumnel, tak tam davaji brzdy z GTA alfy - ctyrpistek brembo original a 330mm kotouce, akorat ja nemuzu jen 1500eur nasypat do prednich brzdfutura píše:No ze je tlustsi je jen ku prospechu, ten trmen je delanej na nej, akorat u toho sesazeni muzou vzniknout problemy. Tak pokud budou roztece na trmenu o dost vetsi, nez na tehlici, tak by se treba dalo, ono tohle fakt zalezi na konkretnich komponentech, z ceho to delas.

Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Nevite jak je na tom ted MD Components? Jeste nedavno jsem koukal na jejich web kde byla nafocena i ta Toma 406 a ted uz ho nemuzu najit. Nasel jsem jen nejakej obycejnes s par informacema... Potrebuju nechat vyrobit duralove stredy k brembo kotoucum..
Clio RS 2.0 16V 239Hp 233Nm 860kg, Autodrom Most 1:54:35 http://www.ClioSport.cz
Jj uz jsme domluveny..
Clio RS 2.0 16V 239Hp 233Nm 860kg, Autodrom Most 1:54:35 http://www.ClioSport.cz
btw jak si vůbec dopad jak sis kdysi ode mě bral ty bramba z coupe?????Šli na clio nebo nakonec nee?Břéťa píše:Jj uz jsme domluveny..
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
jsou již na cliu,co sem viděl před XXX měsíci..a dokonce pod 15" koly
což mě inspirovalo, že až nebudou stačit brzdy na coupe tak to zkopíruju.. 

oni už sou to taky čtyři roky co sem mu je prodával.....honza 2.0 16v píše:jsou již na cliu,co sem viděl před XXX měsíci..a dokonce pod 15" kolycož mě inspirovalo, že až nebudou stačit brzdy na coupe tak to zkopíruju..

krosmen motorsport .....
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
taky sem psal XXXměsíci,což už je dost dlooouho...když projdeš tohle téma,tak asi najdeš..Krosmen píše:oni už sou to taky čtyři roky co sem mu je prodával.....honza 2.0 16v píše:jsou již na cliu,co sem viděl před XXX měsíci..a dokonce pod 15" kolycož mě inspirovalo, že až nebudou stačit brzdy na coupe tak to zkopíruju..

- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
Lidičky nenajde se tu někdo šikovnej na výrobu držáků třmenů ? Mám na to už vypálený polotovary ( z Fe ) .Pokud by někdo uměl napište mi pls jde o tohle
třmen škoda 130 ,kotouč opel 256/24 , náboj vectra A 2000

Moc děkuju

Moc děkuju

89´Corsa A Sport (motor nebudu psát
)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
To přijde na zadek jak tak koukám toto není problém,ale už jsem ti to psal teď jsem přestavěl brzdy z FRS 288 do GIII a žáden problém
.Taktéž jsem dával z Opla Calibra turbo na GII taky tak žáden problém aj aj ....

Zakázková výroba na CNC strojích výroba různých držáků adaptérů podložek a provádím různé úpravy dílů mrkněte na foto
http://petjess.rajce.idnes.cz/
http://petjess.rajce.idnes.cz/
- Tiger.s
- Kontaktovat uživatele:
SZ 

89´Corsa A Sport (motor nebudu psát
)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl

01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
Pokud to je na zadek, jak budeš řešit ručku?Tiger.s píše:Lidičky nenajde se tu někdo šikovnej na výrobu držáků třmenů ? Mám na to už vypálený polotovary ( z Fe ) .Pokud by někdo uměl napište mi pls jde o tohle
Fabia HTP+
Krosmen píše:btw jak si vůbec dopad jak sis kdysi ode mě bral ty bramba z coupe?????Šli na clio nebo nakonec nee?Břéťa píše:Jj uz jsme domluveny..
No jasny jezdil jsem s tim kompletem snad 2 roky. Ted jsem jen menil kotouce za racing z plovoucim stredem..

- Přílohy
-
- na_aute2.jpg (105.12 KiB) Zobrazeno 3684 x
honza 2.0 16v píše:jsou již na cliu,co sem viděl před XXX měsíci..a dokonce pod 15" kolycož mě inspirovalo, že až nebudou stačit brzdy na coupe tak to zkopíruju..
Na to trosku bacha, mam sice 15ky, ale maji dost velky vybrani na brzdic, obyc 15ky treba ultraleggera tam nedostanu.. Pokud by jsi chtel dat na tyhle trmeny jakykoliv 15" tak bych videl max kotouc 290mm, ja mam ted 300x28 a brzdic mam 1mm od vnitrku kola..
- Přílohy
-
- s_kolem.jpg (122.54 KiB) Zobrazeno 3676 x
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
nejsem jelimanBřéťa píše:honza 2.0 16v píše:jsou již na cliu,co sem viděl před XXX měsíci..a dokonce

a zkopíruju to i s kolama.. nebo se spěšl kovanejma pro autokros..tam se ty 305mm taky vejdou přinejhorším 286mmx26mm kotouč a 4píst brembo měli první integrály

Břéťa: Teda Ty seš blázen (v dobrým) vypadá to za tím kolem moooc hezky. Já jsem si letos taky koupil ty samý kola, dokonce i gumy a vzadu vyhodil bubny. Na hmotnost 105tky jsem s tím navýsost spokojený...
- Přílohy
-
- Zadní kotouč 239 x 10mm a brzdič VW
- copyofdsc8718.jpg (94.03 KiB) Zobrazeno 3659 x
-
- Přední kotouč 247 x 20mm a 4P brzdič Škoda
- copyofdsc8717.jpg (91.03 KiB) Zobrazeno 3659 x
Na každý auto jde dát v podstatě cokoliv. Na feldě se jezdí hodně 4P brzdiče ze Škody 130 jako jsem dal na obrázku výše, popřípadě tam jde dát cokoliv ze současné produkce když si uděláš držáky.xfrodof píše:Nikdo nevi jaky vícepistkovy trmeny dat na Feldu 1,6???
- kozorozecek
- Kontaktovat uživatele:
pokud to chceš do bežneho provozu myslim že by bylo dobre použit třmen z nejakyho golfika ten ma lankovou ručku s kapalinovkou si myslim že bych auto nenechal v kopci stat přes noc:-)
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje
holky a auta to je moje
- kozorozecek
- Kontaktovat uživatele:
ale optam se mam cečkovyho medveda ten ma ručni brzdu na pedal stou jsem vcelku spokojen ale chtel bych mit ručku jako ručku do zatačky:-)(se slapačkou to fakt nejde)napadlo me že od ABS čerpadla vedou trubičky do zadu chtel bych tam dat rozdbojku a připojit tam ručni brzdu co nato řekne to abeesko když zato vemu a tlak bude vyvijin za čerpadlem a ne od pedalu
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje
holky a auta to je moje
To si taky nemyslim..honza 2.0 16v píše:nejsem jelimanBřéťa píše:honza 2.0 16v píše:jsou již na cliu,co sem viděl před XXX měsíci..a dokonce
![]()
a zkopíruju to i s kolama.. nebo se spěšl kovanejma pro autokros..tam se ty 305mm taky vejdou přinejhorším 286mmx26mm kotouč a 4píst brembo měli první integrály

Kola uz se bohuzel pro aftermarket prestaly vyrabet, daji se sehnat jen z rady motorsport za uplne jinou cenovku..

Tuner#2 píše:Břéťa: Teda Ty seš blázen (v dobrým) vypadá to za tím kolem moooc hezky. Já jsem si letos taky koupil ty samý kola, dokonce i gumy a vzadu vyhodil bubny. Na hmotnost 105tky jsem s tím navýsost spokojený...
Kolik ti to vazi?