Cervena Audi S6 C5 na prodej - znate nekdo? + dilema V6 vsV8

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

SubTera

Re: Cervena Audi S6 C5 na prodej - znate nekdo? + dilema V6

Příspěvek od SubTera »

Si to predstavujes trochu jako hurvinek valku.
Zere-li TDI kolem 5,5 litru, pak pri bezny cene 34,5Kc/l jsi na 135Kc/100km...s 3.0 LPG budes hodne rad, kdyz se podivas pod 12 litru plynu s cenou kolem 18Kc/litr, tedy 216Kc/100km, coz je 80Kc na 100km rozdil. Neco jinyho je srovnavat 3.0TDI a 3.0 LPG, tam uz se da o srovnatelnych nakladech mluvit.

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Uz sa chytame zbytocne za slovicka, vies asi ako pojde 1,9TDi v automate s tazkou a6kou nehovoriac o tom, ze pod 100.000kc 1,9 facelift vobec nekupim, a to som uz v tej cene 100k 3.0 aj s montazou plynu... Priebeh v6 vs 4 valcove tdi bude na jazdu vies co pohodovejsie - aspon pre mna urcite, ten 3.0 ma fakt priebeh od 1000rpm pekne ide, to je motor vhodny do limuziny, byt straca na sportovnosti (akceleracia) a nie uchrochtana tdi, ktora sice po chipe pojde pekne, aj za dobru spotrebu, ale jazdil som uz tdi v automate a to je velmi blbe ako to radi, tie zvuky a ten mega zatah dole a mrtve hore...

U nas tak: 5,5L nafty = 8euro, 12L LPG = 9euro, rozdil 25kc/100km. coz mi za zvuk, priebeh V6 oproti TDi stoji. A mas v tych vypoctoch chybu, 5,5L nafty pri 34.50Kc za litr = 190CZK/100km ;) tak asi jak u nas :x
Alfa Romeo 75 3.0V6 185ps 246Nm
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Sry, myslel jsem, ze 1.9 TDi srovnavas obecne (Golf, Octa, A3), v A6 je ten motor IMHO nesmysl.

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

blázen píše:já nevím,jezdím s tím tdi poměrně agresivně a mimo město nepřelezu 5,5l kdybys se posral a v mestě 7
Tyhle cisla se mi naposled povedly u Astry 1.7DTi. Jedes jak mrzak ne? :lol:

Uz se nam to tu zacina flejmovat trochu... :lol:
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ

> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <

tel. 608 372 848

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Ale ved som objektivny vzdy, i pres moj velky odpor ku koncernu viem, ze 1.9TDi je svetovy motor fakt, do golfa/octavie po chipe ide jak z praku a fakt nic nezere, to ano, ale v A6 si toho moc nevyberem, urcite nechcem dizel, vzdy som mal benzin/plyn, a druha vec je, v a6 je 1,9tdi v automate trosku o nicom a 2,5TDi nechcu urcite, ja myslim, ze kombinace 3.0LPG v automate na bezne jazdenie je uplne ideal. To, ze tdi zere 5,5L pri agresivnej jazde asi tiez moc pravda nebude, spis tak 6-6,5L real, ale to je uz opravdu flame ;)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Zemi píše:
blázen píše:já nevím,jezdím s tím tdi poměrně agresivně a mimo město nepřelezu 5,5l kdybys se posral a v mestě 7

ne,docela svižně. Jezdím k přítelkyni do hor ,mám to 99km, tam jedu poměrně do kopce,zpátky z kopce. Tam mám při svižné jízdě 5,5,zpátky 4,8l ,tankuju dycky za 500 a zbyde mi nafta na týden ježdění do práce. Mám upravený soft.. nejrychlejší místo po cestě projíždím rychlostí 180km/h
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Juraj

Příspěvek od Juraj »

goreff píše:mám jen 16v 4válec...gufera dříků ventilů jsem měnil bez sundání hlavy...jde to :) zavřený ventil se řeší tak, že se příslušný píst nastaví do horní úvrati a ventil se o něj opře :) ...nic na tom není

opirat ventil o pist... to jsi fakt borec... :-) kor u motoru kde je ventil ku pistu pod uhlem...

Ja mam na to pripravek ktery dam misto svicky , valec do HU zaaretovat motor a kompresorem rpes pripravek nafoukas na to co to da :-) ventil je drzen zevnitr tlakem a ani se nehne...
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

to jako vytvoříš ze spalovacího prostoru tlakovou nádobu :? 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

goreff

Příspěvek od goreff »

hm, takže už 5let jezdím s ohnutejma ventilama :| ...no co se dá dělat

Juraj

Příspěvek od Juraj »

BIGPAPA píše:to jako vytvoříš ze spalovacího prostoru tlakovou nádobu :? 8)
ty si myslis ze ve spalovaku ti 8bar neco udela kdyz tam je bezne mnohem vic? :-)

goreff: vsak si udelej vacutest na kanalech a poznas sam ;-)
Jediná správná poloha ženy a pístů je "V" nehledě na to že "Víc hlav, víc ví..."

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Nikdo nerika, ze je mas ohnuty :) Inak ta tlakova nadoba ano, ved pri spalovani su tam ovela vacsie tlaky ako pri tlaceni kompresorom ;)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

blázen píše:
Zemi píše:

ne,docela svižně. Jezdím k přítelkyni do hor ,mám to 99km, tam jedu poměrně do kopce,zpátky z kopce. Tam mám při svižné jízdě 5,5,zpátky 4,8l ,tankuju dycky za 500 a zbyde mi nafta na týden ježdění do práce. Mám upravený soft.. nejrychlejší místo po cestě projíždím rychlostí 180km/h
takže už je najednou z agresivní jízdy poměrně svižná, za chvilku se dozvíme, že mírně přes limit :smich: jezdil sem s ARL 110kW v Leonu a když sem jel jako dobytek okresku, samý předjíždění do 180ti, nebyl problém se dostat na 8l, o pár deci víc sem dosáhl ještě na dálnici. Když sem jel slušňáka, vešel sem se do 6l...

Edit - ty vaše spotřeby 4-4,5l, ano i s TDI se to dá, ale celou cestu sleduješ tacho a jedeš jak trotl, čili s benzínem nepojedeš za 10, ale za 6-7...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Juraj

Příspěvek od Juraj »

ono stai ventil vyhnout o 0,1mm.... okem to nepoznas ale uz netesni ;-)

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Blazen ma upravenou mapu takze uz to dava smysl. :wink: Kdo resi spotrebu TDI je opravdu jasna volba... LPG me sere ze kdyz s tim pojedu napr. do UK tak budu resit u jaky benzinky tankovat...

tel. 608 372 848

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

Juraj píše:
BIGPAPA píše:to jako vytvoříš ze spalovacího prostoru tlakovou nádobu :? 8)
ty si myslis ze ve spalovaku ti 8bar neco udela kdyz tam je bezne mnohem vic? :-)

goreff: vsak si udelej vacutest na kanalech a poznas sam ;-)
nee o to poškození nejde, spíš, jde o ten princip, že ten natlačenej vzduch podrží cventily nahoře 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Juraj

Příspěvek od Juraj »

jasne ze podrzi ;-) ta sila neni tak velika... :-) tlacis na pruzinu a ne ventil ;-) si nekdy zkus zmacknout odkalovaci ventil na vzduchojemu u nakladaku ;-)

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Subtera: Ten vypocet jsi fakt dobre uletel :lol:

Jinak jak nekdo rika, ze kdo kazdy ma jazdit s tim na co ma a ze kdyz nekdo nema na to aby zivil V8 at si koupi polovicni motor, tak je to uplny nesmysl. Znam milionare co jezdi v H2 a nechal si ji prekopat na LPG. Penez ma dost, ale pri spotrebe 35/100 a najezdu min 10k mesice uz to fakt poznas. To same kamos s Genesisem 3,8 V6, penez tez dost, ale stejne uvazuje nad plynme, bo PROC NE ?!
U svojeho auta mam zmereny ubytek vykonu plyn/lpg 3 kone. A to jsem zrovna mel vadny jeden kabel ke svicce(probijel), takze na LPG to pri plnem plynu celkem skubalo. Se spravenym uz jsme podruhe na brzdu nejel. Ale schvalne nekdy v lete zajedu a hodim grafy nekam na forum :-)
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

Juraj

Příspěvek od Juraj »

resite blbosti... kdo chce opici musi mit na banany, :-)

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

Juraj píše:resite blbosti... kdo chce opici musi mit na banany, :-)
+1

H2 budiz to je buldozer, ale Genesis je normalni uzivitelny auto...

tel. 608 372 848

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Ja nevim hosi, ale myslim, ze LPG je vzdy krok k dobru, k uspore penazi - byt priklad ked zaraba niekto 15.000Kc a mesicne prejazdi 5000KC nebo 2500Kc je myslim znat u obycajneho cloveka ci nie? Ja by som zvladal aj 3.0 benzin zivit, aj 4.2 ale na co ked tu polovicu z toho mozem inak pouzit (volny cas, rodina, auto a pod...)? Fakt to je trosku najma v dnesnej dobe iracionalne hovorit, ze LPG do auta je nesmysl - naviac ked dnesne LPG systemy su fakt na vysokej urovni (predpoklad k tomu je dobra kvalitna montaz a bezchybny motor), a nepoznas provoz LPG/benzin... TDi je dobre, ale ja TDi nechcem 8) Zemi tak isto ten problem caka aj mna, casto beham po Europe, ale v okoli rakusko/cesko/madarsko nacerpam LPG v pohode, dokonca aj v Chorvatsku som cez leto obisiel bez tankovana benzinu :)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Zemi píše:Blazen ma upravenou mapu takze uz to dava smysl. :wink: Kdo resi spotrebu TDI je opravdu jasna volba... LPG me sere ze kdyz s tim pojedu napr. do UK tak budu resit u jaky benzinky tankovat...
přesně tak,kdo nevěří nemusí, nemám důvod lhát ani se hádat o jediný litr. Nic by to nezměnilo,ani kdyby k mým hodnotám přičetli 1l na 100km. Mám upravený soft, kolega má taky stejný vůz a motor a bez upravy softu a má horší spotřebu a o dost línější vůz.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

misokgb píše:Ja nevim hosi, ale myslim, ze LPG je vzdy krok k dobru, k uspore penazi - byt priklad ked zaraba niekto 15.000Kc a mesicne prejazdi 5000KC nebo 2500Kc je myslim znat u obycajneho cloveka ci nie? Ja by som zvladal aj 3.0 benzin zivit, aj 4.2 ale na co ked tu polovicu z toho mozem inak pouzit (volny cas, rodina, auto a pod...)? Fakt to je trosku najma v dnesnej dobe iracionalne hovorit, ze LPG do auta je nesmysl - naviac ked dnesne LPG systemy su fakt na vysokej urovni (predpoklad k tomu je dobra kvalitna montaz a bezchybny motor), a nepoznas provoz LPG/benzin... TDi je dobre, ale ja TDi nechcem 8) Zemi tak isto ten problem caka aj mna, casto beham po Europe, ale v okoli rakusko/cesko/madarsko nacerpam LPG v pohode, dokonca aj v Chorvatsku som cez leto obisiel bez tankovana benzinu :)
LPG je jedině cesta do zadku.. je to suchý a to některý věci motoru nemaj rády..

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

třeba ventily 8) avšak proto se používá Flashlube 8) http://www.lkauto.cz/flashlube" onclick="window.open(this.href);return false;

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

Blazen: a kvuli tomu efistuje tzv flash lube... Jestli nevis co to je tak googli.. jinak magic 4 uz ma prakticky stejne rychle vstriky jako serie... A ani uz nepoznas, ze jedes na plyn...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Kazdy len o tom, ze plyn je suchy a ja som mal auta, ktore od takmer nova jazdili na plyn a kazde malo cez 200k km a v pohode (honda 3.0, alfa 2.0, peugeot 2.0) a hodne ostatnych a s nijakym nebol problem, flashlube mi sama montazna firma povedala, ze je skor placebo, napr. BMW a japonske motory nepotrebuje ZIADNE externe domazavanie ventilov a neskracuje sa nijak zivotnost motoru, lebo tie motory su odolne 8)
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h

Juraj

Příspěvek od Juraj »

jdete do pytle se suchym LPG... napadlo vas treba ze primy vstrik benzinu do motoru neisti saci ventily a tam se uklada az 5mm karbonu ktery se odloupne a vletne do motoru? :-) a resi to nekdo? NE :-)

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

crocjirka píše:Blazen: a kvuli tomu efistuje tzv flash lube... Jestli nevis co to je tak googli.. jinak magic 4 uz ma prakticky stejne rychle vstriky jako serie... A ani uz nepoznas, ze jedes na plyn...
ne nevím co to je,nikdy mne LPG nezajímalo a nikdy v životě bych to nechtěl. Kolik stojí kvalitní LPG zástavba na Nějaký V8 motor? Třeba 4,2 od audi? Tak aby bezproblémově 10let fungovala? Nájezd neřeším.. děkuji za odpověd.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Já bych po svojí špatný zkušenosti s plynem do něho nešel, leda, že by s tím auto bylo již nějakej pátek vybavený a věděl bych, že to funguje...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Zemi píše:LPG me sere ze kdyz s tim pojedu napr. do UK tak budu resit u jaky benzinky tankovat...
Slovo "redukce", slysels? :lol:
LiberaleMiguel píše:Subtera: Ten vypocet jsi fakt dobre uletel :lol:
Ujel jsem pouze na spotrebe TDI 8)

Zemi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zemi »

SubTera píše:
Zemi píše:LPG me sere ze kdyz s tim pojedu napr. do UK tak budu resit u jaky benzinky tankovat...
Slovo "redukce", slysels? :lol:
LiberaleMiguel píše:Subtera: Ten vypocet jsi fakt dobre uletel :lol:
Ujel jsem pouze na spotrebe TDI 8)

Redukce? U 4x4. :D Ja fakt nejsem fanda LPG... Uvidime za par let...

tel. 608 372 848

Odpovědět

Zpět na „Pokec“