Předvolaní k PČR A JINÉ OTÁZKY - otázky a odpovědi

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Předvolaní k PČR A JINÉ OTÁZKY - otázky a odpovědi

Příspěvek od Rudi »

a píše se tam něco o protisměru? :D
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

sadamcx65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sadamcx65 »

Rudi píše:a píše se tam něco o protisměru? :D
už jsem ticho :D stačilo si to ještě jednou přečíst :D tak už vím ;) dobrý
Audi S4 - 344HP - for fun
Fiat Coupe - 130HP - daily
Fiat Barchetta - 130HP - daily

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Bordel píše:
F.N.T (Jergi) píše:Nic neni povinen ukazat na miste, takze postup spravnej, ale bejva zvykem, ze pokud na tom nekdo mermomoci trva, tak se mu to ukaze, ikdyz nemusi. To ze by Te nekdo podved stejne nehrozi, vsechno je zdokumentovany a posila se to stejne spravnimu organu, takze nevim co resis, nemuzou te trestat za nic, na co nemaji dukazy, co se rychlosti tyce je to fotka z metrologicky certifikovanyho radaru, takze ohanet se tim ze to neni pravda je stejne kravovina, u ostatnich prestupku tomu samozrejme tak neni tam je to o tom jestli to priznas nebo ne, kazdopadne oznameni na urad neni nejlepsi reseni, lepsi uznat chybu, ikdyz samozrejme muzes mit lidi co ti to vyzehlej, nerikam ze se to nedela, nektery prestupky se daji zpochybnit a nektery ne, ale u rychlosti, je to proste pitomost.
JJ, name byl hodnej tak mi to ukazal jak to funguje, ale moji fotku zrovna nemel. Dle me me dojeli a zastavili protoze jsem mel na fotce nebyl videt a tim podpisem na papiru si me jen pojistili. Takze priste bez clonitka :lol:

Maj ale celkem vychytanej ten system 8)
kolik si dostal pokutu/body ?
Audi Coupe Quattro

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Chlapi mám dotaz :
Vím že jsem povinen do určité doby přihlásit vozidlo v odhlášce. Jeste loni sem si ověřil, že to fungovalo tak, že musím mít ale nikdo mne že nemám přihlášeno, "protože neexistovala zákonem stanovená sankce za tento přestupek".

Poslední dobou se ale dost často ozívají lidé, kteří dostali pokutu od 2 do 5ti tis od magistrátu ihned po té co přihlásili vozidlo které meli třeba rok v odhlášce, nebo je policie s takovým vozem chytla ( na jendom foru dokonce probehlo neco o zabavení TP z tohoto duvodu ).

Neptám se jak to ochcávat, to už si človek osefuje, otázkouje ale kdy to veslo v platnost a pokdu to platilo celou dobu tak prosím o nejaké číslo zakona/paragrafu , případně plnou citaci kde je napsáno, jak můžou případného provinilce potrestat.
Mockrát dík.
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Tak došlo po 3 letech ježdění i na mě :lol:

Přišel mi dopis ve na podání výzvu: "k podání vysvětlení ve věci zjišteného přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích" To je co ? Projetí červený, pruh pro Bus, přejetí plný čáry, nebo co konkrétně ?
Pravděpodobně je to červená a pokud nebudu skovanej za clonítkem, pomůže když budu mít delší fousy, jinej účes a jiný hadry než sem ten den měl ? Páč auto je psaný na mě, takže ta osoba blízká bude trošku komplikovanější
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

v nejhorším zkusit kombinaci, napsat kupku na auto na otce( pokud znáš cca datum, kdy se to stalo, případně hodit kupku o půl, 3/4 roku zpátky pro jistotu) a poslat tam jeho, v rámci rodiny se to akorát hald nepřepisovalo :D ten s podáním vysvětlení, případně osoby blízký problém mít nebude :lol:
VW - Very Wonderful

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

No je tam datum i čas kdy se to stalo :D A to jde že auto prodám tátovi papírově a nemusí to přepisovat když je to v rámci rodiny ?

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

ikdyby muselo, tak neměl čas, ale kupka je, tak co :D
VW - Very Wonderful

fokr_jr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fokr_jr »

Idaho:

paragraf ti nereknu, ale uz sem to resil loni na podzim... slo o to, ze auto se prodalo a melo se odhlasit po doplaceni. todo sem se nedockal a po roce a pul pan s autem pod vlivem boural. vypovedel ze nema TP ani pojistku (ze prej na ni nema prachy), takze se to vratilo ke me a ja dostal predvolani k podani vysvetleni proc sem auto do 14 dnu od prodeje neprepsal (jak rika zakon)...
chlapik na urade byl v pohode, vse sem mu vysvetlil a on to nejak zaonacil jakoze bez sankce, ale jak sme kecali, tak rikal myslim 5tis fyzicka os. a az 20. tis pravnicka... rikal sem mu, ze je to naprosto bezny, ze auta jezdi v odhlasce a tak a on ze jo, a ze uz za to par pokut rozdal, radove tisice, ale to se clovek musi priznat ze to neprepsal bez duvodu. resili sme i to, ze kdyz treba bazar auto vykoupi, tak ho jen odhlasi a vypali v odhlasce treba po pul roce, a on ze jo, ze se to tak deje, ale ze to neni v poradku...
Suzuki Swift GTR - AWD ITB, T25 @ 9psi spousta srandy
Lupo 3L

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

fokr_jr píše:Idaho:

paragraf ti nereknu, ale uz sem to resil loni na podzim... slo o to, ze auto se prodalo a melo se odhlasit po doplaceni. todo sem se nedockal a po roce a pul pan s autem pod vlivem boural. vypovedel ze nema TP ani pojistku (ze prej na ni nema prachy), takze se to vratilo ke me a ja dostal predvolani k podani vysvetleni proc sem auto do 14 dnu od prodeje neprepsal (jak rika zakon)...
chlapik na urade byl v pohode, vse sem mu vysvetlil a on to nejak zaonacil jakoze bez sankce, ale jak sme kecali, tak rikal myslim 5tis fyzicka os. a az 20. tis pravnicka... rikal sem mu, ze je to naprosto bezny, ze auta jezdi v odhlasce a tak a on ze jo, a ze uz za to par pokut rozdal, radove tisice, ale to se clovek musi priznat ze to neprepsal bez duvodu. resili sme i to, ze kdyz treba bazar auto vykoupi, tak ho jen odhlasi a vypali v odhlasce treba po pul roce, a on ze jo, ze se to tak deje, ale ze to neni v poradku...
no ale v tvem případe slo o to že to auto nebylo ani na nej odhlášeno - tzn zmenilo majitele bez nahlášení což je trosku jiný případ..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

Trhyy píše:Tak došlo po 3 letech ježdění i na mě :lol:

Přišel mi dopis ve na podání výzvu: "k podání vysvětlení ve věci zjišteného přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích" To je co ? Projetí červený, pruh pro Bus, přejetí plný čáry, nebo co konkrétně ?
Pravděpodobně je to červená a pokud nebudu skovanej za clonítkem, pomůže když budu mít delší fousy, jinej účes a jiný hadry než sem ten den měl ? Páč auto je psaný na mě, takže ta osoba blízká bude trošku komplikovanější
jaká osoba blízká? Jen dementi neznalí svých práv se vymlouvají na osobu blízkou... Je to tu napsaný tolikrát, že už mi to připadá marný to tu věčně psát. Přečti si u nich svoje práva a pokud je nepochopíš, pokutu si zasloužíš...
Cadillac seville V8 4.6 :D
zatím ještě žiju...

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Trhyy: jen se orientacne zeptam - jak dlouho to je, co jsi zhresil?

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Eiffel píše:
Trhyy píše:Tak došlo po 3 letech ježdění i na mě :lol:

jaká osoba blízká? Jen dementi neznalí svých práv se vymlouvají na osobu blízkou... Je to tu napsaný tolikrát, že už mi to připadá marný to tu věčně psát. Přečti si u nich svoje práva a pokud je nepochopíš, pokutu si zasloužíš...
Vole "osoba blízká" řikám prostě celýmu tomu systému vochcání. Je mi jasný že tam nepřijdu a neřeknu "to sem nebyl já, to je osoba blízká". Jako první bylo že sem se podíval na první stránku tohodle topicu :wink:

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

SubTera píše:Trhyy: jen se orientacne zeptam - jak dlouho to je, co jsi zhresil?
16.2

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Eiffel píše:nevystupuju, nekomunikuju, nezdravím, podám doklady a ať si s nima dělají co chtějí

Nejlepsi cesta do pekel :D
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

F.N.T (Jergi) píše:
Eiffel píše:nevystupuju, nekomunikuju, nezdravím, podám doklady a ať si s nima dělají co chtějí

Nejlepsi cesta do pekel :D
Tak Eiffel to napsal extrémně, ale více méně má pravdu... vystupuju jen na pokyn, zdravít nemusím, když si myslím že jsou chuji teda, a komunikaci beru jako spolupracovat a postytnout to co chtějí. páč pokud chce vidět nějaký aktivista lekarničku a ja nekomunikuju, tak mu jen udělám radost. ;-)
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

samozřejmě že když vím, že jsem něco provedl, tak spolupracuju, ale nic jsem neprovedl už pěkně dlouho, tak nevím proč by mě měl někdo zastavovat jen proto, že se mu chce...
Takže pokud je to jen situace: Dobrý den pane řidiči, kontrola, která nemá jiný opodstatnění, než že máme tady dvě hodiny stát a buzerovat slušný lidi - tak prostě nekomunikuju. Můžou dělat něco mnohem rozumnějšího, než stát u silnice a zdržovat...
Pokud nebudu sám, kdo to bude dělat, tak je to otráví a mají dvě možnosti:

1) že se na tu práci vyserou, bude míň policajtů, tím pádem nebude čas na tyhle kontroly
2) začnou tlačit na svý nadřízený, že tohle nemá cenu, protože stejně nikdy nic nenajdou a jsou tam jen za čůráky...

Takže na tom vydělám tak jako tak...
zatím ještě žiju...

F.l.a.n.e.l.

Eiffel píše:samozřejmě že když vím, že jsem něco provedl, tak spolupracuju, ale nic jsem neprovedl už pěkně dlouho, tak nevím proč by mě měl někdo zastavovat jen proto, že se mu chce...
Takže pokud je to jen situace: Dobrý den pane řidiči, kontrola, která nemá jiný opodstatnění, než že máme tady dvě hodiny stát a buzerovat slušný lidi - tak prostě nekomunikuju. Můžou dělat něco mnohem rozumnějšího, než stát u silnice a zdržovat...

1) že se na tu práci vyserou, bude míň policajtů, tím pádem nebude čas na tyhle kontroly
2) začnou tlačit na svý nadřízený, že tohle nemá cenu, protože stejně nikdy nic nenajdou a jsou tam jen za čůráky...

právě kontrolama se chytne nejvíce zmrdů. a až ti nějaký zmrd srazí děcko, který bude vyfetovaný a nebude mít ani řidičák, tak možná pak pochopíš proč se buzeruje na cestě. ale každý má svůj pohled na věc.

PS: pokud se ti nelíbí, vol Národní stranu nebo jak se teď jmenujou. Ty cajty určo zruší ;-)
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

neřekl jsem, že chci zrušit policii, ale zrušit kontroly, kdy dva kluci, který za nic nemůžou, stojí u silnice a kontrolujou každý auto který projede. Něco jinýho je to v pátek večer, kdy se dělaj dechový zkoušky. Ale přes den? Kolik lidí chlastá přes den?

Vyfetlům, pokud je nezavřeš, stejně nezabráníš v řízení ;-)
Je to jako situace, kdo má zbraň nelegálně, ty mu jí zabavíš, tak si jí stejně sežene jinde.

Ať policajti jezdí po městě a lustrují RZ, pak se třeba najde nějaký ukradený auto a bude to efetivnější...
zatím ještě žiju...

bleach

Příspěvek od bleach »

ja jim rikam dobry den doklady mam v kufru. protoze je mam v kufru. a pak kdyz ho oteviram, doufam, ze tam neni mrtvola, nebo kilo koksu.

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Eiffel píše: Ale přes den? Kolik lidí chlastá přes den?

Možná by jsi se divil... a co kolik lidí má zakázaný řízení, je v pátrání, auto jim nepatří... Todle všechno je přímej důsledek toho jak se lidi /obecně, nejen na silnicích/ tady chovaj.... kdyby jsme nebyli národ kreténů, namachrovanejch blbečků, ojebávačů... tak neni potřeba takovej policejní dozor. Můžem si za to sami... a v konečnym důsledku an to většinou doplatí slušnej, zákonů dbalej člověk, protože sráč si z toho těžkou hlavu nebude dělat nikdy. Viz například Tebou zmiňovaný zbraně...
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

F.l.a.n.e.l.

Globus píše:
Eiffel píše: Ale přes den? Kolik lidí chlastá přes den?

Možná by jsi se divil... a co kolik lidí má zakázaný řízení, je v pátrání, auto jim nepatří... Todle všechno je přímej důsledek toho jak se lidi /obecně, nejen na silnicích/ tady chovaj.... kdyby jsme nebyli národ kreténů, namachrovanejch blbečků, ojebávačů... tak neni potřeba takovej policejní dozor. Můžem si za to sami... a v konečnym důsledku an to většinou doplatí slušnej, zákonů dbalej člověk, protože sráč si z toho těžkou hlavu nebude dělat nikdy. Viz například Tebou zmiňovaný zbraně...
Ja teda nevim kde bydli ajfel, ale u nás jezdi ozrali ve dne i v noci, a kazdy den se chytne nekdo, ale pokud má na to někdo svůj názor, tak mu ho nikdo nevyvrátí

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

nevím jak se dejchá přes den, ale já jsem přes den ještě nedejchal, vždy v noci...

Ale pokud je pravda, že se dejchá při každý kontrole, zajímalo by mě, o kolik víc lidí bylo detekováno s alkoholem v krvi...

Bydlím v nenáviděný Praze (nenáviděný na vším na východ od Prahy), kdo chlastá už od rána, tak nemá tak trochu auto.
zatím ještě žiju...

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Eiffel píše: Bydlím v nenáviděný Praze (nenáviděný na vším na východ od Prahy),
Hehe, řekl východňár :lol:
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Redrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redrik »

od novyho roku mi dali dejchnout na 2 z 5 kontrol. Takze se to asi moc nehroti

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

Redrik píše:od novyho roku mi dali dejchnout na 2 z 5 kontrol. Takze se to asi moc nehroti

uz dobrej pul rok me zadna kontrolo nestavila a to jezdim denne xyz km... jak to ty delas, ze te porad stavi :lol:
http://www.facebook.com/djdoemixx

Redrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Redrik »

DOEMIXXX píše:
Redrik píše:od novyho roku mi dali dejchnout na 2 z 5 kontrol. Takze se to asi moc nehroti

uz dobrej pul rok me zadna kontrolo nestavila a to jezdim denne xyz km... jak to ty delas, ze te porad stavi :lol:

argentinska 1x oranzovo/cervena
2x bezna kontrola na strizkove
1x bezna na ladvi
a jednou me zastavili na proseku ze prej svitim mlhovkama (debilni prisvetlovani do zatacek :kladivo: ) :lol:

asi na to mam stesti:-D

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

pridam svuj posledni kontakt s MP. minulou nedeli mi vola v poledne kamos ze jestli vim ze mam na aute boticku. tak sem hnedka vybehnul a coze to. vecer jsem parkoval jako vzdy az na konci sidliste bo nejsou klasicky fleky k parkovani. no a frajeri par dnu pred tim dali na zacatek ty ulice zakaz stani novou znacku. jenze ja tou ulici nikdy nevjizdim a bydlim a parkuju tam 3/4roku, v noci kdyz sem parkoval tak samo cela ulice plna aut, bral sem posledni flek. vjizdim ale do te ulice z druhe strany, otacim se a couvam do rady takze o te znacce sem fakt nevedel. zavolal sem MP bengos, serval je to 3 pic at si to sundaj. do papiru sem napsal ze nesouhlasim ze jsem o znacce vubec nevedel. maly mesto, 6 mestaku celkem. se mnou tam dostala boticku jeste holka se superbem (maji jenom 2 boticky :D) a ostatni auta uz tam v poledne nestali. mam sanci se po predvolani ubranit pokuty (a bodu pokud jsou za zakaz stani). jde o vedlejsi ulicku na kraji sidliste, minimalni provoz jen mistnich. nehlede na to ze ubrali tou znackou 6 parkovacich mist a auta ted nemaji kde stat na uz tak plnem sidlisti.
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

Jergi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jergi »

Eiffel píše:samozřejmě že když vím, že jsem něco provedl, tak spolupracuju, ale nic jsem neprovedl už pěkně dlouho, tak nevím proč by mě měl někdo zastavovat jen proto, že se mu chce...

No Eiffe nerad to rikam, ale mas na to typickej nazor cloveka neznalyho tyhle prace, jak uz tu nekdo napsal, divil by ses kolik jezdi smejdu v solidnich autech v dobrym stavu, zrovna minulej tejden maminka s dvouma detma ve Fabii, bezna kontrola a mela 0,80 promile, jindy slusne vypadajici manazer zakaz rizeni pro opakovany jezdeni pod vlivem, autonehody atd, jindy zas osoba v patrani, drbani, smejdi, kriminalnici, a ty prave jezdej v slusne vypadajicich autech a maji slusny jednani. Lidi chlastaj rano v poledne, vecer, v noci, porad, nechapu to ale je to tak. Jestli Ti pripada nesmyslny stavet preventivne tyhle smejdy a jestli te to tak moc obtezuje tech pet minut kontrola a slusne si popovidat s poldama, ktery jsou taky jenom lidi jako ty, tak to je pak tezka vec. Jako arogance nic neresi a naopak treba te buzerujou prave proto, za slusny jednani nikdy nikdo nikoho nebuzeruje, pokud ten polda neni fakt debil, nejakej poradkar, co si honi cinnost do statistik.
VW Vento 1.9 TD
VW Passat 1.9 TDi

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Flanel: neco na tom asi bude...dnes jsem videl hlidku, ktera nezastavila Favorita, ale za nim jedouciho uzasne vypadajiho Phaetona ano, stal jim tam jeste Accord a Kokta. Cestou nazpatek podobna squadra aut, ale Phaeton porad a ridic byl loktem oprenej o madlo dveri a mel nejakou svesenou hlavu :lol: ...cca 4 policajtici na to byli. myslim si, ze to je dobre, ze stavi vsechny druhy aut.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“