blázen píše:Já doufám že sociálni demokracie nevyhraje, ale úplně stejně doufám že už nikdy nevyhraje ODS a TOP09
Vidím to stejně. Měl bych Vánoce, kdyby všechny parlamentní strany, co tam jsou teď, nedostaly v příštích volbách, ani jedna, 5%. Ale to je utopie, lidi se o politiku málo zajímají a tak zase zvolí ty, které jim předhodí televize nebo rádoby online deníky.
Zemana komentovat nehodlám, co se týče zahraniční politiky, tak tam se chová stejně, jako by se zachoval zmr. Schwarzenberg, a leze EUSSR do řitě, byť se dušoval, před volbama, že to dělat nebude. Co se týče jeho úřednické vlády, tak zde se ve mne bijí dva názory - první; Zdali je morální a správné postavit se poslanecké většině 101 hlasů; ten druhý; zdali je morálně správné, aby se tato vláda odvolávala na mandát, který získala na základě předvolebních slibů, které nenaplňuje a střídá jí skandál za skandálem. Tak či tak jsem pro předčasné volby, byť je mi jasné, že se nic nevyřeší, protože lidi zase zvolí to co volili vždy - opozici, čili ČSSD spolu s KSČM. Na druhou stranu, alespoň na chvíli přestanou brečet, do doby, než se zase odrovná ČSSD a budou chtít zase zvolit ODS a tak pořád do kola, vždyť to známe.