Racingy v Praze

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

pufko

Re: Racingy v Praze

Příspěvek od pufko »

Ja neviem že sa v tom niekto špára a lutuje čo sa stalo. Ja ako poriadatel by som bol hnusne tvrdý a normálne by som vyhlásil že takéto chovanie divákov, je skrátka nad ludské chápanie a každý kto na to doplatil si mohol za to sám. Kolko sa vystaví akreditácii pre MEDIA, ktorý na vlastné riziko vstupujú do zakázanej zony a neviem o tom že by za poslednú dobu niekoho zabilo Na Barumke bolo cez 200 fotopasov a všetci prežili

deywis

Příspěvek od deywis »

krásnej článek byl v reflexu a moc pěkně je to popsáno i tady: http://otevrenydopis.autosport.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

můj názor je ten že je to samozřejmě tragedie, řidič je potrestanej tím že s tím bude žít, to je bez debaty. Ale podle všeho stály holky v zakázaným prostoru (což média často úspěšně tutlají) a pořadatel - kamarád je nevykázal. Je to smutné, ale neměli tam co dělat...

Ten pořadatel se údajně dnes probral v nemocnici a vypověděl, že holky stály kde neměly....
OpenWine.cz - jedinečná vína z Chille, Argentiny a Uruguaye dodávaná přímo od výrobce. V případě většího odběru využijte množstevní slevy. Kontaktujte mne prostřednictvím soukromých zpráv.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

hele zpet k tematu... jak byla reportaz v VGP.. tak jsem se koukal na katastr... a tamni silnice jsou ve vlastnictvi VGP parku.. a ne prahy.. proste cela ta lokalita patri VGP.. tzn v tu chvili se jedna o soukromy pozemek.. a pravidla si tam urcuje spravce pozemku.. nebo se mylim..?
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Jestliže tam vede pozemní komunikace, tak na ní by měly platit všude stejný pravidla ne?

LiberaleMiguel

Příspěvek od LiberaleMiguel »

Teoreticky bys na svem soukromem pozemku moh jezdit jak chces.
Na druhou stranu, kdyz mi sebrali papiry a zkousle jsem to uhrat na to, ze jsem preparkovaval na soukromem oplocenem pozemku, tak mi tvrdili, ze je to jedno, ze proste nikde nesmim sednout za volant nezpusobily k rizeni. S prekrocenim rychlosti to ale muze byt jinak. Kdyz bych si treba na svem pozemku ve meste postavil okruh, tak tam asi nebuud jezdit 50km/h :D
Keep /-/atin'

Cokoliv Polsky, Allegro -> SZ nebo ideálně rovnou Facebook

Skořepiny na míru

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ale ten okruh nebude pozemní komunikace. Jde o to, jestli zdejší silnice je pozemní komunikace nebo pouze majiteli vybudovaná cesta na jejich pozemku. Ale jelikož jsou silnice pojmenované, řekl bych, že se o jimi vybudovanou cestu jednat nebude.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Beaver

Příspěvek od Beaver »

LiberaleMiguel píše:Teoreticky bys na svem soukromem pozemku moh jezdit jak chces.
Na druhou stranu, kdyz mi sebrali papiry a zkousle jsem to uhrat na to, ze jsem preparkovaval na soukromem oplocenem pozemku, tak mi tvrdili, ze je to jedno, ze proste nikde nesmim sednout za volant nezpusobily k rizeni. S prekrocenim rychlosti to ale muze byt jinak. Kdyz bych si treba na svem pozemku ve meste postavil okruh, tak tam asi nebuud jezdit 50km/h :D
Pokud je to pozemek oplocený do té míry, že tam je i závora nebo brána, tak to není veřejně přístupné a tudíž tam můžeš jezdit jak chceš, v čem chceš a klidně bez papírů nebo nalitej, pokud nebudeš vysloveně někoho ohrožovat. Na podobné bázi se jezdí třeba demoliční derby. Na druhou stranu by taky mělo platit, že když si tam rozemeleš auto na sračku, tak ti pojišťovna nic nedá. Jinak když si postavíš okruh ve městě, tak nejspíš narazíš na hlukové limity, jinak je to nejspíš OK (viz. třeba motokáry).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Tomas is

Příspěvek od Tomas is »

Beaver píše:
LiberaleMiguel píše:Teoreticky bys na svem soukromem pozemku moh jezdit jak chces.
Pokud je to pozemek oplocený do té míry, že tam je i závora nebo brána, tak to není veřejně přístupné a tudíž tam můžeš jezdit jak chceš, v čem chceš a klidně bez papírů nebo nalitej, pokud nebudeš vysloveně někoho ohrožovat. Na podobné bázi se jezdí třeba demoliční derby. Na druhou stranu by taky mělo platit, že když si tam rozemeleš auto na sračku, tak ti pojišťovna nic nedá. Jinak když si postavíš okruh ve městě, tak nejspíš narazíš na hlukové limity, jinak je to nejspíš OK (viz. třeba motokáry).
Pokud je tam dopravní značení, tak se provoz řídí dle zákonů .... Takže si tam určitě nemůžeš jezdit jak chceš, ikdyby to bylo u Tebe na dvoře. Prostě jak jsou tam jakékoliv značky, platí pravidla :wink:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ty jsou i na dopravním hřišti, značky si můžu dát na svém uzavřeném pozemku jakýkoliv chci, třeba "zákaz vjezdu vytuněných golfů". Pokud si u sebe ve dvoře dám značku "zákaz zastavení", tak mi může policajt vyvalit bránu, dát pokutu a odtáhnout mi ze dvora auto ? Ty seš fakt vtipnej :lol:

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Myslím, že tomas měl na mysli schválené dopravní značky. Jinak samozřejmě máš beaveře pravdu, že si nemůžu sázet značky, kde mě napadne :D Podle mě jsou tam ty cesty brané jako normální silnice. Když se podíváte na mapu, mají i názvy, jsou to tedy ulice a na ulicích platí dopravní značení a zákony, nebo se mýlim? :)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Naopak - pokud jsi vlastníkem účelové komunikace, tak si tam dle mého názoru provoz omezovat můžeš jak chceš a klidně si tam dát zákaz stání (např. bude ti patřit cesta, která vede ke garážím jež pronajímáš, tj. veřejně přístupná, v některých případech vlastníci dávají i zákaz vjezdu s dodatkem "mimo dopravní obsluhy" nebo "mimo nájemců" atd.). Pokud vlastníkem nejsi a patří ti jen nemovitost, kterou účelová komunikace napojuje na silnici, tak samozřejmě nemůžeš. A u sebe ve dvoře za bránou si už můžeš dát cokoliv tě napadne a pokud to nakoupíš od ZNAKOMu tak to bude i normální schválená značka, nicméně nikdo tě za její nedodržení popotahovat nemůže (maximálně krom majitele pozemku, což jsi ty).

Jinak ovšem na běžné ulici pravidla samozřejmě platí, ale znovu opakuju, že to nefunguje tak, aby mi na MOJI silnici (např. co vede přes MOJE pole) přišel policajt, dal tam ceduli 30 km/h a začal tam měřit a vybírat. Nejvýš se na to bude vztahovat (jakožto na účelovou komunikaci) zákon o provozu na pozmeních komunikacích a tudíž v obci tam bude automaticky padesátka a mimo obec devadesátka.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Jasně, tomu rozumím. Spíše mi šlo o to, že si člověk jen tak nemůže dát na obecní silnici nějakou značku, protože se mu zachce. Pokud jsi vlastníkem té komunikace, tak je to něco jiného, je to Tvé, můžeš si tam dělat, co chceš. Jsem to jenom špatně popsal ;)

Tomas is

Příspěvek od Tomas is »

Beaver píše:Naopak - pokud jsi vlastníkem účelové komunikace, tak si tam dle mého názoru provoz omezovat můžeš jak chceš a klidně si tam dát zákaz stání (např. bude ti patřit cesta, která vede ke garážím jež pronajímáš, tj. veřejně přístupná, v některých případech vlastníci dávají i zákaz vjezdu s dodatkem "mimo dopravní obsluhy" nebo "mimo nájemců" atd.). Pokud vlastníkem nejsi a patří ti jen nemovitost, kterou účelová komunikace napojuje na silnici, tak samozřejmě nemůžeš. A u sebe ve dvoře za bránou si už můžeš dát cokoliv tě napadne a pokud to nakoupíš od ZNAKOMu tak to bude i normální schválená značka, nicméně nikdo tě za její nedodržení popotahovat nemůže (maximálně krom majitele pozemku, což jsi ty).

Jinak ovšem na běžné ulici pravidla samozřejmě platí, ale znovu opakuju, že to nefunguje tak, aby mi na MOJI silnici (např. co vede přes MOJE pole) přišel policajt, dal tam ceduli 30 km/h a začal tam měřit a vybírat. Nejvýš se na to bude vztahovat (jakožto na účelovou komunikaci) zákon o provozu na pozmeních komunikacích a tudíž v obci tam bude automaticky padesátka a mimo obec devadesátka.

Jsem rád že Tě bavím, ale jsi mimo. Pokud si zažádáš o umístění dopravních značek na svůj pozemek (parkoviště před hypermarkety, různé sklady, areály ....) tak ty pravidla prostě dodržovat musíš !!! Samozřejmě že pokud jak Ty říkáš, že si načmáráš svoje značky na dvůr, tak pak Ti nikdo nic neřekne. Jenže to nejsou dopravní značky v daném smyslu, ale Tvé výtvory. Každé dopravní značení má svůj schvalovací proces, ale to Ti zřejmě nic neříká, páč jinak bys nenapsal hovadinu ve stylu, že si můžeš dávat značky kam chceš. To že Ty se domníváš, je jen Tvá arogance :roll:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No pozor, já neříkám, že ty pravidla pak můžeš porušovat, ale že ti je tam nemůže nikdo jen tak nasázet. Na veřejně přístupné účelové komunikaci v tvém vlastnictví ty rozhodneš co tam chceš a to po dohodě s obecním úřadem a po posouzení od fízlů (kteří zpravidla nemají námitky, pokud nechceš z metrové cyklostezky udělat hlavní silnici). Ale první impulz co a kam jde od tebe. Rozhodně neplatí, že tam dojede ráno frajer, vykope jámu a zabetonuje ti tam značku a ty večer s překvapením zjistíš, že máš na své cestě zákaz zastavení. Na veřejně nepřístupné účelové komunikaci si potom můžeš dát značky dle libosti (a taky si je samozřejmě musíš sám nakoupit a osadit) a dodržovat je dle svého uvážení :lol: Plus čmárat i ty svoje vlastní - opravuju se teď tady v tom smyslu, že si na dvůr dám asi značku "zákaz vjezdu BMW" :x

edit: opraveno s/z, gramatika je svinstvo...
Naposledy upravil(a) Beaver dne 20 lis 2012 15:36, celkem upraveno 1 x.

Tomas is

Příspěvek od Tomas is »

Komu není z hůry dáno ..... :hlazeni

Beaver

Příspěvek od Beaver »

...ten má BMW, já vím :lol:

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

:lol:
Beaver píše:...ten má BMW, já vím :lol:
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

Beaver hodne dobre 8)
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „Pokec“