rozvody na filcce?

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Ritchma
Moderátor

rozvody na filcce?

Příspěvek od Ritchma »

Mění se? jak často? Já si chci půjčit tátovo auto a říkal něco že chrastěj nebo co. Filcky moc neznám tak nevim. Je to r.v. 97 je to 50kw 1,3 ale ne MPi. Má najeto asi 110tis.....
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Boháček

Příspěvek od Boháček »

normálně se neměněj, ale jinak si koupíš sadu, je v ní řetěz a obě kola a prostě to vyměníš. není to nic složitýho, akorát se k tomu sakra blbě může.
anebo do servisu, ale k někomu, kdo to umí a udělá to opravdu pořádně...
vzdělání není zárukou inteligence

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

No a když má nalítáno 110tis tak je to ještě v pohodě? Já že táta straší a já nevim jestli s tim mam jet nebo ne :lol:
Function > Form

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Pri 110 bych rekl ze uz je cas na vymenu rozvodu... Ale nemyslim si ze bys mel mit strach s tim nekam vyrazit... Jinak vymena neni buhvijak slozita..Zalezi na tom jak mas vybavenou garaz...Klidne ti napisu postup jak na to, :wink: :D
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ne já se do toho pouštět nebudu, moje auto to neni a ani nemáme garáž. Už je navíc domluvený že až pojedu pro svoje auto tak pojedu tou filckou, tu tam nechám a odjedu svym. Jen jak táta starší tak sem se ptal abych někde nezůstal viset
Function > Form

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Rozvody(retezove) se na Feline meni po 100 000 - 130 000...cili pokud chces motoru doprat opet pohodli, vymen rozv. retez a kola...Zrucny mechanik nema za hodku a pul co delat....
VW PASSAT B5

rocco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rocco »

U těhle řetězových rozvodů je spíš nepříjemný že když se vytahá řetěz a omačkaj kola, tak chrastí ale že by se třeba roztrh nebo něco podobnýho s tvýma kilometrama vůbec nehrozí a nesetkal sem se stim ani při daleko většim počtu kilometrů, takže jenom blbě chrastí a dělá si malinko vůli. Na výměnu je nejlepší odpojit převodovku a ostatní drobnosti a motor vytáhnou kus nahoru třeba kočkou. Pak to jde jak víno a ikdyž se zdá že je to zbytečně složitý tak je to jednoduší než ho nechat kde je a srát se stim půl dne, protože se ktomu může úplně na píču.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

rocco píše:U těhle řetězových rozvodů je spíš nepříjemný že když se vytahá řetěz a omačkaj kola, tak chrastí ale že by se třeba roztrh nebo něco podobnýho s tvýma kilometrama vůbec nehrozí a nesetkal sem se stim ani při daleko většim počtu kilometrů, takže jenom blbě chrastí a dělá si malinko vůli. Na výměnu je nejlepší odpojit převodovku a ostatní drobnosti a motor vytáhnou kus nahoru třeba kočkou. Pak to jde jak víno a ikdyž se zdá že je to zbytečně složitý tak je to jednoduší než ho nechat kde je a srát se stim půl dne, protože se ktomu může úplně na píču.
No to právě říkal že chrastí, ale jestli nehrozí že by se roztrh tak s tim pojedu, nějaký vůle mi nevadí, moje auto to neni a už tak je v takovym děsnym stavu že víc už ho zkazit nejde
Function > Form

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Hlavně pokud to budeš měnit, nebo dávat vyměnit, tak je potřeba vyměnit to opravdu komplet, ne jen řetěz. On totiž novej řetěz se pak zase zničí o ty starý kola a to mnohem dřív, takže to zase začne chrastit. A ještě optimální je po výměně rozvodů zkontrolovat a seřídit ventilový vůle.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Beaver píše:Hlavně pokud to budeš měnit, nebo dávat vyměnit, tak je potřeba vyměnit to opravdu komplet, ne jen řetěz. On totiž novej řetěz se pak zase zničí o ty starý kola a to mnohem dřív, takže to zase začne chrastit. A ještě optimální je po výměně rozvodů zkontrolovat a seřídit ventilový vůle.
Jj, to mi taky říkal ten člověk co mi dělá auto že to vymění takhle komplet že to je jinak k ničemu. Dnešní jízdu přežila, ještě jí čekaj dvě. Ritchma

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Anonymous píše:
Beaver píše:Hlavně pokud to budeš měnit, nebo dávat vyměnit, tak je potřeba vyměnit to opravdu komplet, ne jen řetěz. On totiž novej řetěz se pak zase zničí o ty starý kola a to mnohem dřív, takže to zase začne chrastit. A ještě optimální je po výměně rozvodů zkontrolovat a seřídit ventilový vůle.
Jj, to mi taky říkal ten člověk co mi dělá auto že to vymění takhle komplet že to je jinak k ničemu. Dnešní jízdu přežila, ještě jí čekaj dvě. Ritchma
Mno firemní Forman jezdil asi sto tisíc kilometrů s rachtajícíma rozvodama a pak teprve když jsem si stěžoval, že to jako fakt docela hlučí se to vyměnilo. Ty rozvody kromě hluku mají jen jednu negativní vlastnost - malinko je rozhašený časování, ale to u tohohle motoru má tak malej efekt, že někteří lidi to prostě radši nechají rachotit :lol: Že by ten řetěz prdnul je silně nepravděpodobný.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Bulda
V.I.P.

Příspěvek od Bulda »

vubec to neres nic se nemuze stat ale jestli ti to vadi tak je nech vymenit ale je to nahovno prace neni to tezky ale spinava prace

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“