Instalace tiskárny - RPC server

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Hans
Kontaktovat uživatele:

Instalace tiskárny - RPC server

Příspěvek od Hans »

Známá si koupila laserovou tiskárnu Samsung ML-1610, ale nejde nainstalovat. Přiložený instalátor hlásí špatnou instalaci v bodě instalace ovladačů a když si ji windowsy najdou samy a instalují ovladače, dojde taky k chybě a hlášce, že Hardware nemusí pracovat správně, že došlo k chybě: Server RPC není k dispozici. Tiskárna je přitom lokální, není použita v žádné síti :roll:
Zkoušel jsem ji nainstalovat pomocí Ovládacích panelů přes průvodce Přidat tiskárnu, ten se nespustil ale objevila se chyba, že není k dispozici služba Zařazování tisku. Tu jsem zapnul a pak při spouštění průvodce naskočila chyba Nelze dokončit úlohu :roll:

Dá se to nějak opravit, nebo pomůže jedině reinstal systému? :?

Jaká je pravděpodobnost, že tam zůstanou všechny nainstalované programy, když to přeinstaluju? :?:

Mimochodem jsou tam Windows XP...
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Pripojena pres USB ?

Zkus zmenit nastaveni spousteni te sluzby "Zařazování tisku" na Automaticky a restartovat PC. Potom zkus znova nainstalovat tiskarnu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Beaver píše:Pripojena pres USB ?

Zkus zmenit nastaveni spousteni te sluzby "Zařazování tisku" na Automaticky a restartovat PC. Potom zkus znova nainstalovat tiskarnu.
Vyzkouším a dám vědět 8)
Audi A3 8L, 1.9TDI

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

btw... místo reinstall doporučuju jen Opravit ... jedině tak ti zůstanou všecky programy a nastavení a leckdy to vyřeší spoustu problémů.
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

jim.vw píše:btw... místo reinstall doporučuju jen Opravit ... jedině tak ti zůstanou všecky programy a nastavení a leckdy to vyřeší spoustu problémů.
to je pravda, ale neumím si vysvětlit, jak to, že ne vždy se při instalaci objeví možnost Opravit. Instaluju Windowsy z jednoho cd už xkrát a onehdy když jsem přišel ke známému, že to jenom opravím, tak tam ta možnost vůbec nebyla :roll: Nevím jak je to možné :roll: A z té zotavovací konzoly to neumím :roll:
Audi A3 8L, 1.9TDI

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Hans píše:
jim.vw píše:btw... místo reinstall doporučuju jen Opravit ... jedině tak ti zůstanou všecky programy a nastavení a leckdy to vyřeší spoustu problémů.
to je pravda, ale neumím si vysvětlit, jak to, že ne vždy se při instalaci objeví možnost Opravit. Instaluju Windowsy z jednoho cd už xkrát a onehdy když jsem přišel ke známému, že to jenom opravím, tak tam ta možnost vůbec nebyla :roll: Nevím jak je to možné :roll: A z té zotavovací konzoly to neumím :roll:
Konzole je obvykle na hovno. Naposled jsem ji pouzival, kdyz mi totalne zkolaboval harddisk v notebooku a poskodilo to soubory co pouzivaji Wokna na nabootovani. Bohuzel rozsah poskozeni byl takovej, ze uz ani nakopirovani zalohy registru nebylo nic platny, takze jak vidno, pokud dospejes do stadia, kdy je potreba konzole, zpravidla uz neni co zachranovat :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

nene :nono: konzoli nepoužívat, ta je k hovnu :(
Opravit systém se objeví až v po tom co odsouhlasíš EULU (F8) a zčekuje to disky (nebo možná až po tom co zvolíš disk pro instalaci, teď si nejsem jistej), a v případě že to najde nějakej předchozí systém, tak se tě zeptá na opravu.
Nicméně si nejsem jistej, jestli to v tomhle případě s tou tiskárnou nějak pomůže....
.slow Obrázek
head&shoulders power...

NC

Příspěvek od NC »

Proc hned reinstall ? Si najdi na netu ovladac a podhod jej widlim manualne ... ( >>klik<< ;) )

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

NC píše:Proc hned reinstall ? Si najdi na netu ovladac a podhod jej widlim manualne ... ( >>klik<< ;) )
tohle jsem zkoušel, nejsem začátečník 8) prostě si to windowsy nenaistalují, v posledním kroku zahlásí chybu Server RPC není k dispozici. Asi bude možná jenom ta oprava win$hitů
Audi A3 8L, 1.9TDI

NC

Příspěvek od NC »

Hans píše:
NC píše:Proc hned reinstall ? Si najdi na netu ovladac a podhod jej widlim manualne ... ( >>klik<< ;) )
tohle jsem zkoušel, nejsem začátečník 8)
Nj ale nenapsal jsi to ... navic ta otazka ohledne programu po preinstalu ... :D

V kazdem pripade by ti mohl pomoct MS support, podle toho co jsem se docetl. Zkus pohledat guglem ohledne RPC serv. :wink:

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

NC píše:
Hans píše:
tohle jsem zkoušel, nejsem začátečník 8)
Nj ale nenapsal jsi to ... navic ta otazka ohledne programu po preinstalu ... :D

V kazdem pripade by ti mohl pomoct MS support, podle toho co jsem se docetl. Zkus pohledat guglem ohledne RPC serv. :wink:
ohledně toho reinstalu, tam jsem fakt zmatený, jednou to udělá to, podruhé ono :lol: Napadlo mě, jestli to není tím, že předchozí nainstalované win jsou jiné verze, tak pak ta moje verze nenabídne opravu. Už jsem to dělal xkrát, ale jednou to tam je, podruhé ne, fakt :roll:

Co se týče googlu, tam jsem tak trochu hledal a jsou tam řešené jenom tyto problémy síťové tiskárny, kde je napsáno řešení neaplikovatelné na při lokální instalaci. Možná jsem ale něco přehlédl :idea:
Audi A3 8L, 1.9TDI

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“