Twin cam, co je to?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Twin cam, co je to?
Viděl jsem to u označení motoru, ale buď si nemůžu vzpoměť co to je nebo to neznám. Poradíte někdo?
Konkrétně to bylo o motoru 1.6 16V Twin Cam (tuším, že u nějaké Toyoty).
Jaké to má výhody a nevýhody??
Díky všem za odpovědi předem...
Re: Twin cam, co je to?
dvě vačky,jestli se nepletu
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj , dvě vačkové hřídele v hlavě motoru, jedna ovládá sací a druhá výfukové ventily.BALI píše:dvě vačky,jestli se nepletu
Audi Coupe Quattro
- krulis
- Kontaktovat uživatele:
kamos ted dovezl sunnyho s twin camem, takze ma dve vacky tedy...dobry vedet 

| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechceš raději začít hrát závodně domino, než se rýpat v autech???Worm píše:Viděl jsem to u označení motoru, ale buď si nemůžu vzpoměť co to je nebo to neznám. Poradíte někdo?

Lander
LANDER F3 Racing Team
Formule F3 Dallara F394 Fiat Abarth Novamotor
Formule F3 Dallara F394 Honda Mugen
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Suzuki Swift Kit Car - PRODANO!
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Proč jako?? Tak to jsem měl být radši ticho a nevědět? A navíc neboj já se nerýpu v autech. Nemám ani papíry. Sakryš teď jsem si rozkousl dudel.Lander píše:Nechceš raději začít hrát závodně domino, než se rýpat v autech???Worm píše:Viděl jsem to u označení motoru, ale buď si nemůžu vzpoměť co to je nebo to neznám. Poradíte někdo?
Lander

Spíš se snažím rozšířit si obzory, kdybych se v nich chtěl někdy začít rýpat.

EDIT:
PS: Ale co je to DOHC už nějakou dobu vím.

No to je uz ale potom ctyr-camKrosmen píše:nechci nějak rýpat ale i V6 může být twin cam....twin cam znamená dvě vačky o systému rozvodu neni řeč.....

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Ne má v každý hlavě jednu vačici......třeby např stará alfa romeo 75 V6 v každý hlavě jedna vačka Je to 2XOHC nikoli DOHC .Si myslím že překlad je zdvojené vačky jako ve smyslu dvojčat tzn blízko sebe....hufBeaver píše:No to je uz ale potom ctyr-camKrosmen píše:nechci nějak rýpat ale i V6 může být twin cam....twin cam znamená dvě vačky o systému rozvodu neni řeč.....
Pokud by to byl DOHC motor, tak ma pochopitelne 4, pokud OHC, tak dve (v kazde hlave jednu, ze...), pokud OHV, tak ma jen jednu v bloku. TwinCam je jen jinej nazev pro DOHC a znamena to jedna vacka saci, druha vacka vyfukova. Tak nejak to zduraznovalo fakt, ze motor je viceventilovy s vice vackama (jelikoz 16v ctyrvalce s jednou vackou jsou taky).Krosmen píše:Ne má v každý hlavě jednu vačici......třeby např stará alfa romeo 75 V6 v každý hlavě jedna vačka Je to 2XOHC nikoli DOHC .Si myslím že překlad je zdvojené vačky jako ve smyslu dvojčat tzn blízko sebe....hufBeaver píše:No to je uz ale potom ctyr-camKrosmen píše:nechci nějak rýpat ale i V6 může být twin cam....twin cam znamená dvě vačky o systému rozvodu neni řeč.....
Jestli jsou ty vacky spolecne pod jednim deklem, nebo oddelene pod dvema deklama, to nehraje roli - pokud jsou jedna saci a druha vyfukova. V6 motor s rozvodem OHC by nikdo TwinCam nenazval, protoze ten pochopitelne single-cam byt nemuze

To je jak debata v cem se lisi biturbo a twinturbo

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
sem docela rad ze se ten clovek zeptal
.. ja vedel ze to sou dve vacky.. proste preklad... ale asi to bude slozitejsi 
jak tak na to koukam.. kazdej ma ruznej nazor
ale beaver ma pravdu

jak tak na to koukam.. kazdej ma ruznej nazor

ale beaver ma pravdu

Toyota Corolla RR ... still in progress 
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

Powered by: 4A-GE 20V Silvertop
Jasně Twinturbo a Bi-turbo je jen obchodní název stejné věci ale termíny OHC DOHC SOHC RFVC SV OHV jsou jasně dané termíny a termíny typu TwinCam sou zase jen termíny "marketingové" to sem tím chtěl říci a dobrat se toho.....Beaver píše:
Jestli jsou ty vacky spolecne pod jednim deklem, nebo oddelene pod dvema deklama, to nehraje roli - pokud jsou jedna saci a druha vyfukova. V6 motor s rozvodem OHC by nikdo TwinCam nenazval, protoze ten pochopitelne single-cam byt nemuzeLedaze by to byl jeste ten zminovany OHV.
To je jak debata v cem se lisi biturbo a twinturbo

- Komár 1981
- Kontaktovat uživatele:
a co je to Cum Shot? To je teda dle prekladu strileni z vacky.
(chyby cum/cam jsem si vedom)

zeby vyhozeni/vystreleni zateze?Komár 1981 píše:a co je to Cum Shot? To je teda dle prekladu strileni z vacky.(chyby cum/cam jsem si vedom)

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
tak proč to píše když je to totální nesmysl ? to je jako tvrdit že slovo holinky a hodinky je to samý ....Komár 1981 píše:a co je to Cum Shot? To je teda dle prekladu strileni z vacky.(chyby cum/cam jsem si vedom)
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
-
- Kontaktovat uživatele:
Právě z tohoto důvodu byla moje reakce taková jaká byla.... V době, kdy člověk vidí a slyší angličtinu skoro na každém kroku (pokud v ní není zběhlý, což vzhledem k tomuto tématu není) měl místo času, co strávil založením tohoto tématu, zadat si do překladače ta dvě jednoduchá slovíčka a hned by věděl o co jde....GReddy píše:ale pro priste tohle jde odvodit z anglictinytwin - dvojita cam - camshaft - vacka...
Lander
LANDER F3 Racing Team
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Chrade gtti je taky twin cam a ma jeden dekl. Je to prostě atraktivně nazvaný DOHC. Prostě dvě vačky vhlavě. Jinak nechápu co do toho plete V6? Prostě to říká že auto má dvojitou vačku že je to DOHC. Nic víc nic míň. Pokud by i V6 mělo DOHC a automobilka by to tak nazívala (toyota , nissan a já ještě nevím kdo) tak by to pojmenovali V6 TWIN CAM 24valve to jo pokot dlouhý tak dají jen V6 24valve 

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
některý DOHC V6 jsou nazvaný Quad Cam to jsem už taky videl ...
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
víš vůbec co to DOHC znamená?elviiis píše:Chrade gtti je taky twin cam a ma jeden dekl. Je to prostě atraktivně nazvaný DOHC. Prostě dvě vačky vhlavě. Jinak nechápu co do toho plete V6? Prostě to říká že auto má dvojitou vačku že je to DOHC. Nic víc nic míň. Pokud by i V6 mělo DOHC a automobilka by to tak nazívala (toyota , nissan a já ještě nevím kdo) tak by to pojmenovali V6 TWIN CAM 24valve to jo pokot dlouhý tak dají jen V6 24valve
Nejdřív si to přečti a pak poučuj......

- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
Krosmen píše:víš vůbec co to DOHC znamená?elviiis píše:Chrade gtti je taky twin cam a ma jeden dekl. Je to prostě atraktivně nazvaný DOHC. Prostě dvě vačky vhlavě. Jinak nechápu co do toho plete V6? Prostě to říká že auto má dvojitou vačku že je to DOHC. Nic víc nic míň. Pokud by i V6 mělo DOHC a automobilka by to tak nazívala (toyota , nissan a já ještě nevím kdo) tak by to pojmenovali V6 TWIN CAM 24valve to jo pokot dlouhý tak dají jen V6 24valve
Nejdřív si to přečti a pak poučuj......
no hlavně V6 24v vůbec neříká nic o tom kolik vaček je použitejch ... já mám na motoru V6 DOHC 24 valve
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
to je to samý jako bych napsal u svýho dalšího motoru V8 16v a co jako 2 vačky ? hovno 1 ks ...
MarauderZ28 píše:to je to samý jako bych napsal u svýho dalšího motoru V8 16v a co jako 2 vačky ? hovno 1 ks ...

Nechápu co jsi tim chtěl říct V8 jako osmi válec do V 16V jako dvou ventil tam podle mně ty dvě vačky až zas tak potřebný nejsou tam by mne spíšu udivilo kdyby byliMarauderZ28 píše:to je to samý jako bych napsal u svýho dalšího motoru V8 16v a co jako 2 vačky ? hovno 1 ks ...