Dorazy tlumičů - škrtají kola
Dorazy tlumičů - škrtají kola
Nevím,jestli to patří sem do té rubriky ale snad ano.Mam 15" kola a sehnal jsem si snížený podvozek. Všechno OK ale na zadní nápravě při větším propružení škrtám a lem.Chtěl bych jsem si tedy pořídit dorazy tlumičů.Je to řešení tohoto problému?Ale tomuto vůbec nerozumím na netu jsem našel spousta typů tvarů a různé ceny.Davam odkaz jake bych asi pořídil http://cartuning.cz/index.php?main_page" onclick="window.open(this.href);return false; ... cts_id=321 A ted nevím je tam psáno sada 8ks-kam tyto dorazy přesně patří(jestli mezi závity pružiny nebo dolů pod pružinu a nahoru nad pružinu?)
A jestli tento doraz je univerzální nebo jestli je možné že na mé auto nepůjde?Mam mazdu 323BG r.v.91.Diky

mno, taky bych byl rád, kdyby se někdo o tomhle rozepsal, třeba, jak se to může krom tvrdosti dál negativně projevit, jak se to tam dává, atd....
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
- kujon
- Kontaktovat uživatele:
Re: dorazy
Kámoš to má na 306, tušim že to tenkrát udělal z puků 

Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička 
A také něco většího německého.

jo vo tom jsem taky slyšel, prej i tenisáky se tam cpou, ale takový blbosti nechci, i když voni už ty dorazy samy o sobě jsou prasárna což?kujon píše:Kámoš to má na 306, tušim že to tenkrát udělal z puků
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
hele vagi, já bych je možná vzal, ale musel bych to někdy vyzkoušet, je to uni, nebo jakej to má vevnitř ten průměr? právě se mně zdají ty moje kola vzadu zapadlý, tak je chcu trošku povystrčit, ale nechcu, aby to škrtalo jak předtím....
- kujon
- Kontaktovat uživatele:
tenisáky teda nevimPanda píše:jo vo tom jsem taky slyšel, prej i tenisáky se tam cpou, ale takový blbosti nechci, i když voni už ty dorazy samy o sobě jsou prasárna což?kujon píše:Kámoš to má na 306, tušim že to tenkrát udělal z puků

Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička 

- krulis
- Kontaktovat uživatele:
tak o tomhle sem jeste neslysel a ja blbec cekam az obrousim podbehy aby to neskrtalo 

| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....
dorazy tlumičů jak vyplývá z názvu se nasazujou na pístnici tlumiče, skládají se na sebe dokud použitelnou dráhu propružení nezkrátí natolik aby už nic nešrtalo. vnitřních průměrů je několik, stačí změřit svoje tlumiče.
na jízdní vlastnosti ani na tvrdost podvozku nemají vliv, jen se zkracuje výška propružení auta.
když vjedete do díry, tělo tlumiče dosedne na tvrdo na doraz a pak proklejete sníženej podvozek.to je asi celý..
na jízdní vlastnosti ani na tvrdost podvozku nemají vliv, jen se zkracuje výška propružení auta.
když vjedete do díry, tělo tlumiče dosedne na tvrdo na doraz a pak proklejete sníženej podvozek.to je asi celý..
Presne tak. Jedinym ucelem dorazu je zabranit mlaceni do kastle, slouzi pro tuzery, co na mekky tlumice namontujou snizene pruziny a pak se divi, ze jim to boucha do karoserie a potrebujou to nejak vyresit.jps píše:dorazy tlumičů jak vyplývá z názvu se nasazujou na pístnici tlumiče, skládají se na sebe dokud použitelnou dráhu propružení nezkrátí natolik aby už nic nešrtalo. vnitřních průměrů je několik, stačí změřit svoje tlumiče.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
ono staci dat o palec vetsi kola a na dirach, nebo pri vetsim nalozeni to skrta o podbehy, nebo lemyBeaver píše:Presne tak. Jedinym ucelem dorazu je zabranit mlaceni do kastle, slouzi pro tuzery, co na mekky tlumice namontujou snizene pruziny a pak se divi, ze jim to boucha do karoserie a potrebujou to nejak vyresit.jps píše:dorazy tlumičů jak vyplývá z názvu se nasazujou na pístnici tlumiče, skládají se na sebe dokud použitelnou dráhu propružení nezkrátí natolik aby už nic nešrtalo. vnitřních průměrů je několik, stačí změřit svoje tlumiče.
LH13 píše:Nevím,jestli to patří sem do té rubriky ale snad ano.Mam 15" kola a sehnal jsem si snížený podvozek. Všechno OK ale na zadní nápravě při větším propružení škrtám a lem.Chtěl bych jsem si tedy pořídit dorazy tlumičů.Je to řešení tohoto problému?Ale tomuto vůbec nerozumím na netu jsem našel spousta typů tvarů a různé ceny.Davam odkaz jake bych asi pořídil http://cartuning.cz/index.php?main_page ... cts_id=321 A ted nevím je tam psáno sada 8ks-kam tyto dorazy přesně patří(jestli mezi závity pružiny nebo dolů pod pružinu a nahoru nad pružinu?)A jestli tento doraz je univerzální nebo jestli je možné že na mé auto nepůjde?Mam mazdu 323BG r.v.91.Diky
Nazdarek panacku. to jsem rad ze te tu vidim..KOukam, ze mame stejnej problem co??Uz od srazu v JH. Jeste jsou dorazy http://www.tuning-centrum.cz/index.php? ... elected=45
ale to bude asi uplne to same, taky je potrebuju. Muzeme v aute takhle jezdit jen dva, ale bojim se a nevim jak na to.
Pokud myslis o palec sirsi, tak potom je rozhodne lepsi neco udelat s tema podbehama nebo lemama nez omezovat podvozek v jeho funkci. Pokud myslis o palec vetsi na polomeru nebo prumeru, pak ti bude ukazovat blbe tachometr, coz taky neni to pravy orechovy a navic plati to samy - omezujes podvozek v jeho spravne funkci. Dorazy jsou pro me reseni zoufalcuvagi píše:ono staci dat o palec vetsi kola a na dirach, nebo pri vetsim nalozeni to skrta o podbehy, nebo lemy

treba ze dam na svoji hondu 15" misto 14" co jsou v technicaku.. nerekl bych ze to nejakej blbej tah, nereknu dat tam 17ky..Beaver píše:Pokud myslis o palec sirsi, tak potom je rozhodne lepsi neco udelat s tema podbehama nebo lemama nez omezovat podvozek v jeho funkci. Pokud myslis o palec vetsi na polomeru nebo prumeru, pak ti bude ukazovat blbe tachometr, coz taky neni to pravy orechovy a navic plati to samy - omezujes podvozek v jeho spravne funkci. Dorazy jsou pro me reseni zoufalcuvagi píše:ono staci dat o palec vetsi kola a na dirach, nebo pri vetsim nalozeni to skrta o podbehy, nebo lemyNa aute, co ma fungovat, nemaji co pohledavat.
tachometr ukazuje u kazdyho auta blbe, tak je mi to u prdele..
Nazdarek ty draku, jo jo už to musím řešit,mě už nebaví pořád jezdit ve dvou a nebo nenaloženej.Ještě k tomu ty silnice tady,dyť to znáš samá díra HRUZA
Takže jsem si řek že asi nějaký ty dorazy pořídím ale vůbec o tom nic nevím
do teď jsem ani nevěděl kam to přesně patří jestli mezi oka pružiny nebo na tělo tlumiče.....
Jo a budeme se zase muset sejít na nějakým tom pívku, ples nakonec moc nevyšel

LS1 píše:LH13 píše:Nevím,jestli to patří sem do té rubriky ale snad ano.Mam 15" kola a sehnal jsem si snížený podvozek. Všechno OK ale na zadní nápravě při větším propružení škrtám a lem.Chtěl bych jsem si tedy pořídit dorazy tlumičů.Je to řešení tohoto problému?Ale tomuto vůbec nerozumím na netu jsem našel spousta typů tvarů a různé ceny.Davam odkaz jake bych asi pořídil http://cartuning.cz/index.php?main_page ... cts_id=321 A ted nevím je tam psáno sada 8ks-kam tyto dorazy přesně patří(jestli mezi závity pružiny nebo dolů pod pružinu a nahoru nad pružinu?)A jestli tento doraz je univerzální nebo jestli je možné že na mé auto nepůjde?Mam mazdu 323BG r.v.91.Diky
Nazdarek panacku. to jsem rad ze te tu vidim..KOukam, ze mame stejnej problem co??Uz od srazu v JH. Jeste jsou dorazy http://www.tuning-centrum.cz/index.php? ... elected=45
ale to bude asi uplne to same, taky je potrebuju. Muzeme v aute takhle jezdit jen dva, ale bojim se a nevim jak na to.
Pokud na tech 15" ALU budou gumy s nizsim profilem, tak co se tyka obvodu problem nebude. Jestlize zvestis obvod oproti puvodnimu kolu a pak resis mlaceni dorazem, nastava situace, kterou presne ja odsuzuju - omezujes pracovni rozsah tlumice. Proc by mel fungovat lip tlumic, kterymu nekdo jen omezi pohyb ? No nebude fungovat lip a proto je tohle reseni prijatelny maximalne jako docasne reseni.vagi píše:treba ze dam na svoji hondu 15" misto 14" co jsou v technicaku.. nerekl bych ze to nejakej blbej tah, nereknu dat tam 17ky..
tachometr ukazuje u kazdyho auta blbe, tak je mi to u prdele..