OT: Rada ohledně škodfky

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

OT: Rada ohledně škodfky

Příspěvek od Vecernicek »

Brý den,
chtěl bych si pořídit něco výkonýho, a zároveň něco novějšího, co pojede a bude to mít dobrou technologii. Proč? Protože spousta věcí. Viděl jsem skelet škody Octavie 1 a řekl jsem si že by to nebylo špatný auto. Zas tak těžký to není, a přece jenom to bude mít tvrdší skořápku než "dvojka".
Otevřel jsem teda první co mě napadlo auto.cz a našel jsem tam oktávku 1,6 za 79000kč Není to podezřele málo?

Samozřejmě říkal jsem něco výkonýho... takže tady 1,8 za 89000 což nevypadá věru zle.

Jenomže pořád to není ono, benzín žere a to neci, chci něco aby jezdilo aniž by mě to stálo majland, stačí že pojistka bude jako kráva.
Tudíž tohodle Turbodiesla 1,9 za 109 000kč

a nakonec ještě
tohlencto a nebo tohlencto

A teď babo raď :cry:

FCS
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FCS »

nemáme tu náhodou sekci ojeté vozy :D

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Re: OT: Rada ohledně škodfky

Příspěvek od sotomaior »

nemas tu nehodou sekci ojeta auta? jinak 1,8 bez Turba nebrat,v oktave je nejaka divna...1.6 100konova je tak na normalni jezdeni dopohody kdyz toho moc nevozis...bych si spocital kolik toho najedes jestli se ti Tdicka vyplati... a bacha na kilometry,ty se u nas v CR staci snad i u trikolek :wink:
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

bembas

Příspěvek od bembas »

To TDI za 109 000 kč je asi extaxi,takže pochybuji,že má najeto kolem 200 000 km.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

bembas píše:To TDI za 109 000 kč je asi extaxi,takže pochybuji,že má najeto kolem 200 000 km.
tutově, barva naprosto sedí, tam bych se už bál, že bude i něco s motorem bo tendle bazar neprodává auta zrovna levně, kdysi tam měli feldu za 40K, pěkně vybavenou, 1,6ku, v kombiku i se serviskou, na fotkách vypadala dobře, sem tam nějaká rez, ale vim, když tam jel tatík osobně a viděl to, tak se zhrozil bo byla totálně zrezlá...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

OK díky
VW Golf 2♂ 1,8 8V 66kW/90PS/5250 137Nm/3000
Seat Toledo Magnus ♂ 1,9 8V TDI 66kW/90PS/4000 202Nm/1900
And PRV

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

S dovolením se sem Večerdovi vetřu.

Švagr by chtěl koupit auto, líbí se mu octa v kombi. Vůbec do toho nevidí, takže mu mám prej poradit a protože víc hlav víc ví, tak se zeptám odborníků ;-)
Švagr toho moc nenajezdí, počítám maximálně 10tisíc ročně, kombíka protože má 2 děti a já nechci aby vozil moje neteře v nějaké vraždě. Ideálně rok 2003-2004 a podle mě by mu 1,6 benzín bohatě stačila. Pokud má někdo nějaké rozumné argumenty proč ne nebo proč ano, sem s nimi. Díky
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

No abych to uvedl na pravou míru proč né 1,6. Jde o to, že takový motor má výkon až ve vysokých otáčkách, tudíž v neklidných rukou může být po 150kkm uhnanej. Ovšem to u výkonýho motoru z řady 1,8 a výš nehrozí. Tam hrozí efekt kloboučníka, a to aby to co nejmíň žralo, jezdí s tím ve velmi nízkých otáčkách a tudíž ten motor vyšumí.
když se k tomu člověk bude chovat normálně a nebude se bát tomu šlápnout a párkrát to vytočit a vytřít pavučiny z druhé strany stupnice otáčkoměru vůbec tomu neuškodí. ba naopak. Navíc píšeš že chceš kombíka. promiň ale to 1,6 jen těžko utáhne.
And PRV

bembas

Příspěvek od bembas »

Minulý týden jsem kecal s jedním mechošem o motorech škoda,říkal,že nejlepší jsou TDI,když jsem se ho ptal na 1.6 74kw,tak říkal,že ten motor není nic moc,že na to není stavěný,pár jich už měl na dílně,prej je moc překonpenzované,tož teď nevím.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

iwi píše:S dovolením se sem Večerdovi vetřu.

Švagr by chtěl koupit auto, líbí se mu octa v kombi. Vůbec do toho nevidí, takže mu mám prej poradit a protože víc hlav víc ví, tak se zeptám odborníků ;-)
Švagr toho moc nenajezdí, počítám maximálně 10tisíc ročně, kombíka protože má 2 děti a já nechci aby vozil moje neteře v nějaké vraždě. Ideálně rok 2003-2004 a podle mě by mu 1,6 benzín bohatě stačila. Pokud má někdo nějaké rozumné argumenty proč ne nebo proč ano, sem s nimi. Díky
1,6ka není špatná, jede to tak průměrně, spíš až to bude naložený, tak to bude horší. Kdyby měl nabídku třeba na 1,8T, tak proč ne, ale rozhodně ne 2,0 nebo 1,8 20V, to jsou auta tak možná na pohodu, ale neskutečný žrouti.

k tý 1,6ce, co vim, že zkušenosti z okruhu známých, tak je naopak opravdu spolehlivej 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Já mám jen strach aby tu 1,8T nezrušil, jak někde na silnici , tak to turbo. Většinou jezdí jen pojížďky, 2km sem a zase zpět. Sice plánujou na léto nějakou dovču, ale to je 1x, max. 2x ročně. Hlevně je švára hodně nevyježděnej a nechci mu poradit nějakýho trhače asfatlu aby se v tom někde nerozplácl. Doteď jezdil Formanem a i to je na něj moc rychlé :lol:
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Vecernicek
Kontaktovat uživatele:

tak to potom ta 1,6 jo...

Ale já nechci žádnou šunku, chcí závodit :D
And PRV

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

jako tu 1.6 74 kW muzu doporucit, pro normalniho cloveka(jako tvuj svagr) je to pohodova motorizace, moc to nepapka, kdyz chces umi se i rozjet a pokud za tim nehodla tahat jachtu :-D tak poho

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“