LED kontra POCITAC

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
JanAltman

LED kontra POCITAC

Příspěvek od JanAltman »

Protože mi praskla parkovačka, koupil jsem si LEDkové - a to docela pěkné - 7 LEDek v jedné žárovičce.

Jenže problém! Palubní počítač LEDku nepozná a hlásí prasklé žárovky.
Co mám dělat? Prostě LEDky maj jiné vlastnosti a komp je nepozná. Existuje řešení?

Ještě jedna zajímavost: chová se to teď trochu "kolotočářsky". Když vylezu z auta a zamknu, tak LEDky ještě nějakou dobu poblikávaj! Asi komp ještě dělá nějaké testy či se jen shutdownuje a vysílá nějaké impulsy - a LEDkám holt k rozsvícení stačí i mikropuls. Takže když odcházím od auta, vyprovází mne kolotočářskejma StroboEfektama :D
Trabant 601 Praktik DeLuxe

MiTMaN
Kontaktovat uživatele:

Re: LED kontra POCITAC

Příspěvek od MiTMaN »

lol.. sry za ot..ale tohle je mazec :) . .este ze mam stary auto co zarovky neresi :D
Toyota Corolla RR ... still in progress :o)
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

Dioda to dělá protože má strašně malý odběr oproti žárovce. Vyzkoušej tam dát odpor paralalně a parkovačce. Teoreticky by to mělo fungovat. Ještě dát pozor aby se odpor moc nezahříval.

aleš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aleš »

mam stejnej problem"" no ale libi se mi to"""""" Mam stilo a dal jsem misto parkovek ledky"!"" když vypnu zamknu tak to uplne jemne asi 10min sviti a pak vypne"" a když dojdu k autu odemku tak se jemne rozsviti parkovky ale fakt jemne libi se mi to""
Renault Mégane minulost!!
Fiat Stilo 1,2 16V!!!!!!!!!!!!!!!
Fiat Stilo 1,9 JTd Kdysik dáávno
Pašííííííííííííík v kombííku DAS AUTO

JanAltman

Příspěvek od JanAltman »

Sails66 píše:Dioda to dělá protože má strašně malý odběr oproti žárovce. Vyzkoušej tam dát odpor paralalně a parkovačce. Teoreticky by to mělo fungovat. Ještě dát pozor aby se odpor moc nezahříval.
No takovej bastl me samozrejme napadl, ale prijde mi to priserny.
Spis uvazuju, jestli by nejak neslo pocitaci vysvetlit, ze parkovacky nema kontrolovat - nebo idealne ho prekalibrovat, aby LED detekoval spravne...

JanAltman

Příspěvek od JanAltman »

aleš píše:mam stejnej problem"" no ale libi se mi to"""""" Mam stilo a dal jsem misto parkovek ledky"!"" když vypnu zamknu tak to uplne jemne asi 10min sviti a pak vypne"" a když dojdu k autu odemku tak se jemne rozsviti parkovky ale fakt jemne libi se mi to""
Jemne sviceni by mi nevadilo, proste takova funkce CommingHome ;-) Je to podobny, jako ze se mi automaticky rozsviti zadni osvetleni SPZ kdyz otevru kufr (abych si videl na nohy).
Ale to kolotocarsky poblikavani je trapny ;-)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ciste pro zajimavost - netoci se ti jeste setrvacnosti vrtule ? Ona totiz tim dotacenim ve vinuti motoru generuje trochu proudu a to mozna zpusobuje doblikavani LEDek (zarovky ten zbytkovej proud nerozsviti).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

JanAltman

Příspěvek od JanAltman »

Beaver píše:Ciste pro zajimavost - netoci se ti jeste setrvacnosti vrtule ? Ona totiz tim dotacenim ve vinuti motoru generuje trochu proudu a to mozna zpusobuje doblikavani LEDek (zarovky ten zbytkovej proud nerozsviti).
No to fakt nevim. Jednak to trva docela dlouho (minuty) a jednak vrtule by generovala stalej proud, ale LEDky nepravidelne a kratce problikavaj.

Ale s timhle se smirim, spis me opruzuje, ze pocitac furt hlasi vadnou zarovku :-(

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

JanAltman píše:
Sails66 píše:Dioda to dělá protože má strašně malý odběr oproti žárovce. Vyzkoušej tam dát odpor paralalně a parkovačce. Teoreticky by to mělo fungovat. Ještě dát pozor aby se odpor moc nezahříval.
No takovej bastl me samozrejme napadl, ale prijde mi to priserny.
Spis uvazuju, jestli by nejak neslo pocitaci vysvetlit, ze parkovacky nema kontrolovat - nebo idealne ho prekalibrovat, aby LED detekoval spravne...
To je takové nejlevnější řešení. Jinak bys to musel asi přehrát na počitači a to by ti udělali asi jenom v servise.

JanAltman

Příspěvek od JanAltman »

Sails66 píše:
To je takové nejlevnější řešení. Jinak bys to musel asi přehrát na počitači a to by ti udělali asi jenom v servise.
Navsteva servisu mi nevadi, mam tam protekci. Spis aby to v pocitaci vubec slo nastavit.

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

JanAltman píše:
Sails66 píše:
Navsteva servisu mi nevadi, mam tam protekci. Spis aby to v pocitaci vubec slo nastavit.
Tak pokud tam máš nějakého známého tak tam určitě zajeď. On už ti řekne jestli to pude. Ale myslím že by to mělo jít.

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

Ježiši... :lol: Já měl od původního majitele v autě taky ledky v parkovačkách, byla to první věc, co sem vyměnil :lol:
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

JanAltman

Příspěvek od JanAltman »

Brutus píše:Ježiši... :lol: Já měl od původního majitele v autě taky ledky v parkovačkách, byla to první věc, co sem vyměnil :lol:
To nechapu proc... Puvodni klasicke zarovky mely svetlo zlute jak dobre maslo a to se ke xenonum moc nehodi. Navic ty sedmiledkove svitej podstatne vic, cili behem dne klidne nezdim jen s nima.

BALI

Příspěvek od BALI »

můžeš mi pls vyfotit tu "sedmiled" parkovačku? docela jsem an to zvědavej
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

mám stejnej problém, akorát mně to zhasne kdy má, ale palubní počítač furt hlásí chybu, ale už jsem si zvykl
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

JanAltman

Příspěvek od JanAltman »

BALI píše:můžeš mi pls vyfotit tu "sedmiled" parkovačku? docela jsem an to zvědavej
No vymontovavat se mi ji nechce a na fotce skrz reflektor toho moc videt nebude.
Ale objevil jsem podobnou sestiledkovou zde: http://www.autodoplnky.cz/sys.php?actio ... javascript

BALI

Příspěvek od BALI »

dík 8)
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“