Pomoc pri vyberu woofer repraku
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Pomoc pri vyberu woofer repraku
Nevite nekdo o nejakem dobre subwooferovem repraku do 2000,-? Jde mi o to, ze bud ho dam do zadniho plata(tedy pokud to neni blbost, zatim jsem amater) nebo to nejakeho subboxu. ovsem rozmery boxu max 45cm delka, 30 cm vyska a 30 hloubka vic nemuzu kvuli plynu v kufru. Moc vsem diky za rady.
Re: Pomoc pri vyberu woofer repraku
Do plata raději ne. Pokud už ano pak to musí být woofer, který je pro toto umístění vhodný. Na trhu je jich dost málo. Koukni na Pioneery TS-W257F a 307F. Ty jsou do plata vhodné. Myslím, že stavět bednu nemá smysl. Určitě ne finanční. Když si spočítáš materiál a cenu wooferu zjistíš, že se na cenu bedny s tímtéž ani nedostaneš. Navíc ti to dá hromadu práce. Spíš se porozhlédni po levných hotových bednách. Vzhledem k rozměrům, které jsi uvedl by to byla bedna s pětadvacítkou reprákem. Dají se koupit už od nějakých 2500 a na tohle se při stavbě těžko dostaneš. S lepším reproduktorem určitě ne.
F-ka od Pioneeru jsou určená pro otevřenou montáž, tedy do plata. Do beden jsou Pioneery s označení na konci D, D2, D4 a SPL případně starší C. Když dáš do plata třicítku F-ko zahraje ti když bude mít vhodný zesík. Nevyrovná se to ale bedně s kvalitativně podobným reprákem. Jestliže ale nemáš místo je woofer v platě řešením.
- DitrTKOZ
- Moderátor
http://www.autohificlub.cz tam si určo něco vybereš 

tkoz už nejsem..ale jebat nebudu měnit nick

Chce to prcka. Přijeď si ho zkusit.
- Přílohy
-
- SP-08.jpg (62.1 KiB) Zobrazeno 2161 x
- DitrTKOZ
- Moderátor
já mám magnat xpress12 a spokojenost akorát ta bedna je větší 

rozmerove je to upe presne ale uvazuji o tom jestli nebude lepsi si tu bednu udelat a radeji koupit drazsi repro.All píše:Chce to prcka. Přijeď si ho zkusit.
Zkušenosti ti asi nikdo nenapíše neboť je to novinka, kterou mám na skladě týden. Opakuju, přijeď si ho zcela nezávazně vyzkoušet. Myslím, že budeš dost překvapený.
- Celica2.0GTI
Tohlenstok má podobný rozměry co jsi uvedl ale o něco málo víc tak nevím http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=290
- DitrTKOZ
- Moderátor
a nebo si přidej nějaké lowe..a kup aktivního pioneera 

Máš málo místa a to z podstatné většiny vylučuje bassreflexovou ozvučnici, které jsou o dost větší než uzavřené. Mohl by to být třeba tenthle reprák, kterému stačí 25 litrů.
- Přílohy
-
- CAW259.jpg (78.65 KiB) Zobrazeno 1803 x
drager píše:no dejme tomu ze max rozmer bedny muze byt kolik jsem na zacatku. Sem tam potrebuju i neco hodit do kufru. vyska maximum 30, delka kolem 40-45 a hloubka taky max 30cm.
Ok...
Já pomýšlel na PA repro (pár by se jich možná dalo sehnat i 4Ohm) jako freeair do pláta a tím, že by jsi si pohrál s utěsněním kufru (ozvučnice by byla moc velká a pokud máš menší kufr, tak by ozvučnici nahradil), jedinou nevýhodu vidím ve zhoršení reprodukce při otevřeném kufru, ale když nevím kolik má litrů... Průměrná citlivost PA repro v této cenové kategorii je cca od 96dB+ a zatížitelnost +- stejná jako u zde uváděných repro (to ale jen pokud by Ti šlo o tlak

Ps: Je mi jasné, že tady sympatie nesklidím...

Ach jo, vecne tema: PA repra do auta... V zadne poradne instalaci jsem je nevidel, proc asi....
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Goldies píše:Ach jo, vecne tema: PA repra do auta... V zadne poradne instalaci jsem je nevidel, proc asi....
Máš nosit brýle a neděláš to?

Sakra, nechci zakládat další flame, ale pokud by nevadil objem resp. kufr dotyčného by +- odpovídal mému zatím tajnému PA repru, který se dá s menšími obtížemi sehnat 4Ohmový, tak nevidím důvod proč ne...
Ps: Mé Ps z předešlého příspěvku platí...

- Celica2.0GTI
18L uzavřená ozvučnice to je malá bedýnka http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=282
a co rikate na tenhle? http://www.exa.cz/subwoofer-sony-xsl102p5s-p-2292.html
chtel jsem se zeptat proc je ´ta tesnici izolace ze zhora toho reproduktoru a ne ze zdola. Da se to prehodit nebo to je jen ilustracni foto. DikCelica2.0GTI píše:18L uzavřená ozvučnice to je malá bedýnka http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=282