Zvukovka vs zvukovka na boardu vs zvuk

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Ritchma
Moderátor

Zvukovka vs zvukovka na boardu vs zvuk

Příspěvek od Ritchma »

Trošku nesrozumitelnej název tématu, ale jde o tohle. Přítelkyně měla zvukovku na základní desce. Nejšpíš chcípla takže sme koupili jinou. Teď mi příjde že to má znatelně lepší zvuk a přitom je to obyčejná zvukovka od creative labs asi za šest stovek. Takže dotaz zní takhle.
Já mam základní desku gigabyte GA-8I915P Duo Pro která má taky zvukovku integrovanou a k tomu repro od creativu - Cambridge SoundWorks MegaWorks THX 2.1 250D. Myslíte že by se zlepšil zvuk kdybych tam dal třeba tuhle zvukovku? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41106 ? Případně jak by to mohlo bejt znatelný? Je to zatim jenom taková otázka ne plánuju to v nejbližší době pořídit i když člověk nikdy neví :D
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

kujon
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukovka vs zvukovka na boardu vs zvuk

Příspěvek od kujon »

To je jako se všim - integrovaná grafika vs. normál grafika, škodovka vs. ferrari, B&W vs. bum bum box z hypernovy :D

Jde o to co od toho kterýho "zařízení" očekáváš :)

Každopádně každá integrovaná zvukovka je mrdka, leč na takový to "domácí zvučení" většině lidí bohatě stačí ;)
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

JonnY

Příspěvek od JonnY »

ide o to co pocuvas a ci mas nejake problemy.

ak nemas problemy (mne v urcitych situaciach integrovana zvukovka "bzucala"), nemas nejaky surround sound system a pocuvas len napr bezne m3 tak to asi ani nepotrebujes.

ja som uz davnejsie presiel na (dost staru) SB live, nejake zlepsenie zvuku som ani moc nespozoroval.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Jde mi všechno v pohodě. Jenom když sem slyšel ten rozdíl u přítelkyně tak mě to docela zarazilo, ale tam bych to viděl na mrdku základní desku. Je to myslim asus P4PE a neběhalo to s ovladačem přímo k tý desce :shock: Ani nevim s jakym ovladačem to pak šlo. Mam 2.1 trošku větší repro no a poslouchám běžný mp3 dance trance apod. Jde mi teda o to jestli by to bylo znát nebo ne? Nebo k čemu jsou pak takový ty zvukovky za tři litry? To už je pro nějaký hardcore soustavy do bytu ne?
Function > Form

JonnY

Příspěvek od JonnY »

no, ked mas 7.1 surround system za 10tisic, tak uz to musis niecim krmit :)
ja osobne sa domnievam, ze okrem hier s nejakym uber priestorovym efektom su podobne drahe zvukovky pomerne zbytocne.
mozno to ma nejake profi vyuzitie, ale fakt neviem

ked pocuvas (stratovo komprimovane) mp3 tak je dost mozne ze to nespoznas. ale najskor dost zalezi od tvojho repra a sluchu :)

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Já koupil novej komp a první věc kterou jsem vypnul byla zvukovka a pořídil jsem si SB za pár kaček. Hraje to mnohem masivněji,čistěji a také hlasitěji,rozhodně se to vyplatí. Poslouchám v 95ti procentech všechno přes sluchátka a je to hodně znát. 8) Nelituji koupě ani na minutu,navíc za ty prachy... Hraje skvěle. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34569 je teda fakt že mě stála víc před rokem.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Myslim že je to právě tahle kterou jsme včera koupili. Asi jí kuchnu a zkusim jí dát k sobě co to udělá až budu mít čas 8) Operace na pár minut :)
Function > Form

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Jj,určitě to zkus,výsledek tě stopro překvapí,ta karta nemá za tu cenu chybu,jistě existují lepší karty,ale tahle mi zatím stíhala zvučit všechno co jsem potřeboval a i softwarové vybavení na CD je slušné. Kdyby se mi posrala tak zase koupím tu samou,spokojenost maximální prostě. :lol: 8)
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

NC

Příspěvek od NC »

Pokud bys mel moznost sehnat bazarovou Audigy 2 ZS jdi do ni. Sezenes ji kolem 1000,- a je to jednoznacne lepsi zvukovka nez nejake x-fi SE apod odrbavky. Jen dej bacha aby te nekdo nenatahl, musi to byt opravdu ZS. Ja jel dlouhe roky na relativne kvalitni int. zvukovce (SoundStorm), ale audigy je opravdu jinde, taky co se tyka vykonu, protoze integrovana vpodstate vubec nedokazala nakrmit sluchatka.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No já mám integrovanou Realtek HD Audio 7.1 a taky se s tím dá žít :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Ozzy_Vita
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ozzy_Vita »

Beaver píše:No já mám integrovanou Realtek HD Audio 7.1 a taky se s tím dá žít :)
Naprosto postačující.. Tyhle věci taky neřeším...
Škoda 105 -> Opel Manta B -> Opel Vita B Sport -> Honda Accord 2.0 16V Vtec

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“