Vybroušení skel u světel - kde?

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Vybroušení skel u světel - kde?

Příspěvek od Stoobi »

Lidičky, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví o nějaké firmě, která by byla schopná vybrousit skla ze světel do čira. Vím o jednom člověku, který to dělá, ale musel bych to posílat poštou a zároveň si myslím, že se to dá udělat i za lepší cenu...ideální by byla nějaká firma kolem Kradce Králové, popř. Brna...díky za každou radu...:)
Mazda MX-3 V6 1.8 24V 98kW/133PS

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

asi budeš vědět o xenonmanovi z AHC co?
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Fáboš píše:asi budeš vědět o xenonmanovi z AHC co?
jj, právě o něm vím...ale kámoš říkal, že někde na netu našel nějakou firmu v HK, ale bohužel odkaz ztratil...:( Google taky nějak nepomohl...

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybroušení skel u světel - kde?

Příspěvek od AdieuD »

xenonman z autohifi, kluci ho doporucujou...
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

AdieuD píše:xenonman z autohifi, kluci ho doporucujou...
jak jsem psal...o něm vím a když nenajdu někoho, ke komu bych to mohl hodit osobně, tak mu je pošlu..

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

To vybrouseni znamena,ze ti z toho udela cirou??
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

přesně tak...každopádně jsem včera psal ještě Xenonmanovi a napsal, že má dost práce, že jen vybroušení neudělá, jedině prý kompletní přestavbu, což nechci. Bixenony mám už doma a olánuju si to udělat podle sebe, jen potřebuju vybrousit skla, no...:(

petr18.vt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr18.vt »

a to by ten teypek dovedl udělat aji čiré (černí) světla? a za kolik přibližně? a ještě bych chtěl vidět pls jak to vypadá

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

notak on dělá komplet přestavby na xenony, bixenony.

Obrázek např. tady:
Obrázek Obrázek

S tím, že dělá i opravy parabol, je možné i udělat černé, apod...ale cena je vyšší, no.

Např. komplet přestavba H4 světlometu na Bixenon s vybroušením stojí okolo 12tis. Záleží taky na velikosti skla, apod.

Mě bylo řečeno, že na mojí Majdu by obě skla stály necelý 4tis (myslím jen vybroušení), tak budu muset sehnat nějakou alternativu...

JirkaT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

To je asi dost velka prasarna,ne??Jak potom bude ten svetlomet svitit??Nebo to vroubkovani,co ridi paprsek svetla je tam na nic?? :?

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

JirkaT píše:To je asi dost velka prasarna,ne??Jak potom bude ten svetlomet svitit??Nebo to vroubkovani,co ridi paprsek svetla je tam na nic?? :?
proč myslím, že zároveň s vybroušením se tam dává xenon s čočkou? :)

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

jj pokud se to vybrousí a nechá se tam původní žárovka H4 atp. tak to bude svítit uplně na pytel, jenže bixenon aj. má svojí čočku, takže vroubky by spíš překáželi

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

JirkaT píše:To je asi dost velka prasarna,ne??Jak potom bude ten svetlomet svitit??Nebo to vroubkovani,co ridi paprsek svetla je tam na nic?? :?
ona je prasarna uz jen spat xenon nekam, kde neni vyrovanavani vysky...

jako to vybourseni je dobry, ale nedostane se uplne vsude a v rozich zustava mrizkovani.
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

AdieuD píše:"ona je prasarna uz jen spat xenon nekam, kde neni vyrovanavani vysky..."
No třeba Xenonman to dělá tak, že nechává původní elektrické motůrky na seřizování výšky.Takže sklápění není automatické ale je manuální, takže podle mě to prasárna není. Funkce zůstane jako byla. Akorát to lépe svítí.Jinak já jsem rozhodnutý do Bixenonů jít.Ale zatím na to nejsou finance :-( mám čiré překrytí plastové už z výroby.Jenom za ním je sklo,které slepne, to se vyndá a dají se tam Bixenonky.Ostřikovače světel,které jsou také potřeba aby to prolezlo STK mám také z výroby.Není co řešit.

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

New_Zulu píše:
AdieuD píše:"ona je prasarna uz jen spat xenon nekam, kde neni vyrovanavani vysky..."
No třeba Xenonman to dělá tak, že nechává elektrické motůrky,takže sklápění není automatické ale je manuální, takže podle mě to prasárna není. Funkce zůstane jako byla. Akorát to lépe svítí.Jinak já jsem rozhodnutý do Bixenonů jít.Ale zatím na to nejsou finance :-( mám čiré překrytí plastové už z výroby.Jenom za ním je sklo,které slepne, to se vyndá a dají se tam Bixenonky.Ostřikovače světel,které jsou také potřeba aby to prolezlo STK mám také z výroby.Není co řešit.
hele a jak to udelas, kdyz se rozjizdis a na chvilku ti klesne prdel? No... to to rychle tam prepinas? Kvuli blbcovi, co si myslel, ze tohle staci, jsem mela malem nehodu, kdy vjel do zatacky s dobastlenejma xenonama a ja chvilku nevidela nic! a POSRANA jsem doufala, ze si pamatuju, kde je silnice :x
Takovejm lidem bych ty svetlomety pokrtila trubkou.. protoze je to celkem bezohledny vuci nam, co sice mame bixenony ve sklepe, ale nemame to srdce vypalovat oci jinym lidem v protismeru....
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

JirkaT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

New_Zulu píše:
No třeba Xenonman to dělá tak, že nechává původní elektrické motůrky na seřizování výšky.Takže sklápění není automatické ale je manuální, takže podle mě to prasárna není. Funkce zůstane jako byla. Akorát to lépe svítí.Jinak já jsem rozhodnutý do Bixenonů jít.Ale zatím na to nejsou finance :-( mám čiré překrytí plastové už z výroby.Jenom za ním je sklo,které slepne, to se vyndá a dají se tam Bixenonky.Ostřikovače světel,které jsou také potřeba aby to prolezlo STK mám také z výroby.Není co řešit.
Tak to mas uplne jedno,jestli mas ostrikovace,nebo ne.. dodelavany xenon,ci bixenon nemuze legalne projit STK.. :nono:

Stoobi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak já bixenony chci dát určitě, už je mám doma, protože stávající osvětlení nestačí...v noci je to katastrofa, pokud člověk nejede na dálkový, tak vidím jen kousek před sebe, myslel jsem si, že mám jen špatně seštelovanej náklon, ale byl jsem na seřízení, dokonce mi to dali o malinko výš nad linku a stejně to nepomohlo...ale naklápění chci určitě zachovat...použiju stávající parabolu a náklon bude elektronickej jako byl doposud...s tím nebude problém, pouze to vybroušení skel...:(

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

AdieuD píše:
New_Zulu píše:
No třeba Xenonman to dělá tak, že nechává elektrické motůrky,takže sklápění není automatické ale je manuální, takže podle mě to prasárna není. Funkce zůstane jako byla. Akorát to lépe svítí.Jinak já jsem rozhodnutý do Bixenonů jít.Ale zatím na to nejsou finance :-( mám čiré překrytí plastové už z výroby.Jenom za ním je sklo,které slepne, to se vyndá a dají se tam Bixenonky.Ostřikovače světel,které jsou také potřeba aby to prolezlo STK mám také z výroby.Není co řešit.
hele a jak to udelas, kdyz se rozjizdis a na chvilku ti klesne prdel? No... to to rychle tam prepinas? Kvuli blbcovi, co si myslel, ze tohle staci, jsem mela malem nehodu, kdy vjel do zatacky s dobastlenejma xenonama a ja chvilku nevidela nic! a POSRANA jsem doufala, ze si pamatuju, kde je silnice :x
Takovejm lidem bych ty svetlomety pokrtila trubkou.. protoze je to celkem bezohledny vuci nam, co sice mame bixenony ve sklepe, ale nemame to srdce vypalovat oci jinym lidem v protismeru....
Tohle mi přijde jako kravina...ten senzor musí být v nějaké poloze delší dobu aby na to reagovali motory u světel, protože by jinak pořád jezdily nahoru a dolu.Takže to bylo jenom tím že tam měl někdo HIDky ty se totiž myslim nenaklápěj. A je velkej rozdíl mezi HID a origo Xenony. Ono v podstatě stačí když se na tebe vyřítí Fábie s rozštelovanejma H1čkama to taky nic nevidíš. A to jsou tam z výroby...Takže ono je Bixenon a Bixenon.
Jinak si myslím že na STK problemy moc nebudou, pokud to není třeba na Felicii,kde je to jasný že tam nemaj co dělat.Jinak pokud ti budou svítit tak jak mají a budou se naklápět podle mě žádnej problém.

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

pokud se tam xenony nedavaly z vyroby, nemaji na aute co delat. i kdyz je budes mit vymakany sebelepe.

houpali jsme se zadkem bmw, co melo xenony z vyroby a okamzite se vyrovnavaly.. Reakce byla okamzita...
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

AdieuD píše:pokud se tam xenony nedavaly z vyroby, nemaji na aute co delat. i kdyz je budes mit vymakany sebelepe.

houpali jsme se zadkem bmw, co melo xenony z vyroby a okamzite se vyrovnavaly.. Reakce byla okamzita...
S tim trochu souhlasím. Ale pokud díky slepnoucím světlům ve tmě špatně vidím,a tím i tak trochu ohrožuju provoz, tak si přeci nebudu kupovat nové světla za 14tis 2ks které stejně budou dál slepnout a špatně svítit, když si ty světla můžu nechat přestavět od profesionála, který ví co dělá.

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

to mi rekni, kdo ti udela svetla s atestem? Kdyz je to teda profesional, ocekaval bych to. Narodil od domaciho bastleni...
pokud ta tvoje spatne sviti-ohrozujes provoz i sebe-mas technicky nezpusobile vozidlo ne? Tak si kup nova svetla a neriskuj to, ze zpusobis nehodu tim, ze "uvidis az moc"...
Je to bezohledne, ale je to o tvem svedomi.
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

AdieuD píše:to mi rekni, kdo ti udela svetla s atestem? Kdyz je to teda profesional, ocekaval bych to. Narodil od domaciho bastleni...
pokud ta tvoje spatne sviti-ohrozujes provoz i sebe-mas technicky nezpusobile vozidlo ne? Tak si kup nova svetla a neriskuj to, ze zpusobis nehodu tim, ze "uvidis az moc"...
Je to bezohledne, ale je to o tvem svedomi.
Myslím si že takový velký rozdíl mezi neseštelovanými org. světly a neseštelovaným Xenony nebude. Když máš správně světla seřízené, tak je jedno jestli ti auto lítá nahoru a dolu, oslňovat by neměly. Stejně když bude nějaký hup tak se ty světla stejně nestihnou sklopit.
Nevim o co ti jde

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

rozdil mezi nesestelovanyma Hx kama a xenonama je kurva velkej... Asi si toho jeste moc nenajezdil, ze zijes v tomhle omylu.
Tobe nikdy nedojde, o co mi jde :lol:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

A to, ze auto lita nahoru a dolu, to je vec, co "oslnuje".. bozinku... kdyby auto drzelo permanentne stejnou svetlou vysku a ani jedna naprava by by ji v prubehu jizdy nezmenila, tak by nikdy xenony nemusely mit vyrovnavani.. proc taky asi?

P.S. prave ze pri tom "hupu" se sklopit stihnou. odlep se od svyho auta a podivej se na nove vozy, co maji xenony s vybavou, ta serva jsou kurva rychla...
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

to naklápění mejvají jen xenony?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Panda píše:to naklápění mejvají jen xenony?
u xenonu je to od vyroby. pak nevim. Ja treba nemam ani to manulani naklapeni svetel :lol:
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

New_Zulu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od New_Zulu »

AdieuD píše:
u xenonu je to od vyroby. pak nevim. Ja treba nemam ani to manulani naklapeni svetel :lol:
Mno a pak kdo tady koho oslnuje... :lol:

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

New_Zulu píše:
AdieuD píše:
Mno a pak kdo tady koho oslnuje... :lol:
ty zase perlis.... Moje auto si udrzuje stalou svetlou vysku.. tzn i kdybych v kufru vezla pul tuny tatranek, tak mi ten zadek neklesne ani o cm. :roll: :roll: :lol: proto kdyz jednou seridis svetla, nemusis to nijak manualne nastavavat pri zatizeni zadku...
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

Každý xenonový světlomet, aby prolezl legálně STK musí mít dynamickou regulaci a ostřikovače. Tím ale není myšleno, že když budu hejbat zadkem, že se budou přenastavovat. Dynamická regulace spočívá v tom, že když se světla rozsvítí, tak se nastaví jejich naklopení podle senzorů na přední a zadní nápravě. Superb to má např. tak, že se nastaví po nastartování a konec. Nová octavie se přenastaví i za jízdy, ale rozhodně ne, že když vletim do díry, tak se přenastaví. Rozhodně nějakej podobnej bastl by STK neměl prolézt a už rozhodně ne nějaký HID přestavby. Jedinné co je podle mě možnost, tak komplet xenony od helly s dynamickou regulací, ale to sme v astronomických částkách:)
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

mr.modena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr.modena »

Vasekk píše:Každý xenonový světlomet, aby prolezl legálně STK musí mít dynamickou regulaci a ostřikovače. Tím ale není myšleno, že když budu hejbat zadkem, že se budou přenastavovat. Dynamická regulace spočívá v tom, že když se světla rozsvítí, tak se nastaví jejich naklopení podle senzorů na přední a zadní nápravě. Superb to má např. tak, že se nastaví po nastartování a konec. Nová octavie se přenastaví i za jízdy, ale rozhodně ne, že když vletim do díry, tak se přenastaví. Rozhodně nějakej podobnej bastl by STK neměl prolézt a už rozhodně ne nějaký HID přestavby. Jedinné co je podle mě možnost, tak komplet xenony od helly s dynamickou regulací, ale to sme v astronomických částkách:)
která věta platí? první nebo druhá?
>> Czechferrari.cz <<
>> Advokátní kancelář Mgr. Jaroslav Hanus <<

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“