A za druhý bych potřeboval poradit nějaký konkrétní kousek.
Minimální kapacita 300 GB ale radši víc ideálně 500 GB cenová hranice víceméně neni ale spíš tak do 4000,- +/- náká pětka

Moderátor: Rudi
Samsung SpinPoint Samsung SpinPoint 500LJ 500GBLuckyR píše:Potřeboval bych novej HDD ale už několik se o hardware moc nezajímám takže bych potřeboval poradit. Za prvý nevim jakej je rozdíl mezi PATA, SATA, SATA II.
A za druhý bych potřeboval poradit nějaký konkrétní kousek.
Minimální kapacita 300 GB ale radši víc ideálně 500 GB cenová hranice víceméně neni ale spíš tak do 4000,- +/- náká pětka
Mám Soltek ale nevim přesně jakou ale mrknu se až budu doma asi 3 roky starouryan69 píše:jakou máš základní desku?LuckyR píše:A jak zjistim jestli mi pujde? Nerad bych vyhodil tři táci.
ale jestli nemáš něco prehistorickýho tak ti půjde. max. místo SATA300 to pošlape na SATA150, ale to není žádná tragédie.
Kdyz mas 3 roky starou desku tak to SATA mit asi nebudes, budes muset teda koupit ATA disk.LuckyR píše:Mám Soltek ale nevim přesně jakou ale mrknu se až budu doma asi 3 roky starouryan69 píše:jakou máš základní desku?LuckyR píše:A jak zjistim jestli mi pujde? Nerad bych vyhodil tři táci.
ale jestli nemáš něco prehistorickýho tak ti půjde. max. místo SATA300 to pošlape na SATA150, ale to není žádná tragédie.
http://www.alza.cz/seagate-barracuda-72 ... d63260.htmkodemi píše:taky bych potřeboval, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30665 mam tuhle desku a chtel bych minimalne disk kterej má 500GBa šel by s tou deskou .. Jinak nejlepe SATA
dekuji
No nevím nevím, nic proti WD, občas je taky bereme, ale měl jsem teď na opravu PC, kde se borcovi dost zahřívaly HDD, oba WD 160 a 250GB SATA II a měl jsem co dělat aby je uchladil s 2x 120mm fanama a i tak byla teplota na hranici životnosti (kolem 55 stupňů).ryan69 píše:to co si psal o WD to bývavalo.. ted je situace přesně opačná.. WD jsou jedny z nejtišších a nejmíň se zahřívajících disků.. těžko posuzovat podle x let starých kousků kdy byl jasnou jedničkou seagate.. dnes je to ale jiný.
vím že tobě prošlo rukama hodně HDDiwi píše:No nevím nevím, nic proti WD, občas je taky bereme, ale měl jsem teď na opravu PC, kde se borcovi dost zahřívaly HDD, oba WD 160 a 250GB SATA II a měl jsem co dělat aby je uchladil s 2x 120mm fanama a i tak byla teplota na hranici životnosti (kolem 55 stupňů).ryan69 píše:to co si psal o WD to bývavalo.. ted je situace přesně opačná.. WD jsou jedny z nejtišších a nejmíň se zahřívajících disků.. těžko posuzovat podle x let starých kousků kdy byl jasnou jedničkou seagate.. dnes je to ale jiný.
Osobně mám doma Seagate, Samsung a Maxtor a nejlepší je z nich asi ten Samsung co se teplot a hluku týče a nejhůř Maxtor, i když ten už si to může dovolit po x letech provozu
hitachi jsou výkonově jedny z nejlepších, to jo. ale do desktopu kdy chceš mít trochu klid bych je nebral. výkon je vykoupen vibracema, hlukem a trochu vyšší teplotou. s maxtorem nemám zkušenost a ani mně to neláká, ale nových WD bych se opravdu nebál. Samsung jak jsem už rekl vypadá dost nadějně, ale je to ještě poměrně "novinka", tak další rok dva se ukáže jak na tom teprv bude.Brutus píše:Já nechci dělat chytrýho, ale WD, Samsungu a Maxtoru bych se vyhnul obloukem...já jsem spokojenej se Seagatama a vůbec nejlepší sou údajně Hitachi - sám sem Hitachi neměl, takže nemůžu soudit, jestli to tak opravdu je...
na raptora brousim zuby už pár týdnů.. cenově už se docela dají, ikdyž za tech pár % výkonu navíc si pořád člověk pěkně připlatíBrutus píše:Jak říkám, s Hitachi zkušenosti nemám...Maxtor a Samsung sou hodně zajímavý disky, ale možná tak cenově
A od WD bych si koupil jedině raptor, kdyby byl za rozumnej peníz - ale jinak WDčkum už nebudu věřit nikdy
Ehm a jak to udělám? Srry sem v tomhle LAMADrGis píše:potřebuješ doinstalovat ovladače k SATA disku
já jsem to měl při koupi nového compu na cd k desce, kdy jsem si ty ovladače musel nakopčit na disketu a až poté jsem mohl instalovat win