Turbo
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Turbo
Prosím poraďte mi.Mám škodu octavii RS.Odeslo mi turbo a mel jsem ho na repasi(uz 3x) a pokazde do 15 minut provozu odejde.Napriklad dnes se vubec neroztocilo takze motor jel bez turba a chytlo se jen jednou a to asi na 1 sekundu pri 5000ot./min.A po ujeti 5km se za mnou najednou obevila olejova mlha a co jsem dojel z5 do dilny byla cela olejova napln v tahu.Cim to muze byt ze odchazeji?Ma na to vliv přečipovani motoru?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
prvne bych se mrknul na turbo,pokud ti delala repas toho turba jedna firma a pokazdy to bylo na hovno tak bych asi hledal prvne zavadu na tom repasi,ihned bych to sel reklamovat, no u toho chipu zalezi jak moc ti ho nekdo chipnul.Ale jit 3krat do repasu furt toho jednyho turba je docela vo drzku, kdo a za kolik ti to delal,kdyz si vemes,ze ty "lepsi" repase turb stoji asi tak,ze po tech 3 repasich a trosku by si doplatil by si mel turbo nove
Audi Coupe Quattro
Mohli udelat pri prepasi blbe vule na loziskach, to by odpovidalo tomu, ze se turbo ani neroztoci (ale ze by to nekdo dokazal zdrbat az takhle je celkem zvlastni). Pak je moznost hledat zavadu v mazani turba (skripnuta hadica, bordel v kanalu - ALE pokud se po likvidaci turba objevi za autem olej, pak zrejme neco proudi...).
Teoreticky by to mohl delat i ten chip, jestlize dava tak brutalni tlak, ze to turbo pretoci a znici, to by chtelo merak tlaku turba a poreferovat hodnoty. Ale uz po 15ti minutach ?
Co se na tom turbu repasovalo ?
Teoreticky by to mohl delat i ten chip, jestlize dava tak brutalni tlak, ze to turbo pretoci a znici, to by chtelo merak tlaku turba a poreferovat hodnoty. Ale uz po 15ti minutach ?
Co se na tom turbu repasovalo ?
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Jestli ti to čipovali frajeři jako bitpower a přehulili tlak turba tak by bylo normální že klekne ale ne takhle brzo navíc by se mělo prostě roztočit a pak když tomu budeš nakládat tak umřít. Určitě bych to svěřil někomu jinému. To že se turbo nerostočí může bejt taky závada ve vejfuku ale alespoň malé točky by dostalo a určitě by nekleklo.
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Re: Turbo
nevim jak 1.8 turbo ve skodovce ale v audi tt sem videl ze tlakovy olej do turba se vede trubickou okolo celeho motoru i hodne horkych casti a trubicka byla uplne ucpana a tak tam sice olej byl ale nemel tlak resp. spravny prutok a tak tedy nechladil osicku karbon z toho dolovali asi 4 hodiny aby se dala vubec povazovat za trubku
potom taky jestli neni ucpanej odtok oleje jestli to proste nenatlakuje a vykaka olej skz turbo
potom taky jestli neni ucpanej odtok oleje jestli to proste nenatlakuje a vykaka olej skz turbo
S tou hadičkou mně to taky napadlo ale jestli mu během chvíle vychcal všechen olej přes turbo ven. I když to by mohlo bejt tím odtokem. Skus vyndat hadičky a trubičky a skus je profouknout jestli budou čisty. Nejlepší je kompresor a pokud aj ten má problém tak kup čistič ventilů nebo něco podobného co žere bordýlek a karbon
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
To já nemám na turbu těsnění skoro žádné. Olej sice "stříká" všude možně, ale aspoň vím, že tam jde.Krosmen píše:přikláním se k odtoku oleje z turba......nedávno sme to řešili na vitaře nějakej patlal dal ny výpustní přírubu silikonovej tmel a ten samozřejmně po utažení se rozlil i dovnitř a bylo to..........

Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
ty si starej blázen taky........Anděl píše:To já nemám na turbu těsnění skoro žádné. Olej sice "stříká" všude možně, ale aspoň vím, že tam jde.Krosmen píše:přikláním se k odtoku oleje z turba......nedávno sme to řešili na vitaře nějakej patlal dal ny výpustní přírubu silikonovej tmel a ten samozřejmně po utažení se rozlil i dovnitř a bylo to..........