Vylepseni audia

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
extremistax
Kontaktovat uživatele:

Vylepseni audia

Příspěvek od extremistax »

Ahoj potreboval bych trochu pomoc s vybavou do sveho auta jsem trosku laik takze prosim o pomoc :-)
Radio mam sony cdx-GT410U
Vzadu na plate 3 pasmove Sony XS-F6935 jinak ve dverich asi origo repro od forda.Vsechno to je zapojeny jenom na radiu 4x50w.
Ted bych k tomu chtel nejakej SW box s monoblokem?nevim co je dobra kombinace cenove tak do 15tisic. :? :? :?
Czech cougar club... www.cougar-club.net rv.99,2.0l 16V, Blue design at full POWER

Celica2.0GTI

Re: Vylepseni audia

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Každopádně bych vyměnil přední repro pokud chceš uptavovat muziku v autě pak až bych řešil zbytek předky důležitá věc

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Viděl bych to tak, že pokud nehodláš dát pryč rádio a zadní reproduktory nemá smysl utrácet ty tisíce jen za basy. Bylo by to velmi neadekvátní. Za tyhle prachy bych navrhoval pořídit pěti kanálový zesilovač Axton C609 (5990,-), nové přední reproduktory někde kolem trojky a všechno zapojit na ten zesík. Rádio má ale málo výstupů takže by se to celé muselo rozbočovat nebo použít signálový konvertor. Boxů vhodných k uvedenému zesíku je celá řada už od nějakých 2000,- Kč kam až chceš.
Pokud bys nechtěl jít touto cestou nabízí se i řešení pořídit za uvedené peníze jak zesík a subwoofer tak i nové přední reproduktory. Obě řešení v dané ceně stejně budou kvalitativně značně převyšovat schopnosti rádia.
Pokud chceš mermomocí doplnit jen basy pak v uvedené ceně mono zesilovač Axton C109 a bednu CAB609 dohromady za cca 11000,- Kč.
Přílohy
CAB609.jpg
CAB609.jpg (83.55 KiB) Zobrazeno 2363 x

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

Kdyz uz se tady bavite o tech prednich reproduktorech nevite nekdo proc mi zadni prervavaji predni? Zadni hrajou super uz od volume 10 ale predni musim dat az na 20 aby sly slyset... :roll:

Takze ted posloucham vse zezadu protoze predek skoro nehraje

Jo jinak radio Sony CDX-GT200, Vzadu ovaly Sony model ted nevim a vepredu nejake 3 pasmove Red&Sun
Naposledy upravil(a) PemaR dne 17 črc 2007 10:48, celkem upraveno 1 x.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Může to být leccos. Od blbé kabeláže až po velmi různou citlivost předních a zadních reproduktorů. Zkus to trochu srovnat Faderem a napiš co máš za repráky (typy).

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

All píše:Může to být leccos. Od blbé kabeláže až po velmi různou citlivost předních a zadních reproduktorů. Zkus to trochu srovnat Faderem a napiš co máš za repráky (typy).
Vzadu: Sony XS-F6932 Vepredu: Q435 - nic vic tam neni ani zadna znacka...

Radio: Sony CDX-GT200 - nastavovat sem to nastavoval ale predek proste hraje jakoby bez vysek ikdyz je to prej 3pasmove...

No myslim ze za to muze to Q435 kdo vi co to ma za parametry :D

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Nepodařilo se mi dohledat podrobnější informace. Data, která jsem našel jsou jen velmi obecná a bez vypovídací hodnoty. Navíc jsem je našel jen na nějaké aukci. Z tohohle nevypotím žádný seriózní výsledek. Řekl bych ale, že se dá souhlasit s tvou poslední větou. Ideální by bylo půjčit si nějaké solidnější na vyzkoušení než začneš utrácet. Pokud bys měl cestu okolo něco bych ti půjčil a vidělo by se jestli je to těmi repráky. Ono ani to rádio není žádný zázrak. Tohleto ale rádiem asi nebude.

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

Tohle jsem nasel v katalogu ze ktereho jsem je vybiral ale to jsem jeste nevedel ze maji repraky nejakou citlivost :roll:

Obrázek

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Myslím, že už není co dodat. Bude to těmi repráky. Citlivost asi nezjistíme a když zohledním i to, že na obrázku uvedený dolní frekvenční rozsah 70 Hz je pro 16-ky hrozně vysoko bude to asi konstrukcí i použitými materiály.

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

:( No tak zbytecne vyhozenych 600,- snad to jeste nekdo koupi a mne se podari sehnat nejake lepsi... Myslis ze nejake Sony 16cm by se hodily do paru s tema ovalama vzadu nebo muze byt cokoliv s lepsi citlivosti a celkove parametry...

Kurna ze ja rovnou nenasetril na neco kvalitniho :roll: takhle mne to vyslo uz neco kolem 12-13tis :cry:

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

L.A.M.A. píše:PemaR nevim co mas za auto, takze nevinm jak vysoko mas ulozene predni reproduktory ale i tak bych uz rovnou volil nejake komponentni repra nez koaxi.
Favorit... predek prekopany s podlozkama na 165mm repro hloubka asi 65mm... Uz po necem koukam na netu ale radeji bych uz neco starsiho do te 1000,- na nove ted fakt neni a do favorita si myslim ze i docela zbytecne kdyz to bude hrat jen na radiu

Celica2.0GTI

No nové za ty peníze opravdu s problémama ale o něco málo výš už by se nějaký kompa našly http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=206 velmi dobrý reproduktory za ty peníze a pokud se nepletu jejich montážní hloubka ti bude vee favoritu jen k dobru

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

Celica2.0GTI píše:No nové za ty peníze opravdu s problémama ale o něco málo výš už by se nějaký kompa našly http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=206 velmi dobrý reproduktory za ty peníze a pokud se nepletu jejich montážní hloubka ti bude vee favoritu jen k dobru
100W RMS davat na radio Sony CDX-GT200 ? Nevim proc ale mam pocit ze by asi nezahraly jak by mnely :roll: Jinak s tou hloubkou neni problem mam tam 2cm podlozky takze se tam vleze tusim aji 70mm 8)

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

Zkus mrknout na tyhle Aviatory AK 600.. Výrobce je světoznámý Dragster a za ty peníze nehrají vůbec zle.. Spíš bych řekl, že to bude 100% lepší než to, co tam teď máš.. http://www.revilohifi.cz/product_info.p ... ts_id=1721
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

PemaR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PemaR »

Jop na ty uz jsem taky koukal ale jsou stribrne vysky a kdo vi jak vypadaji ty sitky nad stredama.. :roll: nemam rad takove stribrne plastove ramecky

PS: nahodou material ze ktereho jsou ty vysky nevis? Dneska mi nekdo psal ze mam vybirat vysky z hedvabi ze prej hrajou ciste a kvalitne

Celica2.0GTI

PemaR píše:
Celica2.0GTI píše:No nové za ty peníze opravdu s problémama ale o něco málo výš už by se nějaký kompa našly http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=206 velmi dobrý reproduktory za ty peníze a pokud se nepletu jejich montážní hloubka ti bude vee favoritu jen k dobru
100W RMS davat na radio Sony CDX-GT200 ? Nevim proc ale mam pocit ze by asi nezahraly jak by mnely :roll: Jinak s tou hloubkou neni problem mam tam 2cm podlozky takze se tam vleze tusim aji 70mm 8)
Nezahrají plně jak umí souhlas ale zahrají i na rádio dobře každopádně za ty peníze jsem zatím lepší kompa neslyšel

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

výšky hedvábí a středobasy polypropylen
Naposledy upravil(a) pasaťák dne 19 črc 2007 00:01, celkem upraveno 1 x.

Celica2.0GTI

ty synusy jsou hedvábný výšky

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

zapoměl jsem.. síťky jsou klasicky černé s decentním logem aviator.

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“