Brzdy nebrzdí
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
Brzdy nebrzdí
Potřeboval bych pomoct s brzdami-Alfa Romeo 156 2.4 JTD. Mám vpředu kotouče Brembo Max, desky Ferodo. Vzadu kotouče i desky ATE. Brzdy byly zajeté. Jednou jsem musel brzdit trošku více. Od té doby při brždění brzdy hučí, ale to mi tak nevadí. Poslední 3 měsíce špatně brzdí. A to tak, že při rychlosti cca. nad 100 km/h mi při brždění cuká, kope (jak bych brzdil na štěrku a seplo ABS) v pedálu a auto nebrzdí jak má. Při brždění, sundání nohy z pedálu, brždění, sundání mi pedál ztvrdne úplně a nebrzdí skoro vůbec. Při nižších rychlostech je vše v pohodě. Žádná kontrolka nesvítí, na diagnostice žádný problém, vývěva je v pohodě. Už nevím co s tím. Neví někdo co to může být?
Renault 5 GTE, Alfa Romeo 156 2.4 JTD
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nech je u soustruzka stahnout jen o trosicku a ty desky osmirgluj na rovne plose.Spalit se muzou i po jednom velkem zabrzdeni a zkroutit.GTE píše:Ty kotouče mají najeto cca. 15 tis. km. A nezdá se mi, že by se zrovna měly takhle zkroutit po jednom větším bržděním. Vždyť jsem je měnil nedávno
Optimismus pramení z nedostatku informací 

Tak jsem byl dneska v servise, vyměnili brzdovou kapalinu, mám špatnou manžetu vzadu, na kotouče neřekli nic. Akorát nemám sportovní desky k těm kotoučům. Měl jsem je k nim objednané, ale došly jiné (trošku jiné uchycení), tak mi v servise dali (o tomhle jsem se samozřejmě dozvěděl až mi auto dávali zpátky) jiné jak se to celé měnilo. Trošku mě zaráží, že kdyby to bylo těma deskama, tak to dělá hned a ne po nějakých ujetých kilometrech, ne? Může to být fakt tím?
Renault 5 GTE, Alfa Romeo 156 2.4 JTD