Grafika do AGP?
Moderátor: Rudi
Grafika do AGP?
Jakou grafiku bych měl koupit do svého stařečka? Jde o čistokrevné P4 2,4GHZ (socket 478), 1GB RAM, nějaký disky, nějaká mechanika, momentálně jedu na GeForce4 Ti4200 128MB a už to opravdu přestává stačit, do X1950 se mi moc nechce, je to zbytečnej balík, spíš se rozhoduju mezi X1650PRO 256MB DDR3 a Nvidia 7600GS 256MB DDR3 které jsou cenově hodně srovnatelné ale údajně se ta 7600GS dá líp nataktovat, takže fakt netuším. Druhý důvod je že zvažuju nákup LCD panelu a nevím nevím co by moje Ti4200 říkalo na 22" wide 

Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW
Re: Grafika do AGP?
7600gs ddr3 agp mam.
1280*1024 to este zvlada, ale na 22" uz to moc vesele nebude. ale zalezi co chces hrat...
povodne takty som mal 450@1100 a beham na 550@1400
maximum co da jadro je cca 575, pamet som cez 1400 ani neskusal.
na tu x1950 by ti uz moc nestacil zbytok zostavy
1280*1024 to este zvlada, ale na 22" uz to moc vesele nebude. ale zalezi co chces hrat...
povodne takty som mal 450@1100 a beham na 550@1400
maximum co da jadro je cca 575, pamet som cez 1400 ani neskusal.
na tu x1950 by ti uz moc nestacil zbytok zostavy
Re: Grafika do AGP?
zalezi co chces hrat.
hl2 ide na full v pohode, na hl2 ep1 s hdr uz sem tam nestaci
oblivion celkom fici, ale o full detajloch si mozes nechat snivat. a tam moc vysoky framerate az tak nutny nieje
na doom3, quake4 grafika staci na full, ale engine je naprd takze to nikedy strasne zalaguje (take nestandardne cisnnosti ako otvaranie dveri :-/ ) prey na tom istom engine ide uplne perfektne
stalker sa dal tiez celkom obstojne rozhybat
richard burns ralley ide 70-100fps, rfactor pri zobrazneni vsetkych oponentov seka
gta-cka tiez uplne s prehladom
to je tak setko co ma napada
u mna to stale skorej brzdi procesor (sempron 2800+) nez gpu
a napr pri stalkerovi ale citelne chyba ramka. tam je 1GB malo
edit: ked som sa rozhodoval tak co som pozeral testy 1650 a 7600 bola zhruba rovnako vykonna. raz o kusok jede, raz o kusok druhy...
ja som spokojny, a ked nebudes cakat ziadne zarzaky, budes aj ty
hl2 ide na full v pohode, na hl2 ep1 s hdr uz sem tam nestaci
oblivion celkom fici, ale o full detajloch si mozes nechat snivat. a tam moc vysoky framerate az tak nutny nieje
na doom3, quake4 grafika staci na full, ale engine je naprd takze to nikedy strasne zalaguje (take nestandardne cisnnosti ako otvaranie dveri :-/ ) prey na tom istom engine ide uplne perfektne
stalker sa dal tiez celkom obstojne rozhybat
richard burns ralley ide 70-100fps, rfactor pri zobrazneni vsetkych oponentov seka
gta-cka tiez uplne s prehladom
to je tak setko co ma napada
u mna to stale skorej brzdi procesor (sempron 2800+) nez gpu
a napr pri stalkerovi ale citelne chyba ramka. tam je 1GB malo
edit: ked som sa rozhodoval tak co som pozeral testy 1650 a 7600 bola zhruba rovnako vykonna. raz o kusok jede, raz o kusok druhy...
ja som spokojny, a ked nebudes cakat ziadne zarzaky, budes aj ty

kup tu, ktora ide lepsie pretaktovat...iwi píše:Právě že z těch testů už mi hrabe, je to jak píšeš, v jednom testu vede 7600gs v druhém 1650 no peklo. Jde mi třeba o hry typu MOH Airborne, Bioshock a pod..... Zatím to spíš vypadá na tu ATI

ale obavam sa ze pri naozaj novych tituloch (=bioshock) bude aj tak limitovat zbytok zostavy.
skus zohnat ludi ktory maju podobne CPU ako ty a popytat sa na 7600 aj 1650
napr na overclocking4um

na druhu stranu, pretaktovanie ti pri najnovsich hrach tiez moc nepomoze. tam ide o jadro a pocet PS, VS a ROP...
GReddy: zvlastne. nebol ten x1650 nahodov s ddr2 pametami ?
ano byl..rikal jsem si ze nema cenu vrazet do sestavy 3 roky stary ddr3 kdyz by to mozna ani deska nepropustila.ale proste sem cekal nejaky nepatrny zlepseni kdyz jsem mel radeona 9800pro 128mb a 512DDR ram a ted mam 2x 512DDR a his x1650pro 256mb ddr2JonnY píše:kup tu, ktora ide lepsie pretaktovat...iwi píše:Právě že z těch testů už mi hrabe, je to jak píšeš, v jednom testu vede 7600gs v druhém 1650 no peklo. Jde mi třeba o hry typu MOH Airborne, Bioshock a pod..... Zatím to spíš vypadá na tu ATI
ale obavam sa ze pri naozaj novych tituloch (=bioshock) bude aj tak limitovat zbytok zostavy.
skus zohnat ludi ktory maju podobne CPU ako ty a popytat sa na 7600 aj 1650
napr na overclocking4um![]()
![]()
na druhu stranu, pretaktovanie ti pri najnovsich hrach tiez moc nepomoze. tam ide o jadro a pocet PS, VS a ROP...
GReddy: zvlastne. nebol ten x1650 nahodov s ddr2 pametami ?
to bude v tych ramkach, inac to nevidim ...a ci ti behaju ddr2 na 800mhz, alebo ddr3 na 1400, to je sakra rozdiel.GReddy píše:ano byl..rikal jsem si ze nema cenu vrazet do sestavy 3 roky stary ddr3 kdyz by to mozna ani deska nepropustila.ale proste sem cekal nejaky nepatrny zlepseni kdyz jsem mel radeona 9800pro 128mb a 512DDR ram a ted mam 2x 512DDR a his x1650pro 256mb ddr2
ale aj tak "na shejdroch" by mal byt ten vykon vyssi.