Jak začít? - mám sen - udělat Ford Transit s motorizací Scorpio 2.9 EFI v automatu.
Co není pro mě problém: Nainstalovat motor, zprovoznit. (teď jsem tam měl VW 1,9tdi z čistě praktických důvodů)
Nyní praktické důvody ustoupili mým představám o autě, ale v podstatě jsem zjistil, že nevím jak se do toho pustit.
Co je pro mě problém: Vytvořit konečnou představu auta - vysvětlím: Když vidím udělaný auto, vím přesně co se mi na něm líbí a co ne. Pokud mám ale vymyslet svoje auto, napadaj mě uplný kraviny. Jediný co mám je představa, kterou můžu popsat, ale nedokážu jí nakeslit, nebo nějak uvést na papír a problém je, že se bojím cokoliv udělat když nevím, jak to bude vypadat celkově.
Pokud bych to měl popsat: Chci naprosto decentně vypadajícího transita, který na první pohled zaujme, i když nebude hned zcela jasné čím. Barva zatím není upřesněna, představa je něco hodně světlého, možná i bílý. Velikost a šířka ráfků bude limitována pouze finančními možnostmi, nízkoprofilové pneumatiky, snížený podvozek. Nemám absolutně představu, co se seriovýma nárazníkama, a případnýma navazujícíma prahama, lemama. Světla? co se snimi dá udělat? samo čirá optika by byla něco, ale jaké jsou možnosti?? Interiér bych chtěl hodně zkulturnit, tam bude asi nejvíc práce, chci udělat vše, včetně stropu, líbyla by se nějaká kůže, koženka, samo doladěné do stylu a barvy karoserie. V e snech je zahrnuta i audisestawa a pokud opět finanční možnosti dovolí i velká plochá obrazovka(ale to už předem vím, že bude ztracený). Nutno podotknout, že auto bude využíváno na normální ježdění, vožení dětí do školy, ježdění v zimě do práce, takže praktická stránka věci musí být zachována.
Ještě bych se rád prásknul, že jsem naivní nováček, aby mi to tu někdo nemusel opatrně naznačovat