Takze vec sa ma tak, som verny Alfe 75, len ona mne dako nie

Mam modru 75ku, ktora mi normalne jazdila, no pridrel som motor, pravdepodobne dobre nemazala, pripadne praskol blok motora/tesnenie pod hlavou, alebo vlozka motora... To je jedno, proste bola funkcna a na diely ostala...
Doniesol som druhu cervenu, vymenil som z modrej rozdelovace, auto nastartovat neslo, az ked sme ho DLHO roztahovali druhym autom, tak naraz strebla do vyfuku a uz islo ako tak... Potom na druhy den, startujem, nejde. Roztiahol som s autom chytilo sa... Zvuk motora normalny docela, tah ma tiez... Potom mi mys prehryzla kable a vyhorela mi v oblasti motora, zhoreli len kable, vymenil som ich z modrej. Alfa potom nesla, brat ma rozhtiahol druhym autom a znova to slo. Isiel krasne, bol teply motor, vypol som, za tepla nastartoval, znova siel, chytila bezproblemov.
Na druhy den rano > dnes, nastartujem, nastartovala, prejdem asi 50 metrov, auto pocukava, zrazu DYM, neviem co to je :/ Z vyfuku. Skusal som prehodit vahu vzduchu, baterku a teraz, roztahovali sme to, asi 10 minut na rychlosti stale nic

A teraz, ked chcem startovat, tak nastartujem, motor sa pretoci asi dvakrat, odpali a zhasne. Tak to spravi STALE DOKOLA. Nastartujem, odpali, zhasne. Ked sa dotknem plynu tak to hned udusi...
Ja viem, ze toto je mimo uplne, ale nemoze toto robit NAFTA? Ze mi to odpali a potom hned zdochne? Ked roztahujem auto tak len odstriela odpali. Lebo dal som kupit bratovi benzin a podla mna to tak moc nevonalo ako benzin, skor ako nafta, tak som to kopol do auta :/ Ako to zistim pllls. Asi zajtra vypustim nadrz a natankujem aspon 10-20L benzinu co to povie. Co vy na to? Ale ide mi o to, ze to vlastne ODPALI ale potom hned SKAPE.
Viem, ze som to pomotal, snad sa z toho vymotate. Btw prehodil som aj radio B)