Mám tady nějaké informace pro lidi co maj 4vál a pořád tady vyzdvihují
V power .....
Dělám teď na diplomce a máme na škole fakt machra přes motory a veskrze celou silniční dopravu.... A tak jsem se dostal k pracem z předchozího ročníku
A oni naměřili při pokusech (Diplomová práce) na několika různých automobilech s různými motory (všechny 4 válce) vliv paliva s vyšším oktanovým čílsem na reklamou slibovaný nárůst výkonu a zlepšení emisních poměrů atd,atd....
No a výsledek byl takový,že veskrze všechny 8v motory nezaznamenaly téměř žádný nárust sebemenšího výkonu (v řádech několika desetin %) U 16v motorů byl nárůst do 4-5% a největší nárůst zaznamenalo BMW a to necelých 8%....
Emise byli u všech vozidel téměř na stejné jako při ježdění na 95 Natural.
A z měřených benzínu dopadl naprosto katastrofálně právě Shell V-Power. Jediné palivo které zanamenalo alespoň minimální nárůst výkonu u všech zkoušených vozidel byl Blue Octans!!!
A vězte, že analýza byla opravdu objektivní a zakládá se na faktech
to jsem jen chtěl doplnit ke kdysi probíraným vlastnostem zmiňovancýh pohonných hmot
( Navíc se zjístilo, V Power postrádá kvalitu díky tomu, že je v nádržích jednotlivých čerpacích stanic prostě dlouho ) - tohle už jsem nestudoval tak dopodrobna,tak nic víc k tomu neřeknu