Pomoc v zapojení - rádio vs 5k zesilovač

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Pomoc v zapojení - rádio vs 5k zesilovač

Příspěvek od CharlieCh »

Zdar chlapi, minule jsem se vás tady viewtopic.php?t=55404&postdays=0&postorder=asc&start=32 vyptával na zesilovač a posléze na SW. Jak někde podotknul Cenda, něco jsem došetřil a pořídil jsem od ALLa jím navrhovaný Radical Aurio RA10W. Nyní již mám téměř dokončenou vestavbu v kufru, aparatura je ready ale vyskytl se mi další problém (?) - rádio Pioneer DEH-P4800MP, 2 páry nízkoúrovňových výstupů, první buď SW, nebo zadek, druhý předek. Zesilovač Xetec Gravity 5G900, na něm 3 páry vstupů, přepínač 2k, 4k, 6k. Ať zapojuju, jak zapojuju, nejsem schopen při 2 párovém RCA kabelu dostat zvuk ze všech pěti repro, vždy jen předek+SW, nebo zadek+SW, nebo předek+zadek bez SW. Tuším, že budu potřebovat "rozdvojku", ale možná jsem jenom nedošel na tu správnou kombinaci přepínače (vstupů?) 2k, 4k, 6k. Jediná kombinace, kdy hraje všech 5 repro je přepínač do polohy 2k, ale to se mi zase nelíbí, protože pak nevyužiju fader a možnost rádia ovládat SW. Takže Borci, raďte. Dík
Pozn: prosím, neraďte mi, ať vyměním rádio - nevyměním, pač už by mě asi moje ta o hodně větší polovina odstřelila, i když nemá flintu :D

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc v zapojení - rádio vs 5k zesilovač

Příspěvek od Cenda »

Nikdy jsem to nevyuzil, ale pri prepnuti na 4k by mel signal do SW jit z jednoho ze vstupu a samotna hlasitost SW byt ovladana dalkou. Je mozne, ze musi byt dalka pripojena a pak ti bude hrat i SW. Tu jsi u toho mel, nebo ne? Mozna ji mam jeste doma, musel bych se podivat.
pouze "hifík"

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Vůbec nic, holý zesík, komě jednoho šestihranu na odmontování vrchního panelu

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

hmm. Az dojdu dom, tak se po tom podivam. I kdyz si nejsem jistej, jestli fungovala. Kdyztak bych ti na vyzkouseni pujcil jinou, v tom by snad nemel byt problem, nebo se zkus nekde v okoli porozhlednout, jestli ji nekde nekdo ma.

Ivane, nezkousel jsi nekdy kompatibilitu standardnich DO SW u ruznych vyrobku? Treba Eyebrid vs. DLS a pod., pripojeni RJ 45 (sitovy kabel)
pouze "hifík"

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Jasan, zatím dík. Jediný problém - zatím se v okolí vůbec neorientuju, teda co se carhifistů týká...

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

kdyztak mi ve ctvrtek vecer pro jistotu pisni sms, abych si vzpomnel. musim dodelat auto na MCR, takze toho budu mit vic.
pouze "hifík"

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

OK, moje paměť už taky ovšem není to, co bývala dřív, ale zkusím to.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Cenda: nezkoušel. Zatím mě to nějak nenapadlo poněvadž, jak víš, dělám jen nové věci a ty mají vlastní DO. Snad jen jednou jsem byl pověřen sehnat dálku a kabel k našemu zesíku koupenému z druhé ruky což se naštěstí podařilo. Nijak to neřeším.

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

me to jen napadlo, jestli s tim uz za tebou nekdo neprisel a nezkouseli jste to. Sam tohle DO nepouzivam. Zkusim se zeptat na AHC.
pouze "hifík"

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

kompatibilita nebude protoze ty zesiky budou mit jiny hodnoty potenciometru u dalek nechci to tvrdit na 100% ale budou jiny ale kdyz se pouzije potak z vetsim odporem nemuze to byt na skodu jen bude skrz delku drahy horsi citlivost v pomeru pooteceni

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

v tomhle pripade staci jen na vyzkouseni, mam jeste dalku od a6, ale abych mu ji neposilal zbytecne. Tu od xetecu mu pak klidne necham, at si ji da opravit.
Ze bude mit potenciometr jinou charakteristiku je dost pravdepodobne.
pouze "hifík"

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Takže, Borci, dneska s návodem na rádio v ruce dokud světlo pozdního odpoledne stačilo, jsem laboroval a alaboroval a vlastně jsem nepřišel vůbec na nic nového, což mě, vystudovanému elektrotechnikovi, nejde vůbec na rozum, jak se to nelogicky chová. Jediné funkční schema je přepínač na 2k, pak hraje vše, ale veškeré přednosti rádia jsou v čudu.

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Tak jsem se konečně dneska chytil za nos a narychlo jsem spíchl rozdvojky na RCA kabel, přepínač do polohy 6k a světe div se, je to tady. Konečně můžu ovládat SW pohodlně z rádia, pouze fader mezi předky a zadky je holt potřeba štelovat ze zesáku, ale co už, je to daň za dva páry výstupů na rádiu. Takže teď mám ještě dotaz na ALLa, můžeš mi, prosím tě, doporučit nějaké rozdvojky, kvalitou úměrné k mému RCA kabelu? Dík CharlieCh.

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

co mas za signalovky?

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Obyčky, ze sady ACR, 2x stíněné.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Můžu. ACR HKAB03YM. Řekl bych, že jsou maličko lepší než kabely ze sady.

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Jak se domluvíme? Hodíš mi je poštou na dobírku?

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“