ozvučnice: tuba nebo box???
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
-
- Kontaktovat uživatele:
ozvučnice: tuba nebo box???
Potřebuju nutně poradit....pořídil jsem VEHICLE Subwoofer 12", Sesitivity: 89 DB, Impedance: 4 OHM, PWR Handling: 400 W, Magnet: 50 OZ. A chtěl jsem vědět, zda by mi někdo nemohl poradit jak s ozvučnicí? Má to být klasická (válec) tuba nebo to mám utopit do boxu? Potřebuju vědět, jaké rozměry má ta bedna mít, do které ten basák dám? Věděl by někdo podle těch údajů, co jsem udal jaké rozměry má mít a kolik litrů má být objem??? Snad mě chápete, díííík moooc za rady a porady....klidně na mailíka.... 

Re: ozvučnice: tuba nebo box???
Určitě bednu. Z těch údajů, které jsi napsal ti nikdo neporadí. Pokud víš tak napiš TS parametry wooferu. Měly by být v manuálu. Tamtéž by mohlo být doporučení výrobce na konstrukci ozvučnice a její objem. Pokud nic z toho nevíš zkus napsat výrobce a typ wooferu. Třeba se podaří parametry dohledat.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak ten basák je VEHICLE - typ: VSL - 304, no ale nasel jsem na netu tohle a asi uz tam jsou i ty udaje s ozvucnici...jen se chci zeptat jeste, co znamena BASSREFLEX?
http://www.rapid-autohifi.com/store/goo ... le_VSL_304

-
- Kontaktovat uživatele:
a mám jeste jeden dotaz tykajici se bassreflexu....takze jaky je rozdil mezi uzavrenou ozvucnici a s bassreflexem? co je lepsi - uzavrena nebo ozvucnice s bassreflexem? bylo mi receno ze bassreflex basuje vic jak uzavrena ozvucnice....rady bych aby to bassovalo radne a jak se slusi a patri...dik za rady....
Robo píše:jen se chci zeptat jeste, co znamena BASSREFLEX?
nátrubek fázově posouvý zvuk zpět o 180° ze zpětného rázu reproduktoru.MComb píše:Bassreflex je plastový nátrubek
Vvzářený výkon pak bývá asi 3x větší než bez něj.
Uzavřená ozvučnice, záleží na velikosti, je výborná pro nejnižší frekvence, ale pro zvětšení hlasitosti se musí použít většího výkonu subwooferu
- iMartin
- Kontaktovat uživatele:
Zas to nepřeháněj, basreflex přidá jen 3 dB v hodně úzkým pásmu, na který se naladí.Floppy píše: Vyzářený výkon pak bývá asi 3x větší než bez něj.
Takže 2x a jen na frekvencích okolo naladění (ladí se podle objemu bedny, jeho průměru a délky, nejlíp programem.)
A taky pod frekvencí naladění BR amplituda celý bedny klesá rychlejc než u uzavřený, protože tam už BR zase vyzařuje blíž k protifázi proti repráku, takže tam se ten akustickej tlak vyruší.
- Celica2.0GTI
Tos nemyslel vazne ze uzavrenka je vyborna na nizke frekvence?Floppy píše:Robo píše:jen se chci zeptat jeste, co znamena BASSREFLEX?nátrubek fázově posouvý zvuk zpět o 180° ze zpětného rázu reproduktoru.MComb píše:Bassreflex je plastový nátrubek
Vvzářený výkon pak bývá asi 3x větší než bez něj.
Uzavřená ozvučnice, záleží na velikosti, je výborná pro nejnižší frekvence, ale pro zvětšení hlasitosti se musí použít většího výkonu subwooferu