Wifi síť II.

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

a teď rada pro mě mám to samý - akorát mám wifinu, která jde do routeru a z toho vedou 3 kabely k PC, ještě jeden port je volnej...vzhledem k tomu, že bych chtěl na zahradě a terase chytat net a neběhat tam s kabelem, co pro to? pořídit ještě jeden router, kterej ten signál bude vysílat do okolí :? a jak je těžká montáž?
thx 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Rudi píše:a teď rada pro mě mám to samý - akorát mám wifinu, která jde do routeru a z toho vedou 3 kabely k PC, ještě jeden port je volnej...vzhledem k tomu, že bych chtěl na zahradě a terase chytat net a neběhat tam s kabelem, co pro to? pořídit ještě jeden router, kterej ten signál bude vysílat do okolí :? a jak je těžká montáž?
thx 8)
Router nepotřebuješ, protože ho už máš. :D Stačí ti úplně nejlevnější Wifi AP, které seženeš. 8)
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Anděl píše:
Rudi píše:a teď rada pro mě mám to samý - akorát mám wifinu, která jde do routeru a z toho vedou 3 kabely k PC, ještě jeden port je volnej...vzhledem k tomu, že bych chtěl na zahradě a terase chytat net a neběhat tam s kabelem, co pro to? pořídit ještě jeden router, kterej ten signál bude vysílat do okolí :? a jak je těžká montáž?
thx 8)
Router nepotřebuješ, protože ho už máš. :D Stačí ti úplně nejlevnější Wifi AP, které seženeš. 8)
takže třeba toto? http://www.okcomputers.cz/edimax-br-6204wg/d-54600/
VW - Very Wonderful

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Rudi píše:
Anděl píše: Router nepotřebuješ, protože ho už máš. :D Stačí ti úplně nejlevnější Wifi AP, které seženeš. 8)
Takze treba toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UD0UBEQZ

V podstate vezmes ten novej AP, das nekam do baraku abys chytil signal na zahrade a spojis ho kabelem s tim volnym konektorem v routeru. Nevim jiste, jestli nebude potreba ho prepnout do rezmu bridge, kazdopadne radsi kup AP co to umi (ten v odkazu ano).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Beaver píše:
Rudi píše:
Anděl píše: Router nepotřebuješ, protože ho už máš. :D Stačí ti úplně nejlevnější Wifi AP, které seženeš. 8)

V podstate vezmes ten novej AP, das nekam do baraku abys chytil signal na zahrade a spojis ho kabelem s tim volnym konektorem v routeru. Nevim jiste, jestli nebude potreba ho prepnout do rezmu bridge, kazdopadne radsi kup AP co to umi (ten v odkazu ano).
8) super díkys, tak do měsíce to asi začnu řešit, doufám, že se nebude se signálem problém přes stěny :wink:
VW - Very Wonderful

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Podle poctu sten a jejich sily :lol: Pokud se chces v pohode dostat na web ze zahrady nebo terasy, je nejlepsi AP umistit nekam za okno.

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

Rudi píše:
Beaver píše:

8) super díkys, tak do měsíce to asi začnu řešit, doufám, že se nebude se signálem problém přes stěny :wink:
kdyztak se k tomu APcku da dokoupit silnejsi antenka - uplne stejna jako k tomu davaji, ale vetsi (my berem treba 9dB - http://asm.inshop.cz/inshop/scripts/det ... mID=612142 )
Ford Focus II '06 1.6i... mrtka lina
exauti | Civic 5G 1.5i sedan | Civic 5G 1.6 VTEC hothatch

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

trochu jsem rozdělil původní téma bo je to aktuální a aby se to nepletlo.
Takže mám doma tendle router http://www.wifi-site.cz/LCS-Broadband-r ... ss/i20850/
a k tomu, když koupim todle APčko http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UD0UBEQZ, co mi doporučil Beaver,
případně kvůli lepšímu signálu aj anténu http://asm.inshop.cz/inshop/scripts/det ... mID=612142 , kterou doporučil vagi, tak by to mělo aj prakticky chodit :) :? bude to v baráku na půdě, přes jeden strop to půjde do pokojů, kterej není ani betonovej.

a wifi kartu by jste volili spíš do USB nebo do PCI :) mě by skoro kvůli úspoře místa vyhovovala USB :wink:
VW - Very Wonderful

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

Beaver ma s timhle AP nejaky zkusenosti? ja konkretne s timhle ne, ale s par produkty od tp-linku a hrozny shity..

jinak bacha na umisteni AP na pude, ponevadz a protoze pod nim signal nebude.. znas to rceni ze pod svici je tma, tak nejak fungujou i tyhle vsesmerovy antenky :wink:

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

jo a PCI vs USB.. zalezi jak dobrej bude ten signal.. nektery PCI karty dodavaji s antenkou na prodluzovacim kabelu, tak to v pripade slabsiho signalu trochu pomuze
v pripade USB vetsinou neni moznost ext. antenky

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

vagi píše:Beaver ma s timhle AP nejaky zkusenosti? ja konkretne s timhle ne, ale s par produkty od tp-linku a hrozny shity..

jinak bacha na umisteni AP na pude, ponevadz a protoze pod nim signal nebude.. znas to rceni ze pod svici je tma, tak nejak fungujou i tyhle vsesmerovy antenky :wink:
tak to jsi mě docela dostal, tak teď docela váhám, jestli to zkusit nebo ne, zkusim se tady zejtra stavit u wifi poskytovatele, jestli by to nechtěl u mě vyzkoušet :lol:
VW - Very Wonderful

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

musel bys to dat nekam na kraj.. ne primo doprostred.. nebo tam na to muzes napojit treba sektorovou antenu a polozit ji..
Přílohy
4rudi.GIF
4rudi.GIF (8.48 KiB) Zobrazeno 1250 x

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Wifi síť II.

Příspěvek od Rudi »

:smich2: masakr obrázek, thx :smich2:
VW - Very Wonderful

Beaver

Příspěvek od Beaver »

vagi píše:Beaver ma s timhle AP nejaky zkusenosti? ja konkretne s timhle ne, ale s par produkty od tp-linku a hrozny shity..
V jakým smyslu shity ? Pro to domácí použití by to mělo být OK, pokud teda nemá nějakej superslabej signál nebo netrpí špatným firmwarem (což jsem už viděl u jednoho AP, kterej pravidelně jednou za týden zkolaboval a přestal fungovat, dokud se neprovedl ON/OFF).

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

Beaver píše:
V jakým smyslu shity ? Pro to domácí použití by to mělo být OK, pokud teda nemá nějakej superslabej signál nebo netrpí špatným firmwarem (což jsem už viděl u jednoho AP, kterej pravidelně jednou za týden zkolaboval a přestal fungovat, dokud se neprovedl ON/OFF).
vsechny aktivni wifi prvky maji obcas vypadky a je potreba je restartovat, ale levny AP prave vypadavaj a musej se restartovat casto a pokud bude nekde na pude, tak to nejspis bude vadit ho minimalne jednou tydne chodit restartovat..
ja mam zkusenosti s pcmcia kartou tp-link ktera mela casty vypadky a s adsl routerem kterej zaboha nesel nastavit, pak jsem jsem ho vezl na reklamaci a na reklamacnim meli tp-linku plny regaly :D

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

S TP linkem taky nemám nejlepší zkušenosti, brali jsme od nich obyčejné LAN karty a nebyla to žádná výhra, takže jsme se vrátili nazpět k Micronetům, jinak co se AP týče používáme buď ovislinky nebo Straightcory.
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

takže když vsadim na "jistotu", tak něco takovýho http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34033 bo takovýho http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34039
VW - Very Wonderful

Hanuš

Příspěvek od Hanuš »

kdybych mel udelat hot-spot s AP za nizkou cenu, tak jdu do tohoto:
http://www.ab-com.cz/?cls=stoitem&stiid=9027
mam s nimi dobrou zkusenost, kdyz jeste byla WIFI v zacatcich, tak se pouzivala tato krabka jako v AP-mode.. nyni se nasazuje vsude jako APclient a jeho chipset zvlada i slaby signal bez vypadku.. Ty OVISY taky nejsou spatne,hlavne pak mit dobrou antenu na propaleni zdi v baraku.

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak v tom případě bych se přiklonil taky k Edimaxu, s tím jsem problém nikdy neměl, doma mám ostatně PCMCIA Edimax WiFi síťovku.

JirkaT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

Ja mam doma sit ze dvou AP D-link 900/velky dum,velka zahrada/ a chodi mi to super..a v dome to mam na pude,takze takove nejake reci,ze na pude to nejde je pekna blbost.. 8) 8)

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Edimax je good, s D-likama taky nemám nejlepší zkušenosti

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

JirkaT píše:Ja mam doma sit ze dvou AP D-link 900/velky dum,velka zahrada/ a chodi mi to super..a v dome to mam na pude,takze takove nejake reci,ze na pude to nejde je pekna blbost.. 8) 8)
klidne se s tebou budu hadat, ale blbost to rozhodne neni.. kdyz das na pudu ap a hned pod nim treba 3-4m budes chytat signal, tak tam bude hodne slabej.. ver mi, nakej ten patek uz wifiny delam

s edimaxem nemam spatny zkusenosti, urcite to bude lepsi volba nez tp-link.. s d-linky moc zkusenosti nemam, ale co jsem se bavil s lidma z czfree.net, tak maj na nich postaveny nektery spoje, takze si myslim, ze by taky nemely byt problemy

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Předělávali jsme spoje postavené na D-link AP a předělávalo se to hlavně proto že to bylo obrovsky nespolehlivé, věčně se to kousalo a pod. Vyměnilo se to za mikroPC a je klid ;-)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

konečně se objevuje volnej čas, tak začínám nakupovat matroš
možná do konce tejdne budu mít toto
OvisLink WL-5450AP 802.11g AP/Bridge/Repeater/Client,SMA
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34033

tak to o víkendu zkusim a případně pak pořídim ještě anténu, kdyby byl nic moc signál

a zároveň se tu naskýtá druhá otázka, teoreticky bych nemusel strkat ani APčko na půdu, ale klidně k sobě do pokoje. Jde mi ale pak o to, zda by signál prošel na všechny místa - jak na terasu a obýváku, tak aj do druhýho pokoje :?

Obrázek
první možnost červeně, druhá modře
VW - Very Wonderful

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Myslím že i z té první varianty by byl signál dostupný ve všech místnostech, ale není nic jednoduššího než to testnout ;-)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Modrá varianta vypadá OK. Pokud by to mělo problém se signálem, přemístil bych AP někam doprostřed podlaží, třeba našrouboval na strop (pokud to nebude vadit) a použil AP co má dvě anténky - druhou odmontoval a prodloužil kabelem někam ven, aby šlo surfovat i ze zahrady.

vagi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vagi »

tak tak.. normalne to vyzkousej.. nejlepsi varianta by byla to dat na tu chodbu doporostred, ale zas aby byl signal i venku.. pripadne se da dokoupit silnejsi antenka

Marda106
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marda106 »

no ja doma pouzivam AP od TP-LINKU problem neni mam ho v pokoji v patre a pocelem byte v pohode signalek a vsude to jede..
jinak uz jsem v praci namontoval par AP pro klienty a ted kdyz jsem jel okolo domu jedne pani tak signal z jejiho AP byl i 20m od domu..
Obrázek
Peugeot 205 GTI GRIFFE - rebuild start
Skoda Roomster 1,2HTP - sluzebni otrok
Klub pro fanoušky Peugeot 205 http://www.peugeot205club.com/

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

tak zatim jsem to šoupl dolu a maximálně v pohodě, akorát nemám signál v garáži :lol: ale jinak po zahradě a terase jo, teď ještě musim udělat nějaký zabezpečení tý sítě...
VW - Very Wonderful

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Můžeš udělat kombinaci několika zabezpečení, ideálně 128itové šifrování pomocí WEP klíče a filtrování povolených MAC adres 8)

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“