Pomoc s motorem... chcípá na volnoběh za tepla...
Moderátor: Idaho
Pomoc s motorem... chcípá na volnoběh za tepla...
Zdravím
Prosím o pomoc...
Mám Renault lagunu I 1.8, rok 95 s LPG... mám jí asi měsíc...
Když auto stojí dýl, cca dva dny v tomto počasí, auto nastartuji v pořádku, jede dobře dokud se motor nezačne zahřívat.
Když je mezi čtvrtkou a půlkou (normální teplotou) a někde vyřadím na neutrál, chvilku je to v pohodě, pak začnou otáčky kolísat a sice se motor snaží to udržet, ale chcípne... (ani přidání plynu nepomůže a motor se jakoby udusí...)... Motor pak cuká, netáhne a chcípá... když toto překonám a jedu dál a motor se zahřeje přesně na polovinu (provozní teplotu) je vše v pořádku... a pak i když se auto nechá půl dne, pak je to OK... už mi to udělalo asi 5x a takto se nedá jezdit... nevíte co by to mohlo dělat abych to odvezl do servisu a upozornit je co by to mohlo dělat... díky moc...
P.s... toto dělá jak na benzín tak i plyn
Prosím o pomoc...
Mám Renault lagunu I 1.8, rok 95 s LPG... mám jí asi měsíc...
Když auto stojí dýl, cca dva dny v tomto počasí, auto nastartuji v pořádku, jede dobře dokud se motor nezačne zahřívat.
Když je mezi čtvrtkou a půlkou (normální teplotou) a někde vyřadím na neutrál, chvilku je to v pohodě, pak začnou otáčky kolísat a sice se motor snaží to udržet, ale chcípne... (ani přidání plynu nepomůže a motor se jakoby udusí...)... Motor pak cuká, netáhne a chcípá... když toto překonám a jedu dál a motor se zahřeje přesně na polovinu (provozní teplotu) je vše v pořádku... a pak i když se auto nechá půl dne, pak je to OK... už mi to udělalo asi 5x a takto se nedá jezdit... nevíte co by to mohlo dělat abych to odvezl do servisu a upozornit je co by to mohlo dělat... díky moc...
P.s... toto dělá jak na benzín tak i plyn
Možná problém se snímačem teploty motoru (resp. vody) co posílá info do ECU. ECU potom špatně ovládá "sytič".
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Broky>>>[/b] Na 100% Máš v čudu benzínové čerpadlo... Tátá má tu samou Laguna, ale na béňo. Dělalo mu to samé... Prostě čerpadlo je už utahané... . Nový benzínoví modul tě vyjde na 10 000,- Ale na vrakáči určitě nějaké čerpadlo budou mít... Jinak Jestli jsi to auto koupil v ČR, tak máš nárok na reklamaci skryté závady. To znamená, že ti to buď nechá opravit původní majitel, nebo ti zaplatí opravu, nebo nu auto můžeš vrátit...
Dneska jsem jel autem jen nakloupit po dvou dnechc co stálo, nastartoval jsem v pohodě, jelo to dobře ale nechal jsem to před krámem a pak už jsem nemohl nastartovat...
Točilo to naprázdno... startoval jsem nejdřív na plyn, což se samo přepne na benzín a pak jsem to ručně přepnul na benzín a nešlo nic...
nakonec to asi po 10ti pokusek naskočilo ale bylo to o nervy... už nevím co by to mohlo dělat...
Točilo to naprázdno... startoval jsem nejdřív na plyn, což se samo přepne na benzín a pak jsem to ručně přepnul na benzín a nešlo nic...
nakonec to asi po 10ti pokusek naskočilo ale bylo to o nervy... už nevím co by to mohlo dělat...
- Celica2.0GTI
Re: Pomoc s motorem... chcípá na volnoběh za tepla...
no spis bych resil volnobeznej ventil popripade vahu vzduchu
-
- Kontaktovat uživatele:
koukals na svičky? mě to dělalo to samé a po vyměně je to super
RENAULT LAGUNA V6 24V 152KW SOUČASNOST peugeot 106 xi do města
Suzuki GSX R 750 W 144 koní
www.revilohifi.cz
!!!!!ano dělám chyby v pravopise sem dizlektik!!!!
Suzuki GSX R 750 W 144 koní
www.revilohifi.cz
!!!!!ano dělám chyby v pravopise sem dizlektik!!!!
Tak tak. Krokový motorek volnoběhu. Nevím jak to mají Renaulty ale u Oplů to dělá obrovskou paseku. Sám jsem si to zažil. Je prdel že přijedeš na světla a auto ti skoro chcípáCelica2.0GTI píše:no spis bych resil volnobeznej ventil popripade vahu vzduchu

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ