Pomoc při doplnění audia du auta

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
Scenic10

Pomoc při doplnění audia du auta

Příspěvek od Scenic10 »

Přemýšlím o přidání subwoferu do auta ,po výměně rádia a repro (Sony CDX GT-500,předek HERTZ DSK 165,zadek SpectronSPC 132DC)ve Scenikovi je už docela potřeba.Taky bych chtěl zabrat co nejmíň místa v kufru repro tak do rozměru 250 mm.Dělal už někdo subwofer do podlahy pro rezervu a jáké repro by bylo nejlépe použít.Rezervu bych otočil a nářadí dal jinde.Nebo malou uzavřenou bednu,kterou bych mohl v případě nutnosti odpojit a vydělat(není problém si ji doma vyrobit).Celé bych to krmil nějakým 2-kanálovým zesilovačem s možností zapojení do můstku.Taky jsem ještě přemýšlel tam vrazit 4-kanál a jet na to přední repro+subwofer. Taky nechci do toho dávat přehnaně moc velký peníz,ono i levnější věci dokáží udělat dobrý výsledek.Nejde mi tak o velké výkony ,ale o čistý srozumitelný poslech a ne nejaké tuc,tuc.Z toho už jsem vyrostl to vážně nepotřebuji.Předem díky za pomoc a odpovědi.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc při doplnění audia du auta

Příspěvek od pasaťák »

pokud chceš kvalitní zvuk, vřele ti doporučuji U-Dimension JR1004SW http://www.revilohifi.cz/product_info.p ... cts_id=719, ideální objem je 19l, dále nyní je i za velice zajimavé peníze dostupná kombinace Helix Dark Blue 12 + Helix Dark Blue TWO.. http://www.revilohifi.cz/product_info.p ... ts_id=1998
Sice to je 12ka, ale s ne moc velkou ozvučnicí, takže by nebyl problem s vyjmutím ven. Kdyby jsi chtěl ten 4ch, stačí se ozvat a domluvíme se..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

Scenic10

Příspěvek od Scenic10 »

Přemýšlel jsem o repro Hertz buď 200 mm nebo 250mm ty jsem našel za docela dobrou cenu a potřebují malý objem pro uzavřenou bednu.Taky by to mohlo pasovat vůči předním DSK.A zesilovač na to 2-kanál ten jsem našel i do 2 tisíc.Viděl jsem i set Magnat Ultra 3OO bedna s 30 cm repro a k tomu i zesák Magnat Ultra 200O za 3tisíce.Ale ta bedna je už na mě velká.Přemýšlel jsem i o aktivním ty ceny jsou někdě jinde i výkonem.Co vy na to.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Scenic je otevřený auto a pokud chceš jen doplnit basy s co nejjednodušší montáží při minimálních nárocích na zastavěný prostor viděl bych to ny malý aktiv Axton AB20A. Dá se to namontovat i tak, že použiješ zapojovací patici, do ktaré je přivedena veškerá kabeláž. Pro odpojení a demontáž tak stačí jen pár vteřin. Stejně ale myslím, že tohle nebude třeba. Je to prcek do kapsy a za tyhle peníze je excelentní. Je také třeba vzít v potaz to, že u toho aktivu je nejen dvacítka reprák ale že proti němu pracuje ještě stejná pasivní membrána což má na objem i hloubku basů poměrně zásadní vliv. Pokud bys měl natahanou kabeláž půjčím ti ho na vyzkoušení stejně jako řadu zesilovačů a subwooferů.
Tady je test toho aktivu.
http://autoaudio.wsc.cz/Testy/Axton/AB20A.jpg
Přílohy
AB20A.jpg
AB20A.jpg (86.23 KiB) Zobrazeno 1916 x

mega1

Příspěvek od mega1 »

All píše:Scenic je otevřený auto a pokud chceš jen doplnit basy s co nejjednodušší montáží při minimálních nárocích na zastavěný prostor viděl bych to ny malý aktiv Axton AB20A. Dá se to namontovat i tak, že použiješ zapojovací patici, do ktaré je přivedena veškerá kabeláž. Pro odpojení a demontáž tak stačí jen pár vteřin. Stejně ale myslím, že tohle nebude třeba. Je to prcek do kapsy a za tyhle peníze je excelentní. Je také třeba vzít v potaz to, že u toho aktivu je nejen dvacítka reprák ale že proti němu pracuje ještě stejná pasivní membrána což má na objem i hloubku basů poměrně zásadní vliv. Pokud bys měl natahanou kabeláž půjčím ti ho na vyzkoušení stejně jako řadu zesilovačů a subwooferů.
tak ten bych docela rada slysela v akci? rikas, ze zahraje dobre?
jsem mu chtela doporucit relativne maly woofer, ktery zahraje moc dobre ( http://www.auto-hifi-tuning.cz/store/go ... tmentID=22 ), ale tys me s temahle rozmerama fakt dostal :D

ovsem kazdy woofer se da zapojit tak, aby byl vyndavaci, ja to mam v aute taky tak..

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

V tom odkazu je US Blaster a tomu bych se vyhnul obloukem. Je ale fakt, že malých bedýnek je víc a jsou mezi nimi i velmi slušné kousky.
Ten Axton se díky svojí velikosti a ceně velice slušně prodává. Mimo jiné to znamená i to, že jsem měl možnost ho zkoušet i ve velkých a dobře odhlučněných sedanech jako sedmičkové bávo (2x), Omega nebo Superb. Za tu krabičku dám obě ruce do ohně. Pokud jde o poslouchání stačí mít natahanou kabeláž a stavit se. Na vyzkoušení ho půjčím každému kdo bude mít zájem. I jiný poslech je možný a dá se dohodnout. Dávali jsme to ke kámošovi do medvěda Sprintera a vešlo se nám to mezi sadadla. Po dohodě je možné vyzkoušet jak to hraje když bouchá uprostřed tak malého prostoru jako je v kabině téhle dodávky.

mega1

Příspěvek od mega1 »

All píše:V tom odkazu je US Blaster a tomu bych se vyhnul obloukem. Je ale fakt, že malých bedýnek je víc a jsou mezi nimi i velmi slušné kousky.
muzes mi prosimte rict, proc by se meli US-B vyhybat???
ja s nim mam dobre zkusenosti!

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Hmmm, zkus se zeptat obchodníků v jaké kvalitě se US-B dostává na obchody. Měl jsem toho pod rukama dost na to abych s touto značkou nechtěl mít nic společného. To pokud jde o kvalitu zpracování. Pokud jde o kvalitu zvuku tak třeba znám dost slušně tu jejich "vítěznou" oktávku. Nevím teda proč je vítězná ale je to tak. Skutečností zůstává, že je to zvuková katastrofa a kdo tvrdí, že není je buď hluchý nebo nikdy nic jiného neslyšel. Jako obchodník můžu prodávat co chci a každý dodavatel mi rád dodá. Mám vcelku jasno v tom proč US Blaster nechci.

mega1

Příspěvek od mega1 »

no jasne, ja jsem nechtela ale rict, ze je ta bedna od US-B nejlepsi na trhu, jen rikam, ze na ty rozmery a hlevne cenu, zahraje pekne :wink:

"viteznou Octavku" jsem neslysela - nemuzu soudit..

Scenic10

Příspěvek od Scenic10 »

Tak jsem si pořídil toho aktivního Axtona od Alla a musím potvrdit ,že ta bedna nemá chybu.To co tady All napsal je pravda ten subwofer na ty své rozměry ,je to opravdu prcek,hraje naprosto skvěle.Kdo potřebuje pouze doplnit basy a pojede zbytek na rádio tak je ten subik naprosto ideální ,komu se zdá ,že 70W RMS je málo tak ho můžu vyvést z omylu.I z téhle bedny je cítit jak ti bude se chvět sedačky ,ten kdo to neuslyší tak tomu neuvěří.Těď bych řekl ,že možná už je to rádio k tomu subíčku aji docela slabý,i když má 4x52W hudebních tj.asi 4x27 RMS (možná).Jinak musím Alla každému doporučit ,je to skutečně člověk ,který tomu rozumí a ví o čem mluví.Dokáže poradit a ne prodat za každou cenu jako někteří jiní. Takže dávám mu jedničku s hvězdičkou.(už má druhá zkušenost). 8) 8) 8)

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Díky za pochvalu :))
Dodal bych už jen to ... dočkej času jako husa klasu. Máš ho chvilku a až se rozehraje bude ještě o poznání lepší.

Scenic10

Příspěvek od Scenic10 »

Taky si to myslím ještě najít kompromis pro nastavení na jednotlivé žánry a to celé sladit dohromady.Potom to bude už hodně slušný. :kapela: Takže Alle ještě jednou díky. :rock:

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“