Zvláštní cvakání z motorového prostoru - Seat Cordoba
Moderátor: Idaho
Zvláštní cvakání z motorového prostoru - Seat Cordoba
Mám problém u Cordoby, r.v. 97, motor 1,6i kod AEE (dávali se i do Felicií, Octavék a Golfů) - po nastartování se z motorového prostoru ozývá nepříjemné cvakání, po ohřátí úplne ztichne. Jde to jakoby zespoda od motoru, ale po kontrole v servise se motor zdá být ok - na klice ani z pod víka ventilů to není. Tip byl původně na vlnovce u výfuku a nebo litinové svody (nemoc těchto motoru) - vše vyměněno a stále cvaká. Poslední tip je na spojku nebo převodovku ale cvakání se ozývá na neutrál i zařazenou rychlost a na sešlápnutí nebo vyšlápnutí spojkového pedálu nereaguje, se sešlápnutím plynu se intenzita cvakání zvýší. Nenapadne někoho něco než se pustím do tý převodovky...Díky za každý tip...
hergot, jsem to cele necetl, jen ten zacatek na me udelal ten dojem, ale ono to je stejne tezke presne urcit, aspon me prijde, ze kdyz cvaka neco u motoru, tak se to ten zvuk tak rozleha a odrazi, ze to nejde moc presne urcitGReddy píše:kdyz je to zespod a zpod vika ventilu to neni??
Mitsubishi Eclipse 92 - 2.0 16V - Denso Iridium Power - už jen motor
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor
Uvidíme co z toho poskládám
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor
Uvidíme co z toho poskládám

ta mas pravdu, taky sem si myslel ze to jsou ventily nebo vstriky, me pri akceleraci zacalo intenzivne neco cvakat tak sem si rikal proboha co to je za silenej zvuk.na neutral se to nedelo, jen s rychlosti a bylo to tim ze za katalyzatorem mi vyplivlo tesneni za 80kčChaindler píše:hergot, jsem to cele necetl, jen ten zacatek na me udelal ten dojem, ale ono to je stejne tezke presne urcit, aspon me prijde, ze kdyz cvaka neco u motoru, tak se to ten zvuk tak rozleha a odrazi, ze to nejde moc presne urcitGReddy píše:kdyz je to zespod a zpod vika ventilu to neni??
Hydroštely jsou OK, ventilové vůle zkontrolovány. Já vím, že je to těžký jen takhle podle popisu určit, ale díky za snahu. Jinak další zjištění po zahřátí cvakání zmizí, ale při akceleraci se stále ozývá něco jako intenzivní cvakání až skoro pískání, v momentě kdy pustím plyn nebo i jen uberu a motor není v tahu tak to okamžitě přestane. Že by něco v tom výfuku?Ale je komplet přetěsněn a vyvařen, tak nevím...
mi rekni ze kdyz se auto vezme na zvedak a nekdo v nem prida plyn ze nikdo neodhadne presne z ceho to je, alespon trochu kvalitni mechanik to musi vedet, jeste mi cvakaly nejaky prepazky v koncovym tlumici vyfuku ale to asi taky nebude ono, mozna nejaky tlumic nebo katalyzator..ale to by melo jit snadno poznat podle toho odkud zvuk vychazi
Koncový výfuk měněn za nový, auto samozřejmně bylo na zvedáku a poslouchalo se při všech možnejch situacích a fakt se na nic nepřišlo. Konzultovalo se i s mechanikem co dělá ve škodováckým servisu a zná tyhle motory a nic. Nevím třeba jinej mechanik bude přsně vědět co to je protože se s tím setkal,ale než abych je objížděl tak to zkouším tady jestli to už někdo neřešil. Jinak poslední tip ted vypadá na rozsypanou spojku...