MBC tlak turba

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

KaCzaba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaCzaba »

elviiis píše:
peugeot 405 píše:elviiis kolko by si chcel za to turbo a co to je vobec zac ??? ma to variabilnu geometriu??? moj ujo je fakt doby mechanik a bavil som sa s nim a hovoril mi ze dvihnut tlak na seriovom turbe neni problem a ze to v poho vydrzi aj 1.5bar :lol: Marcos: ako budem ovladat turbo s variabilnou geometriou lebo ujo hovoril ze potrebujem RJ aby snimala otacky a podla toho otvaralo turbo a potrebujem aj podtlak kvoli turbu. kedy chodis na icq???
Mno to turbo nema variabylné lopatky je nejni to PD je to klasika ale na silnější verzi kotky 81KW nebo základní motor audi a4

66KW a 81KW je TDi
74KW 85KW a 96KW je TDi PD

Za turbo i ze svodama chci 4000Kč radialní vůle nula axiální asi 0.4. Kámoš trochu tunil motor na kotce a tohle mu zbylo.
koukam jaxe v tec naftakach fakt vyznas...asi trosku vic vidis do foukanyho benzinu,ale o nafte radsi nic nepis prosim,nebo to dopadne jako uz v jinych tematech tady na TF.pises ze mas turbo z 81kW coz je geom.lopatek,a pak ze je to obtok a ze neni z PD.Meles paty prez devaty.
66kW motory mely nejdriv turba s obtokem,pozdeji mely uz motory 66 a 81 kW turba stejny tudiz geom.lopat.
PD otory sly az po techto motorech .poznas to dle kW vo ma 66 a 81kW jsou klasicky TDI,jiny se nedelali,ostatni jsou PD,bavis li se zase o koncernovejch motorech

KaCzaba
Kontaktovat uživatele:

Re: MBC tlak turba

Příspěvek od KaCzaba »

Idaho píše:no já když jsem zjistoval kolik plní 2,5td ve scorpiu tak budík ukazoval 1,8baru :( jezdil jsem potom na 2bary a jezdilo to nádherně.. chvíli než odešlo turbo..
shoda nahod nekdy slouzi v poho dal nekdy lehne,potvora.jezdil jsem rok a pul VNT15 predelanou na pretlakovou regulaci a misto puvodniho 1b sem tlacil az nekdy diky zatuhly regulaci i 1.7b,jinak 1.4 normos.a nijak sem motor nesetril.ale jak rikam,nekdy tak a jindy jinak.dobry je na 1.9 pouzit turbo treba z transportera,2.5 5V ktery samo o sobe v serii tlaci dost a ty ho vlastne da se rict setris,kdyz mu tlacis min nez v serii :idea: akorat trosku trva nez ho roztocis tema 4ma valcema no..

peugeot 405

Příspěvek od peugeot 405 »

Zaklad us mam kupil som budiky us davnejsie a budik tlaku turba mi ukazuje 0..8-0.9bar a motor je v dobrej kondicii dalsie upravy som este neaplikoval lebo je hlavne nedostatok casu a aj financii dufam ze sa to bude riesit us teraz v lete......chcem to v pohodke supnut na 1.5 bar s vymenou turba ale nedari sa mi zohnat nic poriadne......NEPOZNATE NIEKTO MARCOSA MAL NA PREDAJ JEDNO TURBO PRE MNA ALE US DLHO SA MI NEOZVAL PLS POMOZTE......VDAKA :lol:

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“