Zdravím Vás všechny. Potřeboval bych poradit. Sehnal jsem si starší kapotu, kterou jsem chtěl obrousit a dát do laku, ale teď jsem ji začal brousit a zjistil jsem, že se mi líbí jak je obroušená a krásně se leskne. Vypadá to jako hliník. Tak mě napadlo, že bych přiznal broušení a nahodil ji na auto jak je. Ale chtěl bych se zeptat na váš názor a hlavně jestli na tom bude držet nějakej bezbarvej lak, protože nechci aby z toho byl po pár týdnech rat. Tak co? Předem se omlouvám jestli tady už někde je takové téma, ale je tady toho tolik, že se to nedá všechno projít
a kdyz budes mit rezavou kapotu,tak to jako bude jako RAT?
hmm to jsem nevedel
jinak abych se drzel tematu,tak bych to rozhodne zkusil.Je jasne ze to za nejakou dobu zacle slizat,popripade to budes za nejaky cas opakovat (prebrousit,nalakovat)
hlavne aplikaci laku bych resil ihned po prebrouseni a dukladnem odmasteni.Snizit tim riziko,ze se do poru materialu dostane vlhkost
Naposledy upravil(a) SkejT dne 30 dub 2008 14:40, celkem upraveno 1 x.
jo nahod foto nemuzem ti rict, kdyz nevime o cem je rec
| http://krulis.net|dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....
Ale je to super nápad. Obruš to pořádně a zkus to co nejvíc vyleštit, hlavně nepoužívej hrubý šmirgly, vem 250tku nebo 4kilo pod vodou a sundej z toho veškerou barvu až na železo. Ale jestli je ta kapota někde kitovaná nebo zkřivená tak seš v piči.
Bezbarvej lak na tom bude držet dobře a když se pěkně stříkne (ne sprejem!!) tak to bude možná fakt pěkný...
Hlavně tan plech musí bejt dokonale čistej prostě jednolitá kovově lesklá plocha.
když bys tam nechal holý železo tak to nezrezne za tři tejdny ale hned
hlavne se s tim bude ve dne super jezdit s tou vylestenou kapotou, hehe. urcite se od toho bude odrazet slunko jak od zrcadla. na soukhar mozna, do provozu urcite ne, oslnoval by jsi sebe i ostatni kolem
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
Tak hliníková určitě není. Psal jsem, že vypadá jak hliníková . S broušením jsem už začal, ale je tam půl centimetru kitu a 3 původní barvy tak to jde pomalu. Prasklá naštěstí není, ale jsou na ní dva ďolíky a to by se možná dalo vyklepnout. Původně jsem ji, ale nechtěl leštit. Chtěl jsem tam nechat stopy od broušení, aby to vypadalo tak nějak surově.
Tak jsem se do toho dneska dal a tady jsou fotky. Předem říkám, že to není nic extra jen jsem to zatím nahrubo obrousil, ale pro představu to stačí.
Obroušená kapota
Se starou kapotou
A s vybroušenou kapotou
Takže co na to říkáte?
SUZUKI SWIFT 1,3GTi , 16V, 74kw --->> VW POLO 1,4MPI rok 2000 plná palba:)--->> KIA SOUL 1,6CRDi 94Kw Comfort plus
Jak jsem už psal, zatím je to nahrubo. Zítra se s tím zkusím jebat jemnějším smirkem do hladka. Jinak kapota je to druhá. Nejsem blázen, abych si zničil jedinou . Ty fleky tam jsou ještě od laku takže ještě moc nesuďte. Nakonec to možná nějak dopadne
SUZUKI SWIFT 1,3GTi , 16V, 74kw --->> VW POLO 1,4MPI rok 2000 plná palba:)--->> KIA SOUL 1,6CRDi 94Kw Comfort plus