zdravim,
mám jednu "z*urvenou otázočku"
Mám SEAT Ibiza 2.0 16V - 110kW r.v.97 a rád bych to poslal krapet k zemi.
Mám cca 20K.
Potřeboval bych krapet poradit co za tyhle peníze pořídit?!
Částečně uspokojivého.
RaicR píše:zdravim,
mám jednu "z*urvenou otázočku"
Mám SEAT Ibiza 2.0 16V - 110kW r.v.97 a rád bych to poslal krapet k zemi.
Mám cca 20K.
Potřeboval bych krapet poradit co za tyhle peníze pořídit?!
Částečně uspokojivého.
Ď všem
Nepočítej žádenj super kit... spíše kup kratší pružiny asi HR , enza mně osobně neuspokojili bo praskli... a nějaké lepší tlumiče asi koni mohl by ses vejít...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
elviiis píše:Nepočítej žádenj super kit... spíše kup kratší pružiny asi HR , enza mně osobně neuspokojili bo praskli... a nějaké lepší tlumiče asi koni mohl by ses vejít...
nevěděl bys o nějakém e-obchodu kde maj dobrý ceny?
Páč co jsem se díval tak jen tlumiče KONI mě výjdou na 20K,- bez pružin!
Je mi to hloupe ale chtel bych se zeptat jestli nekdo neznate tuhle znacku v odkaze? Nechci vubec nic extra, chci jen aby to nahradilo seriove pruziny a aby byly kratsi nez serie, trvdsi nechci, serie mi prijde dost tvrda.
Zdravím, poradí mi tu někdo??? mám audi A4 avant r.v.2000, předek je dost snížený a 18ti palcové kola mě v zatáčkách trhají přední blatníky. auto mám chvilku, je tam sportovní podvozek, tlumiče koni a pružiny HR. nedá se s tím jezdit a nevím jak to vyřešit. dík
má někdo zkušenost s pružina pro -40 na mazdu bud Riegger nebo Weitec? jde taky o cenu a zatím nevím ještě jaké tlumiče. Chci aby to bylo tvrdší, ale ne aby mi to rozmlátilo zbytek auta. dík
Tak cca do měsíce (do stk ) bych měl konečně vyřešit ten podvozek, celej víkend to prolízám na netu a popravdě se bojím jít od toho JOM, ale vyhodit za podvozek se mi nechce víc jak 5.000 páč s tím stejnak jezdím klidněji (rychle to nejde -1.3 ) a tudíž sportovní charakteristiky tlumičů jsou u motoru bez sportovních charakteristik poněkud zbytečný. jen bych rád tu kozu srazil dolů a omezil náklon. Tak mi jako nejschůdnější varianta přijde 4x tlumič KAYABA (1180 + 1020) a k tomu pružiny 50/30 JOM nebo FK. Ale otázka zní - zkousnou ty KAYABY 50 mm snížení v předu????? obecně se uvádí že pružiny na sériové tlumiče by měly být max -40 mm... tak nevim....
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
kubi píše:Tak cca do měsíce (do stk ) bych měl konečně vyřešit ten podvozek, celej víkend to prolízám na netu a popravdě se bojím jít od toho JOM, ale vyhodit za podvozek se mi nechce víc jak 5.000 páč s tím stejnak jezdím klidněji (rychle to nejde -1.3 ) a tudíž sportovní charakteristiky tlumičů jsou u motoru bez sportovních charakteristik poněkud zbytečný. jen bych rád tu kozu srazil dolů a omezil náklon. Tak mi jako nejschůdnější varianta přijde 4x tlumič KAYABA (1180 + 1020) a k tomu pružiny 50/30 JOM nebo FK. Ale otázka zní - zkousnou ty KAYABY 50 mm snížení v předu????? obecně se uvádí že pružiny na sériové tlumiče by měly být max -40 mm... tak nevim....
pokud ses v penezni tisni tak se neboj jit do pruzin JOM, uz nejakou dobu na nich jezdim na mem favoritu a nemam jim co vytknout, navic za ty prachy co sem je sehnal jsou fakt super, samo ze je plno lepsich a taky drazsich pruzin ale jelikoz taky nemam moc tech penez tak to pro me byla jasna volba a rozhodne sem neudelal chybu
fonz píše:a co je na JOM tak spatne? jsou nahovno hned jak sou nove nebo jenom to ze nevydrzi tak dlouho jak lepsi znacky?
nevim, hodně lidi nadává že za chvíli začnou chcát, na druhé straně jsem se tady od člověka co je prodával dozvěděl, že by to měly být tlumiče sachs + pružiny supersport ale fakt netuším co je na tom pravdy... každopádně ty kayaby by přežít měly, na ty jsem neslyšel křivého slova. Jen jestli zkousnou 60 mm
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Měl sem JOM kdysi na předešlí tigře najezdil sem s kompletním podvozkem přez 20tis km a byly ok nikde netekly atd ani nerezli to sem docela čuměl....A ted někde jezdí na corse ..JInak samozřejmě s podvozkem od koni se nedaj srovnávat ....Ale dá se na nich jezdit taky libozně
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
Tiger.s píše:Měl sem JOM kdysi na předešlí tigře najezdil sem s kompletním podvozkem přez 20tis km a byly ok nikde netekly atd ani nerezli to sem docela čuměl....A ted někde jezdí na corse ..JInak samozřejmě s podvozkem od koni se nedaj srovnávat ....Ale dá se na nich jezdit taky libozně
jj prostě nevim co je menší zlo - Komplet podvozek JOM u kterého je kvalita ne úplně jistá ale je jisté že ten podvozek pružky + tlumiče budou odladěné nebo raděj ty Kayaby + sport pružky s tím že kayaby všichni chválí ale jak snesou 60/40 snížení.... nevim. Měly by být tvrdší ale aby to zase nedělalo neplechu, přeci jen to není odladěný - pružky s tlumiči jiné značky ale v tom se fakt moc nevyznám a dám si poradit. Nerad bych vyhodil 4ku z okna znáš to
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
tom96 píše:má někdo zkušenost s pružina pro -40 na mazdu bud Riegger nebo Weitec? jde taky o cenu a zatím nevím ještě jaké tlumiče. Chci aby to bylo tvrdší, ale ne aby mi to rozmlátilo zbytek auta. dík
Co sem slyšel tak snížené pružiny od Weitecu s použitím seriových tlumičů vržou.Nechá se to ale prý odstranit návlekem na pružinu.Tlumiče dej určitě Kayaby,na ty každý pěje chválu.Jinak já mám na mazdě komplet podvozek od weitecu a nic světoborného to není.V přímém směru jsou o poznání tvrdší než origo,ale pořád to neskáče tak jako streetline co má kámoš na G3.V zatáčkách mi přijde,že se to naklání stejně jako serie,ale třeba se mi to jen zdá
nekouřím,nepiju,sprostě nemuvím...ku*va,už mi zase spadlo cigáro do piva.