Porucha motoru?

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Dr.Spark

Porucha motoru?

Příspěvek od Dr.Spark »

Mam problem s moji Ibizou 1.8i rok 93. Behem jizdy mi zrejme dosel benzin (nevim to jiste, rucicka byla na nule), zastavil jsem, dolil benzin. Po chvilce jsem s mensimi problemy opet nastartoval, ale po chvilce mi motor opet zhasl. Ted lze nastartovat jen s velkymi problemy a to jeste kdyz si "napumpuju" benzin otacenim klicku. Kdyz motor naskoci, tak na volnobeh motor jede celkem normalne, ale jakmile se rozjedu, tak po asi 100 metrech (nekdy vic, nekdy min) motor opet zhasne a to ikdyz drzim otacky nekde kolem 2500-3500. Proste najednou jakoby prestane reagovat plyn, ikdyz v motoru slysim, jak se smes zapaluje. Jedina vec, kterou jsem delal trochu jinak nez obvykle byla, ze jsem predtim natankoval 98 a do oleje nalil aditivum, ale to s tim nema nejspis nic spolecneho. Nevi nahodou nekdo na co bych se mohl asi tak zamerit, nebo nemel nekdo podobny problem?

Dave-TuningClubOstrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave-TuningClubOstrava »

První věc co mě napadla, vyměň palivový filtr. Podle mě čerpadlo nasálo veškerý bordel z nádrže když se vyprazdňovala a zacpal se filtr paliva.

Na volnoběh to malé množství paliva proteče a když přidáš plyn tak to už nestačí.

Samozřejmě to může být kopa věcí, ale bejt to můj problém vyměním filtr a pak zkouším dále...svíčky, palivové čerpadlo apod...

Dr.Spark

Příspěvek od Dr.Spark »

Diky za odpoved, mrknu na ten filtr, svicky jsem uz zkousel. Jen doufam ze to nebude neco vetsiho...

Dave-TuningClubOstrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave-TuningClubOstrava »

Dr.Spark píše:Diky za odpoved, mrknu na ten filtr, svicky jsem uz zkousel. Jen doufam ze to nebude neco vetsiho...
nemrkej a vyměň ho rovnou na něm nic nevykoukáš. :wink:

Dr.Spark

Příspěvek od Dr.Spark »

:smich2: jj, tak jsem to myslel ;)

AntonioGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntonioGT »

Na Toyota fóru se to už řešilo a skoro ve všech případech stačlo nalít Shell V-power. :wink:

Dr.Spark

Re: Porucha motoru?

Příspěvek od Dr.Spark »

Tak vyreseno. Bylo to palivovy cerpadlo. Vymenil jsem ho a slape to jako driv. Diky vsem za pomoc.

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“