vynechávání motoru při vysokém boostu
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
vynechávání motoru při vysokém boostu
Mám takovej problém... rover mi vynechává ale jen když nejedu kudlu... vynechává při cca3ti ot když jedu pijánko a šlápnu mu... když mu dám kudlu a držím ho přes 4tis tak je vše oki... někteří říkají chudá směs ale to mi smrdí že to drží když jedu festovně... moje ůvaha je nad tím že nestíhám pálit (svíčky jsou oplálené parádně)... prostě že v tom rozmezí kolem 3tis nemám pro takovej tlak podtřebnou jiskru... návrh je snížit odtrh a nebo koupit místo bpr6 svíčky bpr7... bohužel nemám wb tudíž si směs nemůžu změřit...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Re: vynechávání motoru při vysokém boostu
nejsu to proste detonacie?
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, davat studenejsi svicku asi ne ... na vyssi boost nas vetsina menila prave na bcpr6et. Bude to chude, bohuzel. Najdi nekodo, kdo ma AFM meter aspon a promerte vyfukove plyny. Mel jsem podobny problem, vyresen byl vymenou cidla na klice a vstrikovaci listy se vstriky.
Fiat Uno Turbo i.e. @ T28 fen 

myslis ze to budu sviecky/zapalovanie?
to by robilo aj vo vyssich otackach, nie?
neklepe to? skus natankovat 100oktanov a budes to mat jasne
tiez skontroluj (ocistit namontovat pojazdit a skontrolovat) ako vyzeraju sviecky... podla nich by sa mala dat pomerne dobre urcit bohatost a vraj aj predstih...
to by robilo aj vo vyssich otackach, nie?
neklepe to? skus natankovat 100oktanov a budes to mat jasne
tiez skontroluj (ocistit namontovat pojazdit a skontrolovat) ako vyzeraju sviecky... podla nich by sa mala dat pomerne dobre urcit bohatost a vraj aj predstih...
mno jdu do studenějších svíček i další zdroj potvrdil mou domněnku že 6ky jsou na 1bar málo že by mohly bejt good 7ky... pokud to nebude good půjde walbro a tjůningovej regulátor tlaku v liště... budem boostovat mitsu colt takže budu nakupovat knock afr a get takže si to i poměřím... jiank jezdím na omw carrera skusím shell v-powakuwa...
díky paneTaboo píše:Ze vseho nejdriv natlakuj cely vstupni trakt (do nejakych 20 PSI) pres vztup turba se vsemi ventily zavrenymi (vetsinou s #1 pistem v TDC). Postav si k tomu jednoduchy tester, ktery docasne nahradi potrubi/hadici mezi air filtrem a vztupem turba, neco jako tohle:
http://www.mirage-performance.com/Eclip ... ster02.jpg
Muzes pouzit mydlovou vodu k zjisteni netesnosti spojeni potrubi intercooleru, tesneni klapky a jeji hridele, tesneni injectoru, BOV, etc.
Coby druhy bod, vytahni error codes. Pricinou by mohl byt spatny TPS pri prechodu z closed do open loop mode. Take MAP/MAF (cokoliv mas) sensor. Nejlepe by bylo napojit ten motor na datalogger a zjistit output knock sensoru (pokud ho Rover ma). Knock sensory se starim tvrdnou a pote zacnou zaplavovat ECU signaly normalniho hluku, ktere jsou prelozeny coby detonace (po cemz ECU nejdriv snizi predstih zapalovani a pote i zaplavi motor palivem).
Samozrejme, zkontroluj take spravny predstih zapalovani. BPR7 svicek nebude potreba (i ja pouzivam BPR6 - pri temer 40 PSI, jen s o neco mensi vzdalenosti elektrod). Chladnejsi svicky ti nepomohou pri vyssi hranici tlaku turba. Tam je problemem preskok jiskry dany vzdalenosti elektrod. Casto take stare kabely svicek maji za nasledek spatnou jiskru.
Shrnuto, natlakuj to a oprav vse co netesni, dej to na logger a vymen svicky a jejich kabely.

Problém je asi vyřešenej... ventyl řídící boost je kapku magor a mezi 3 až 4tis vyflustne tlak turba na 20psi a to bude asi ten háčekraddy píše:zacni najjednoduchsie: zniz odtrh na stavajucich svieckach....ak pomoze, uvazuj o silnejsom zapalovani.
ak nepomoze, tak postupuj dalej ako tu bolo uvedene....

mam stejnej problem 
začal jsem zjištovat co a jak,ale mam prvni fen,tak to jde ztuha.
u mě jsem narazil na uplně ohoblovanou tyčku na wastegate a nějakej pochybnej mbc.Takže zatim objednana wastegate,čimž stahnu tlak a pak se uvidí co dál.Nenavidim když se do věci ktera funguje oki se.e nějakej domací přicmrndávač a celý to dojebe

u mě jsem narazil na uplně ohoblovanou tyčku na wastegate a nějakej pochybnej mbc.Takže zatim objednana wastegate,čimž stahnu tlak a pak se uvidí co dál.Nenavidim když se do věci ktera funguje oki se.e nějakej domací přicmrndávač a celý to dojebe

9000 Aero....někdy fakt lítá 

já už mám vše oki nakonec to byla hadčika od wg... byla v ní dírkabuddha píše:mam stejnej problem