Lexus IS

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Lexus IS

Příspěvek od Fáboš »

Nemáte někdo zkušenost s timhle autem předchozí generace??jak je to s dostupností dílů atd???
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

kurva to s timhle autem nemá nikdo žádnou zkušenost? chtěl jsem vědět enom jak je to s ND atd.

toyotateam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotateam »

ak chces viac info tak chod na www.toyotateam.sk/forum alebo www.toyotaklub.cz

Inak ZIADEN problem s ND, tak ako na kazdu toyotu

Sova

Příspěvek od Sova »

Můj kámoš má 2.0 šestivál s kompresorem...můžu mu říct ať ti sem něco napíše :wink:
Cléon & Fonte

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Sova píše:Můj kámoš má 2.0 šestivál s kompresorem...můžu mu říct ať ti sem něco napíše :wink:
ok budu moc, rád zajímají mě hlavně dostupnosti dílů atd, kompatibilita s jinejma autama od toyoty a např jak by případně řešil nějakj problém s plechařinou. díky

Thrust

Příspěvek od Thrust »

Ahoj,
nevím jestli ti odpovím přesne na to, co chceš vědět, ale zkusím ti popsat své zkušenosti.

S dílama moc neporadím, moje ISo bylo do ČR dovezeno jako bourané, minulý majitel ho nechal opravit, řekl bych, že s použitím origo dílů. Když se podiváš např. do katalogu autokelly, tak vesměs nemají na ISo skoro nic a situace bude podobná u všech prodejců ND u nás. Je to premiová a pořád ještě nevšední značka, což si človek musí uvědomit.
Situace v zahraničí (především mám zkušenosti s Anglií - doporučuju stránky www.lexusownersclub.co.uk kde je velmi užitečné fórum, popřípadě existuje "mutace" i pro evropu, ovšem v němčině) je samozřejme daleko lepší než u nás, ve zmiňované Anglii berou Lexus jako BMW tzn. masovou záležitost.
Takže náhradní díly buď origo v ČR anebo ze zahraničí. Jediný díl, co jsem kupoval origo byl olejový filtr, co si pamatuju stál kolem 650,- Kč.
Za dobu co ISo mám, leč ne jako auto na denní ježdění, mám zkušenost s origo servisem jen jednu - CK Lexus v Brně (ve své době jediný servis pro Moravu) - a to spíš špatnou. Po koupi jsem chtěl udělat "kvalitní" servisní prohlídku a hlavně vyřešit problém malého výkonu (pozn. namontovaný kompresor je víceméně produkt přímo od Toyoty, resp. TTE = Toyota Team Europe)...chováni přijímacích techniků mi přišlo na úrovni (resp. hodné značce a peněz, co človek platí, 2000Kč/hod) a do vyzvednutí auta jsem měl dobrý pocit. Nastal den vyzvednutí...přijel jsem na domluvenou hodinu, auto bylo nachystané, umyté i vysáté, ještě s igelitem na sedadle. Přijímací technik mi sdělil, že auto je po technické stránce v pořádku, jsou vyměněné kapaliny a prý jede tak jak má. Zavolal technika, který auto servisoval a ten mi taky tvrdil, že podle jejich příruček, dle kterých se řídí, je auto v pořádku a ta věc co je navíc (kompresor) není sériová a nerozumí ji..budiž, za ty peníze nemůžou vědět vše :?
Po zaplacení milé, skoro pětimístné částky, jsem auto ani nekontroloval a jel pryč. Další den mě po otevření kapoty čekal šok...všechny plastové kryty, zejména pojistek, byly buď vyměněné nebo naschvál poškozené. Na jednom asi 10cm dlouhá rýha, jakokdyby dlátem, ostatní vybledlé se sloupanou barvou...před servisováním byly jako nové...no a drobnost jako přelitá nádobka s chladící kapalinou mě už ani nepřekvapila. Možná jen smůla..nicméně bych na servis doporučoval najít někoho šikovného, kdo se buď vyzná v podobných autech anebo má přístup k jejich zlatým příručkám (na netu se dá najít vše).

Jinak auto je po technické stránce udělané suprově, zatím jsem neměl žádný problém (až na řešení problému s kompresorem) a mám k ISu jen dvě výhrady - řízení není moc citlivé (BMW 3 to není, ikdyž je ISo postavené skoro stejně) a palubní deska mohla být z lepšího materiálu.

Kompatibilita s jinejma autama od Toyoty...Toyota prodávala ISo pod názvem Altezza, ale tuším, že jenom v Japonsku. Jak je to s ostatníma autama nevím, ale spíš bude většina dílů unikátních.

Jo a ještě pozor na problémový CD přehrávač, má zabudovaný changer na 6CD a modely do jistého roku výroby (štěrbina pro CD ve spodní části rádia) se rády zasekávají, potom nejde přehrát žádné CD a ani vyjmout ty uvnitř. Byla na to svolávací akce a uznávaly jen auta s pečlivě vedenou servisní knížkou. Novější typ rádia má štěrbinu pro CD v horní části (dobré poznávací znamení).

Víc mě nenapadá, tak snad to takhle stačí.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

to thrust: díky za info, moc mě potěšilo, že mi někdo odpověděl. Předpokládám, že když v budoucnu padne nakonec volba na IS ( to auto se mi už hodě let líbí a přijde mi jako nejhezčí auto střední třídy v daných letech) tak asi nebudu jezdit do autorizovanýho servisu, ale nejdřív vyzkouším své osvědčené mechaniky. To s tím rádiem jsem četl, tuším v Top Gearu, když ho tam testovali jako ojetinu. Můžu se zeptat kolik kilometrů už jsi si ním ujel?? JInak já plánuju neslabší verzi, tudíš 114 kw, tzn, že kompresor by u mě problém snad nebyl. Na ND jsem už koukal a některý věci jsou sehnatelný, jako kotouče, destičky atd, ale není toho moc jak říkáš. Jde mi spíš o to, jestli se tady najde něco jako vrakoviště, kde by se např v případně potřeby daly sehnat věci, jako jsou páčky, kliky a věci co nejosu potřeba nový.

Thrust

Příspěvek od Thrust »

Vrakoviště, hmm to vůbec netuším, ale moc velkou naději bych tomu nedával, když ani pan Google nic nenašel.
K těm náhradním dílům, já myslel spíš tu plechařinu, brzdy a klasické servisní věci se sehnat dají.

Najeto mám zhruba 15tis.km, ale jak jsem řekl, není to pro mě auto na denní používání.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Thrust píše:Vrakoviště, hmm to vůbec netuším, ale moc velkou naději bych tomu nedával, když ani pan Google nic nenašel.
K těm náhradním dílům, já myslel spíš tu plechařinu, brzdy a klasické servisní věci se sehnat dají.

Najeto mám zhruba 15tis.km, ale jak jsem řekl, není to pro mě auto na denní používání.
no u mě by to bylo auto na denní ježdění, tudíš bych s ním tak těch 15-20tis ročně najezdil. můžu se zeptat jak dlouho to auto máš a jak moc těžký je dostat sem něco z UK?? díky

Thrust

Příspěvek od Thrust »

3 roky.
K tomu posílání věcí z UK, všechno jde, většinou záleží na prodejci, ale dá se domluvit...jsme přeci v EU :)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Nevim co je zrovna v ISu, ale obecne se do Lexusu davaji motory Toyota.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Beaver píše:Nevim co je zrovna v ISu, ale obecne se do Lexusu davaji motory Toyota.
vždyť lexus je toyota. v jpn je is Altezza.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lexus_is

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“