díky, díky dneska sem odeslal origo pružiny jako předlohu a specifikaci pro výrobu novejch, kolem 20. srpna by měly přijít tak sem zvědavej jestli budu mít zbytek podvozku připravenej abych se moh projet...
představa je - 60/40, aby byly mezi kolama a lemama 3cm + o 15% tužší, nák sem to počítal tak sem fakt napnutej jak to dopadne
tlumiče už mam připravený: Monroe Reflex údajně přímo ve výrobě eště přitvrzený, jsou pro novější 323 typ BG takže mě na nich taky eště čekaj náký úpravy, ale na GTX se nedá sehnat nic jinýho než náhrada za serii a to žádná sláva neni tak to snad bude stát za to
tak včera a dneska sem dorozebral přední nápravu, sou tam jenom spodní ramena, stabík a čepy řízení, oproti hondě směšný stabík je ale oproti hondě trojnásobně tlustej
a pak sem dodělal přední ukončení novejch lemů, už mi zbejvaj jenom zadní konce a pořádně zespoda vymazat
mezitim Pavlik začal opravovat další podezřelý místo, ukázalo se že za 5 dvanáct protože držák zadního podélnýho ramene už skoro nedržel
druhá strana je zdravá
vnější uřezaný plechy nahradim laminátem, aby se vařením nespálilo ošetření svárů
dneska sem dořešil poslední dva problémy a mám konečně všechny ramena rozebraný a zbavený silenbloků, o víkendu z nich sundám gumoasfalt a příští tejden putujou do louhu a na pískování
když sem to dodělal tak mi to nedalo a radši sem důkladně prozkoumal to samý místo druhý straně která se tvářila zdravá a přišel na to kde udělali soudruzi v japanu chybu... byla tam náká asi odvodnovací díra a v ní plastová záslepka, kolem záslepky už to začínalo hnít i na zdravý straně takže sem to tam celý očistil a ošetřil (kromě tý díry po záslepce se objevili jenom dvě zrzavý tečky). Následně se zalaminoval díru po záslepce a celý místo vymyzal karosářskym tmelem
v průběhu oprav kastle a rozebírání a očišťování náprav sem začal řešit zatim nejproblémovější věc na autě a to sou horní uložení zadních tlumičů... po 22 letech jsou totálně dead a na čtyřkolku je neumí nikdo sehnat v mazdě mi je uměj vyrobit podle vin vozu, ale chtěj 4000,- za jedno tzn 8000,- jenom za zadek a to by jim dal jenom blázen...
takže padlo rozhodnutí, že vyrobíme nový kovový části a pak mezi ně necháme navulkanizovat silenblok podle toho původního, rozebrat to relativně bez poničení tý původní gumy byl pěknej porod! a protože mám rozbitou ruku z novýho sk8parku v hradci odnes to za mě pavlik - děkuju!
Přílohy
rozebraný uložení.JPG (128.04 KiB) Zobrazeno 2860 x
fakie vw: 103kw a 1150kg, ta hnaná zadní náprava holt něco váží no... v plánu je kilovaty přidávat a kila ubírat
rudi: jak psal mikro sou to origo GTX sedačky, to co ti přijde jako spodní opěrka je část sedáku která už nemá boční vedení... možná tomu nebudete věřit, ale sou obrovsky pohodlný
Tak to je silodní výkon a váha není zas tak velká na to že to je 4x4. Já bych to vykuchal kompletně a nechal jen skořepinu a rám. To už by mohlo být solidní Z čeho máš ty lemy? TO máš z těch lamonovacích oprávarenských sad?
fakie vw píše:Tak to je silodní výkon a váha není zas tak velká na to že to je 4x4. Já bych to vykuchal kompletně a nechal jen skořepinu a rám. To už by mohlo být solidní Z čeho máš ty lemy? TO máš z těch lamonovacích oprávarenských sad?
mě to solidní nepříde! až bude aspoň 140 budu spokojenej... a vykuchávat to nebudu páč to budu mít i na dení ježdění
lemy sou z tkaniny různejch hrubostí co mám od kámoše z práce a epoxy chs 1200