Ještě se omlouvám, jestli jsem to dal do špatné sekce, aby to bylo přesunuto do sekce správné, ale do sekce Zábava jsem to dávat nechtěl, tak je to v tématu Vaše projekty, které se ale zase týkají aut. Prosím o omluvení, jestli to někomu bude vadit.
Jako dárce "orgánů" a základ pro stavbu nebo lépe předělávku starého rámu jsem si vybral velmi staré kolo, které je trefně přezdíváno jako "harapák". Celý včerejšek a dnešek jsem renovoval ráfky + kliky od šlapátek a vyráběl nová samotná šlapátka. Zítra budu vymýšlet tvar nového rámu ( vypadá to jednoduše, ale zase taková sranda, jak se na první pohled zdá, to není). Musí se promyslet to, jak bude nový rám pevný, kde ho bude potřeba rozřezat, kam dát výstuhy a kde se to rozřezat nesmí, aby se pode mnou někde nový rám nekřupnul ( riskovat nic nechci, protože přesně před rokem jsem měl na kole nehodu, při které jsem se špatně zranil a zjistil jsem, že mé tělo není ze železa, které se jen vyklepe a vše je zase v pohodě

Ještě dodám, že rám bude s největší pravděpodobností matně černý.
Tady fotky:
Původní stroj sloužící k přestavbě:

Tady začátek renovace ráfků, před:

A osička po:

Vlevo kolo po vyčištění a částečné opravě, vrpavo před:

Vlevo před, vpravo po ( ještě dodám, že orezlá místa na částečně vyčištěném ráfku jsem taky samozřejmě po focení odstranil):

Tady už oprava druhého ráfku, ještě nekompletně vyčištěn:

Tady už skoro jo:

A už šlapadýlka:

A už předělávka na něco víc retro:

Vykitovány prohlubně a omláceniny:

A tady už kolečka - takto budou vypadat. Bohužel na fotce vypadající nic moc, v reálu jsou o mnoho hezčí:

A hotové šlapátko:

A nějak takto by měli vypadat šroubky ( přemýšlel jsem, jestli je dát zlatě nebo leštit - jeden šroubek trval přes půl hodiny a to ho budu muset přeleštit aspoň jednou ještě):

Tady zatím všechny hotové věci:

A už druhé kolečko, zbývá jen dodělat proužek na pneu: