Zapojení zesilovače
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Zapojení zesilovače
Čau lidi. Jsem uplnej nováček ohledně tehletěch věcí a chtěl jsem se vás zeptat jestli by jste mi mohli poradit se zesilovačem k reprákům.. Koupil jsem od kamaráda dva 400W nějaký pioneery a jeden 600W sony x-plod. Koukal jsem že v kufru jsou natažený 4 kabely k těm reprákům pak + a - a ješte jeden drát k cd měniči.. Repráky jsou v platě zapojený do jedný čokolády. Někdo mi říkal že když to je dohromady 1400W tak že mám koupit nějakej 4kanálovej zesilovač ale maximálně o výkonu 700W že když tam zapojim 1400W zesilovač tak že to neutáhne rádio nebo co a nebo že můžu oddělat repráky.. Rádio mám pioneer teď přesně nevim jakej to je přesnej typ.. Mohli by jste mi prosím vás poradit jakej ten zesík mám pořídit a jak to dyžtak zapojit?? Ještě sem můžu nahrát fotky těch kabelů jak to vypadá. A dohodit typ rádia.. Diky předem. Michal
- Celica2.0GTI
Re: Zapojení zesilovače
asi by nebylo na skodu jestli mas icq dat ho sem skontaktuju te a poradim takhle na foru to bude na dlouho vzhledem k tomu ze o tom nic nevis
Nechci zakládat new vlákno, ale chci se jen zeptat, mam JVC rádio a má L a P kanál z předzesilovače a koupil jsem 2-kanál zesík, kterej de zapojit do můstku, tak jak to mam celý zapojit? Budu z toho krmit jenom jeden menší basák, asi 150W a zesík má 2x85W RMS.
PS.: Ještě kde se dají sehnat ty izolace přes oka na kabely a tak ?
Díky za pomoc
PS.: Ještě kde se dají sehnat ty izolace přes oka na kabely a tak ?
Díky za pomoc
- Celica2.0GTI
mustek byva vetsinou na zesu namalovan pouziva se minus jednoho kanala a plus druheho skus se podivst co je na svrokach vse namalovano. jinak nevim co za izolace pres oka mysliss? smrstovaci buzirku nebo co
Taky bych nechtel zakladat new vlakno takze muj problem je ze nevim jak postupovat pri zapojeni zesiku.. co prvni odpojit, zapojit atd.. abych nevypalil zesik..
jestli bude nekdo tak hodnej a napise nejaky strucny postup tak bych byl moc vdecny:-) dekuju popripade muzete napsat na ICQ 324 229 419 jinak se jedna o zesilovac kicker kx 800.2

Co nejblíž k baterce dej pojistový pouzdro a napájecí kabely a signálový kabely tahej poud možno odsebe, tj. napájení jednim práhem a signál druhym prahem např.
Podle vákonu zesu zvol dostatečnšj průřez vodiče k napájení a pojistu do toho pouzdra tam vkládej až budeš uplně se všim hotov, až to bude pospojený všechno.
Od zesilovače je dobrý použít 2,5mm2 dvoulinku, ale zase záleží na výonu a zatížení
Podle vákonu zesu zvol dostatečnšj průřez vodiče k napájení a pojistu do toho pouzdra tam vkládej až budeš uplně se všim hotov, až to bude pospojený všechno.
Od zesilovače je dobrý použít 2,5mm2 dvoulinku, ale zase záleží na výonu a zatížení
- Celica2.0GTI
idealni reseni aby byl signal mono tak pouzit jen jeden kanal vystupu radia a u zesu pouzit takzvany Y kabel pro rozdvojeni do obou vstupu zesu. a pokud jde o zapojeni dvou subu na dvoukanal neuvedl jsi do jakeho zesu a jake to budou suby
- Celica2.0GTI
no pokud mas tak slabej dvoukanal tak neres kvantitu subu ale kvalitu dej jeden a dobrej a tim skonci na ten dvoukanal nema smysl davat cokoliv vic
me by zajimalo kdyz ty kabliky mam natahany tak jestli nez to pripojim na kostru a + mam nekde vytahnout nejakou pojistku abych si nevypalil zesik..proste jestli nejdriv + nebo - a taky jestli nekdo nevi o poradny kostre v kufru suzuki swift gti..???
Celica2.0GTI - Problem je v tom, že chci dát basák za okno, a jelikož už tam mam vyřezanou díru, tak už ho tam dam, ale právěže to nebude mít pořádnou ozvučnici, tak sem chtěl tam připíchnout ještě bednu a hodit jí za sedačky
Tajwan ostra se tahá od baterky, a psal jsem, že co nejblíž k baterce na "+" pól dáš pojistku a tu tam dáš až to budeš mít komplet zapojený, dřív ne
Tajwan ostra se tahá od baterky, a psal jsem, že co nejblíž k baterce na "+" pól dáš pojistku a tu tam dáš až to budeš mít komplet zapojený, dřív ne
- Celica2.0GTI
kostra se nemusi tahat od baterky musi byt jen udelana poradne jak v kufru tak u baterky ono original ukostreni byva slabe dela se dodatecne adekvatni. reseno na hodne autech a to i vykonove vyse nez u tajwana a funguje to. jinak ten zes je opravdu slaby na dva suby kup silnejsi a pak si muzes dovolit navysit pocty subu do te doby to bude hodne spatny se zvukovym projevem. dalsi reseni je zaplacnout tu diru nezapojenym subem jen na oko a hrat ciste jen naten za sedackama nebo tu diru porste prekryt calounenim
- Celica2.0GTI
pojistka na zesilovaci je pojistka pro zesilovac pojistka na kabelu je pojistka pro kabel takze ano musis tam to pozdro dat. a pokud j e o remote tak se pripojuje na kabel z radia na kterem prevazne byva oznaceni natena pri zapnuti radia se na nem objevi plus a to aktivuje zes