Podvozek/podvozky
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
Re: Podvozek/podvozky
Cauves,potreboval bych pomoct,chci si nechat udelat novy pruziny,soucasny maj snizeni -4cm,novy chci aby meli snizeni -5,5cm oproti originálu.A chci aby byli o neco tuzsi nez sou soucasny pruziny co mam ted.Ktery parametry na to maj vliv?
Toyota Corolla RR ... still in progress 
Powered by: 4A-GE 20V Silvertop

- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vnitřní průměr pružiny,průměr drátu že kterého je vyrobena,počet závitu výška pružiny v nestlačeném stavu a v neposlední řadě materiál. Pokud si je necháváš vyrábět bude nejlépe jim poskytnout vzorek. Oni změří tuhost. Ta je u tlačné pružiny počítána v zatížení Newton/Metr. Tj při tlaku 1000N se zkrátí pružina o 1cm. Vyrobí nižší se stejnou nebo vyšší tvrdosti. Jinak udělej i poptávku www.perovna.cz
nejaky zkusenisti s www.perovna.cz ?
premejslel jsem o nich,pze je to celkem blizko.
Toyota Corolla RR ... still in progress 

Čauez.
Chcu snížit auto (Civic 8G; cca 40mm předek, 30mm zadek) - jde mi spíš o styling, pokud možno, s minimálním přitvrzením auta. Auto má za sebou cca 5500km, 4 měsíce. Jaký jsou k tomuto účelu nej pružiny a jestli se po výše zmiňované době, při změně výšky, s origo tlumiči nic nestane.?
Děkuju za vaše reakce.
Tomáš
Chcu snížit auto (Civic 8G; cca 40mm předek, 30mm zadek) - jde mi spíš o styling, pokud možno, s minimálním přitvrzením auta. Auto má za sebou cca 5500km, 4 měsíce. Jaký jsou k tomuto účelu nej pružiny a jestli se po výše zmiňované době, při změně výšky, s origo tlumiči nic nestane.?
Děkuju za vaše reakce.
Tomáš
Občas mi to jede na 3 válce.
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
po telefonu velice ochotni,po odeslání objednávky a cenové kalkulace na 4pružiny odpověď ještě týž den,cena 3600 bez povrchové úpravy. Dodání 14dnů. Komaxit nebo jakákoli jiná úprava barvenim podle mého není účelná a trvala. U pružin zastávám názor pouze je buď alkalicky čerňit nebo na ní navléct barevnou smršťovaci bužírku. Nebo je nechat vyrobit z nerezu. Ještě pokud zkrátís pružiny moc vychýlí se svisla osa kola. V takovém případě je vhodné použít unibal.MiTMaN píše:nejaky zkusenisti s www.perovna.cz ?
Proč jsou na stavitelným podvozku na předních tlumičích dvě pružiny?
- Přílohy
-
- ztutzu.JPG (22.9 KiB) Zobrazeno 3112 x
P 406 - XU7JP4
euroscene.net ..the lowest club in czechoslovakia
euroscene.net ..the lowest club in czechoslovakia
ahoj,znamej si tam tenkrád nechal stáčet pružiny dle vlastního přání na Boru a byl myslím spokojenej a vyšlo to i levnějc než nový.... ale to už je asi 4 roky,ale myslím si že to bude pořád dobrá volba....MiTMaN píše:nejaky zkusenisti s www.perovna.cz ?

ty ses blazenMiTMaN píše:Cauves,potreboval bych pomoct,chci si nechat udelat novy pruziny,soucasny maj snizeni -4cm,novy chci aby meli snizeni -5,5cm oproti originálu.A chci aby byli o neco tuzsi nez sou soucasny pruziny co mam ted.Ktery parametry na to maj vliv?

corolla e10 1,4 xli 16v,
momo 7,5Jx16 et 35
195x45/16
momo 7,5Jx16 et 35
195x45/16
Repete: 
Chcu snížit auto (Civic 8G; cca 40mm předek a 30mm zadek) - jde mi spíš o styling, pokud možno, s minimálním přitvrzením auta. Auto má za sebou cca 7000km, 5 měsíců. Jaký jsou k tomuto účelu nej pružiny a jestli se po výše zmiňované době, při změně výšky, s origo tlumiči nic nestane.?

Chcu snížit auto (Civic 8G; cca 40mm předek a 30mm zadek) - jde mi spíš o styling, pokud možno, s minimálním přitvrzením auta. Auto má za sebou cca 7000km, 5 měsíců. Jaký jsou k tomuto účelu nej pružiny a jestli se po výše zmiňované době, při změně výšky, s origo tlumiči nic nestane.?
Občas mi to jede na 3 válce.
já mám na autě pružiny weitec -30mm a jen se to snížilo asi o 40mm ale na komfortu bych řekl že to neubralo, nejsou nijak moc tvrdé. Tlumiče mám origo.thomaZ píše:Repete:
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII
NOW: TDpoVWa GIII
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
aby při etrémním odlehčení kola(nebo jen na zvedáku) se měla větší pružina do čeho opřít -normálně,když auto sedí na zemi závity malý pružiny seděj na soběčakom píše:Proč jsou na stavitelným podvozku na předních tlumičích dvě pružiny?

info
Zdravim objednal som si sp. podvozok Koni Sport na F. Mondeo,2001V6 chcel by som sa opytat ci a co by som este vymenit na podvozku aby to davalo nejaky zmysel
. Silentblocky uz mam od Powerflexu

I love the smell of the napalm in the morning
Re: info
možná tlustší stabíkmaxm píše:Zdravim objednal som si sp. podvozok Koni Sport na F. Mondeo,2001V6 chcel by som sa opytat ci a co by som este vymenit na podvozku aby to davalo nejaky zmysel. Silentblocky uz mam od Powerflexu

SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
urážaš moju káruDOEMIXXX píše:pokud to chces dat na sveho Fiatka, tak to bohate staciIce-T píše:V-MAXX je kvalitná značka ?

FIAT Seicento 1,1 40KW 56k, 06/2002
Proč by měli být špatný?Ice-T píše:Riegger vyrába pružiny ? boha
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
koupil jsem tlumiče KONI SPORT se štelovací tuhostí, ale pokud to nastavim podle návodu na nejměkčí tak když stlačím pístnici a pustím tak vyjíždí hrozně pomalu..naopak když nastavím na nejtužší tak písnice vyjíždí rychle, nemělo by to být naopak?
Škoda Octavia Combi - limited edition Style
Alfa Romeo 166 - full luxury packet & lowrider packet
Fiat Punto GT - 1,4 turbo
Alfa Romeo 166 - full luxury packet & lowrider packet
Fiat Punto GT - 1,4 turbo
malo by to byt prave naopak. ak nastavis najvyssiu tuhost (najvacsie tlmenie) tak je piest brzdeny olejom, jeho pohyb je utlmeny a navrat bude pomaly.Brian píše:koupil jsem tlumiče KONI SPORT se štelovací tuhostí, ale pokud to nastavim podle návodu na nejměkčí tak když stlačím pístnici a pustím tak vyjíždí hrozně pomalu..naopak když nastavím na nejtužší tak písnice vyjíždí rychle, nemělo by to být naopak?
opacne, ak nastavis nizku tuhost (nizke tlmenie) tak piest chodi lahko, olej ho brzdi menej a teda ho pruzina vrati rychlejsie, jeho pohyb je menej utlmeny.
uvedene ako extremny priklad:
keby si nastavil extremne vysoku tuhost, tlmic by sa spraval ako pevny a pruzenie by nefungovalo
keby si nastavil extremne nizku tuhost, tlmic by sa spraval ako keby tam nebol (nulove tlmenie) a auto by skakalo len na pruzinach.
nepomylil si si nahodou smer otacania nastavovacieho kolecka?