Help xenon
Help xenon
čau čau chci se zeptat. ma golfa IV a ve předu ma čirou chromovou optiku ,která nemá čočky ale origo stínítka...můžu tam dát normálně xenony 8000K ?
Renault Laguna Grandtour 1.9 rv.2004
Golf IV blue, 1.6. SR rv.2000 R32 : 2 = R16
Toyta Starlet (na prodej) 1.3 rv.1998
Peugeot 106(prodáno) 1.4. rv.1997
Golf IV blue, 1.6. SR rv.2000 R32 : 2 = R16

Toyta Starlet (na prodej) 1.3 rv.1998
Peugeot 106(prodáno) 1.4. rv.1997
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Help xenon
podle zakona nic..
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
takovy mam nejradeji... Nemaji serizeny svetla a nemaji naklonovy cidla.. Takovy v noci hrozne rad potkavam...
Japonci na konci
lepsi nez tuzery co sviti modre a jeste maji stroboskopy v mlhovkach a jezdi v provozuGoldies píše:takovy mam nejradeji... Nemaji serizeny svetla a nemaji naklonovy cidla.. Takovy v noci hrozne rad potkavam...

http://www.facebook.com/djdoemixx
jak vis ze nema serizeny svetla?? a naklonovy cidla to fakt nemusi mit kdyz to ma spravne serizeny. dokonce bych si tvrdil říct, že lepší seřízený hidky bez čoček bez náklonovejch čidel, než origo xenony v čočkách, protože ty čočky v některejch úhlech hrozně oslňujou a vypadá to, jak když blikaj...Goldies píše:takovy mam nejradeji... Nemaji serizeny svetla a nemaji naklonovy cidla.. Takovy v noci hrozne rad potkavam...
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
nechci ti do toho kecat ale ty 8000covky jsou nahovno když zaprší nebo je šero jako bys neměl světla max 6000 mluvím z vlastní zkušenosti
Audi A6
nemluvil sem o nikom konkretnim.. jinak staci kdyz sjede po hrbu halogen a uz je to neprijemny... A co teprve xenon???
Japonci na konci
ani bych neřek kámo... ty automobilky ktery dali xenony do světel bez čoček tomu asi podle tebe nerozuměj, co? i když abych pravdu řekl, čočky se mi líběj víc, ale zase jsou nachylny (i u halogenu) na uhel nakloneni a neni pravidlo že co xenon to čočka...Stiloman píše:můžeš mít dvacet náklonových čidel,ale pokud dáš xenony do parabol bez čoček,tak je to hajzlovina![]()
![]()
tak si všimni,že u parabol bez čoček bud nebyla čirá optika,nebo tam byla vsazená rozptylkabóďa píše:ani bych neřek kámo... ty automobilky ktery dali xenony do světel bez čoček tomu asi podle tebe nerozuměj, co? i když abych pravdu řekl, čočky se mi líběj víc, ale zase jsou nachylny (i u halogenu) na uhel nakloneni a neni pravidlo že co xenon to čočka...Stiloman píše:můžeš mít dvacet náklonových čidel,ale pokud dáš xenony do parabol bez čoček,tak je to hajzlovina![]()
![]()

opravdu jsem ještě neviděl auto s čirýmy světly a hid,aby to neoslnovalo
...... tak už jsem taky "TDI"pozitivní
okta kombi 4x4"powered by TDI Fun" 19";-).....still in progress
kámo, víš k čemu slouží to vroubkování v parabole čirýho svtla bez čočky? nahrazuje to vroubkování na skle.Stiloman píše:tak si všimni,že u parabol bez čoček bud nebyla čirá optika,nebo tam byla vsazená rozptylkabóďa píše:ani bych neřek kámo... ty automobilky ktery dali xenony do světel bez čoček tomu asi podle tebe nerozuměj, co? i když abych pravdu řekl, čočky se mi líběj víc, ale zase jsou nachylny (i u halogenu) na uhel nakloneni a neni pravidlo že co xenon to čočka...Stiloman píše:můžeš mít dvacet náklonových čidel,ale pokud dáš xenony do parabol bez čoček,tak je to hajzlovina![]()
![]()
![]()
koukám tos toho asi moc neviděl, že?
koukni například na xenony laguny II. čeče proč se do žádný laguny II nedávaly čočky, když se tam dávaly xenony?

zkus mne chvilku ještě poučovat....možná příjdeš na něco,co už jsem dávno zapomnělbóďa píše:kámo, víš k čemu slouží to vroubkování v parabole čirýho svtla bez čočky? nahrazuje to vroubkování na skle.Stiloman píše:tak si všimni,že u parabol bez čoček bud nebyla čirá optika,nebo tam byla vsazená rozptylkabóďa píše:ani bych neřek kámo... ty automobilky ktery dali xenony do světel bez čoček tomu asi podle tebe nerozuměj, co? i když abych pravdu řekl, čočky se mi líběj víc, ale zase jsou nachylny (i u halogenu) na uhel nakloneni a neni pravidlo že co xenon to čočka...![]()
koukni například na xenony laguny II. čeče proč se do žádný laguny II nedávaly čočky, když se tam dávaly xenony?

stojím si za svým......i při čirých světlech je parabola pro xenony jiná
...... tak už jsem taky "TDI"pozitivní
vyčerpávající...Stiloman píše:bóďa píše:kámo, víš k čemu slouží to vroubkování v parabole čirýho svtla bez čočky? nahrazuje to vroubkování na skle.Stiloman píše: tak si všimni,že u parabol bez čoček bud nebyla čirá optika,nebo tam byla vsazená rozptylka![]()
zkus mne chvilku ještě poučovat....možná příjdeš na něco,co už jsem dávno zapomněl![]()
stojím si za svým......i při čirých světlech je parabola pro xenony jiná
aha, koukam ze slitoman tam neco připsal, ale jaksi neumí citovat, takže je to jako kdybych to napsal já...
takze pokud jsem nasel vsechny jeho odpovedi tak si stoji za svym... no tak si za tim stuj chlapce, ale abys to obhajil tak bys musel mit nejakej ergument nebo neco takovyho a ne jenom "stojim si za tim a hotovo"... tvrdohlave stat si za tim muzes ale bejt to tak nemusi...
takze pokud jsem nasel vsechny jeho odpovedi tak si stoji za svym... no tak si za tim stuj chlapce, ale abys to obhajil tak bys musel mit nejakej ergument nebo neco takovyho a ne jenom "stojim si za tim a hotovo"... tvrdohlave stat si za tim muzes ale bejt to tak nemusi...

Musím tě opravit, Bóďo. Výbojky z přestavbových sad do parabol opravdu nepatří! Automobilky tomu rozumějí, proto se vyrábějí dva typy výbojek - jeden do reflektorů klasické konstrukce (označení originálních výbojek D1R/D2R) a druhý do projektorů (D2S/D1S). Výbojky do projektorů jsou čiré, tedy vyzařují 360° od osy a o oříznutí "špatných" vyzařovacích úhlů se postará projektor. Výbojky do parabol mají některé vyzařovací úhly zakryté speciální teplu odolnou barvou, aby pomohly odstínit nežádoucí světelný tok, na což samotné reflektory nestačí, protože mají z principu mnohem víc "odpadního" světla, než projektory. Problém je, že všechny výbojky, prodávané v přestavbových sadách, jsou čiré a jde tedy o typ určený do projektorů. V klasickém reflektoru bude vždy nepříjemně oslňovat, protože ten reflektor není spočítaný a navržený na trojnásobný světelný výstup výbojek, v porovnání se žárovkami. Tady seřízení nepomůže - resp. ikdyž to bude na regloskopu vypadat v pohodě, v noci to bude do očí pořád pěkně hnusný, oproti projektorům. Takže když už přestavbovku, tak k tomu aspoň dát ještě projektorovou optiku, ať to má nějakou štábní kulturu.
Peugeot 206 Roland Garros, 1.6 16V, 81 kW
dobře, to co jsi napsal, zní rozumně. můžu se ještě zeptat, takže když se pořídí HID sada a k tomu se dá nějaká výbojka z origo světla D1R nebo D2R tak by to mělo být teoreticky ok?Fakir píše:Musím tě opravit, Bóďo. Výbojky z přestavbových sad do parabol opravdu nepatří! Automobilky tomu rozumějí, proto se vyrábějí dva typy výbojek - jeden do reflektorů klasické konstrukce (označení originálních výbojek D1R/D2R) a druhý do projektorů (D2S/D1S). Výbojky do projektorů jsou čiré, tedy vyzařují 360° od osy a o oříznutí "špatných" vyzařovacích úhlů se postará projektor. Výbojky do parabol mají některé vyzařovací úhly zakryté speciální teplu odolnou barvou, aby pomohly odstínit nežádoucí světelný tok, na což samotné reflektory nestačí, protože mají z principu mnohem víc "odpadního" světla, než projektory. Problém je, že všechny výbojky, prodávané v přestavbových sadách, jsou čiré a jde tedy o typ určený do projektorů. V klasickém reflektoru bude vždy nepříjemně oslňovat, protože ten reflektor není spočítaný a navržený na trojnásobný světelný výstup výbojek, v porovnání se žárovkami. Tady seřízení nepomůže - resp. ikdyž to bude na regloskopu vypadat v pohodě, v noci to bude do očí pořád pěkně hnusný, oproti projektorům. Takže když už přestavbovku, tak k tomu aspoň dát ještě projektorovou optiku, ať to má nějakou štábní kulturu.